Fotó: fradi.hu

Máté Csaba: "Nagyon mélyre löktük magunkat" - a Fradit durván megviselte a feröeriek elleni kudarc

Máté Csaba vezetőedző és a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott a Shamrock Rovers elleni EKL-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón.
Budai László 2023. július 26., szerda 14:23
Fotó: fradi.hu
Máté Csaba vezetőedző és a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott a Shamrock Rovers elleni EKL-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón.
Szerző: Budai László 2023. július 26., szerda 14:23

A Ferencváros megtartotta a Shamrock Rovers elleni, csütörtöki EKL-selejtező előtti sajtótájékoztatóját, amelyen az írekkel szembeni meccs mellett a téma elsősorban a BL-kiesés volt.

A legnagyobb része a feladatunknak az volt, hogy a múlt hét szerdai meccs okozta sokkból kilábaljunk, persze a foci szakmai részével is kellett foglalkozni - idézte az ulloi129.hu a Fradi vezetőedzőjét, Máté Csabát. - Ez nem megy egyik napról a másikra, az első napokban nagyon feszültek voltak a játékosok, de kezdünk talán beállni a jó irányba, voltak erre mutató jelek. Fontos, hogy a szurkolókat magunk mellé állítsuk, mert ugyan az elején biztos mellettünk lesznek, de ahhoz, hogy ott is maradjanak a legvégéig, az kell, hogy tegyünk érte a pályán.

Megtanultam, hogy hosszú távra nem kell tervezni, csak akkor van lehetőség a túlélésre, ha nyerjük a meccseket. Most a következő két mérkőzést kell sikerrel venni, hiszen kikerült a védőháló alólunk. Ahhoz, hogy csoportkörbe kerüljünk, három párharcot kell nyernünk.

- Meccsről meccsre, párharcról párharcra kell készülnünk. Megnéztük a Shamrock Rovers több meccsét is. Ugyanazzal az edzővel, nagyon hasonló csapattal lépnek majd pályára az írek, összeszokott a társaságuk. Nálunk egész más lesz a csapat. Teljesen más meccs lesz, nem szabad arra számítani, hogy ugyanúgy folyik majd a találkozó.

Kellő tisztelettel, alázattal kell erre a két találkozóra készülni. Tippelgetésre tiszteletlenség lenne vállalkozni, pláne a múlt hét szerda után, amikor nagyon mélyre löktük magunkat. Persze jó lenne magabiztos előnyt kiharcolni

- nyilatkozta Máté, aki a csakfoci.hu keddi értesüléseit megerősítve elárulta: Botka Endrére sérülés miatt nem számíthatnak, mellette Henry Wingo sem játszik majd, Cristian Ramírez viszont játékra kész.

Máté Csaba mellett a csapat kapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott az elmúlt és az elkövetkező napokról.

Mindenkit nagyon megviselt a múlt hét szerdai kudarc, ezen nem lehet egyik napról a másikra túltenni magunkat. Szombatig-vasárnapig nagyon görcsös, ritmust nem találó csapat volt az edzéseken, mindenkit megviselt az a vereség. Három-négy nap elteltével azt éreztem, hogy előre tudtunk lépni, az elmúlt két nap pedig úgy telt, ahogy telnie kellett. Előremutató jelek voltak, melyek arra utalnak, hogy jövünk kifelé ebből a szituációból.

Remélem mindenki átérzi, milyen helyzetben van a csapat, a klub, ennek megfelelő elánnal vetjük bele magunkat a meccsbe és sikeresen vesszük a holnapi találkozót - nyilatkozta Dibusz, aki Máté Csaba nehéz feladatáról is beszélt.

- Csabi személyében olyan edző vette át az irányítást, aki már többször került hasonló helyzetbe, olyankor jól megoldotta ezeket a feladatokat. Peter Stöger menesztése után is ő vette át a csapatot, ezek az emlékek frissek. Nem volt nehéz ráhangolódni az elképzeléseire, főleg nekünk, akik már régóta ismerjük őt. Az első napok nyögvenyelős munkája talán az újabb srácok alkalmazkodásának a következménye volt. Az elmúlt napoké pedig már hasonlít ahhoz, amit Csabi látni szeretne a pályán.

Nem egyszerű a helyzete, nagy pofon után kell a játékosok mentális állapotát rendbe tennie. Bízom benne, hogy ez az egy hét elég volt arra, hogy előrelépjünk néhányat, ennek az eredménye holnap meg kell mutatkozzon.

Stephen Bradley, aki 2016 óta irányítja a Shamrock Rovers együttesét, úgy vélekedett az MTI érdeklődésére, hogy az egy évvel ezelőtti párharcból megtanulták jobban tisztelni az ellenfél támadó kvalitásait.

- Több tapasztalattal rendelkezünk annak köszönhetően, hogy tavaly szerepeltünk a Konferencia-liga csoportkörében, illetve bővült a keretünk jó játékosokkal, de sajnos közülük néhányan jelenleg hiányoznak - világított rá a Shamrock fejlődésére a 38 éves szakember, aki szerint lehet előny és hátrány is a Ferencváros váratlan BL-búcsúja, mert sokkoló és motiváló hatást is kiválthatott a múlt heti kudarc.

Olvastad már?
Fradi: Kikerült a balhés csatár az EKL-keretből, nagy visszatérő váltotta
Ryan Mmaee biztosan nem lép majd pályára egyik, Shamrock Rovers elleni találkozón sem.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz