Király szerint Dárdai az új Szoboszlai: "Nekünk nincsenek igazán nagy sztárjaink" - ezt várja az U21-es Eb-től

Király Gábor a német Rannak mesélt a hamarosan kezdődő U21-es Eb-ről a magyar válogatottról és annak esélyeiről a kontinentornán.
Dudás Gábor 2021. március 19., péntek 9:16
Király Gábor a német Rannak mesélt a hamarosan kezdődő U21-es Eb-ről a magyar válogatottról és annak esélyeiről a kontinentornán.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 19., péntek 9:16

A korábbi 108-szoros magyar válogatott Király Gábor ma is ismert név Németországban, az egykori Hertha- és 1860 München-kapus a ran.de oldalán szakértett a magyar U21-es csapat kapcsán a jövő héten kezdődő korosztályos Eb előtt. Ebből idézünk az alábbiakban.

A közelgő Eb-ről és a magyar U21-es válogatottról

- Nagyon fiatal csapatunk van, 2000, 2001, 2002-es születésű játékosokkal. Az U21-es csapat edzője, Gera Zoltán azt a feladatot kapta, hogy építse fel a jövő erős magyar csapatát. De már most elég kompakt együttes benyomását kelti a válogatott, amely képes alkalmazkodni az ellenfelekhez és taktikailag bárki dolgát megnehezíti. A srácok többsége itthon futballozik, de a profik között, ami sokat segít a fejlődésükben, eközben Balogh Botond (Parma) vagy Szőke Adrián (Heracles) személyében olyan játákosaink is vannak, akiknek a külföldi tapasztalata is megvan. Sajnálatos módon a járvány miatt az egész világ aggódhat, de 90 percnyi futball képes arra, hogy picit elfeledtesse az emberek gondjait. Még akkor is, ha nem lehetnek majd nézők a magyar-szlovén közös rendezésű tornán. Nagyon várjuk már a találkozókat és reméljük, sikeresen szerepel majd a magyar csapat az Eb-n. 

Szoboszlairól, aki sérülése miatt sem lehet ott az U21-es Eb-n

- Az ő adottságaival, képességeivel már egyértelműen a felnőtt válogatott meghatározó játékosa, bár kora alapján akár az U21-ben is szerepelhetne még. De most az a legfontosabb, hogy egészséges legyen, megvesse a lábát az RB Leipzig együttesénél és fitt legyen a nyári felnőtt Eb-re. 

Szoboszlai egy rendkívül agilis, mozgékony játékos, remek lövőtechnikával, aki egyedül is képes eldönteni a meccseket. Néha picit talán kényelmesnek és szertelennek tűnik a pályán, de általában nagyon koncentrált és bármikor képes a veszélyes helyzetek kialakítására.

Akár a Real Madridhoz is eligazolhatott volna Salzburgból, de ő inkább az RB Leipzig mellett döntött a fejlődése érdekében. Szerintem is a helyes utat választotta. Hozzá kell tennem, hogy a magyar válogatott mindig akkor erős, amikor egységes, és ugyanez igaz az U21-re is. Nekünk nincsenek igazán nagy sztárjaink, sokkal inkább igaz ránk az "egy mindenkiért, mindenki egyért".

Szoboszlai hiányában ki a magyar U21 kiemelkedő játékosa?

- Azt hiszem, nem kell bemutatnom senkinek Németországban Dárdai Palkót. A Herthát irányító Dárdai Pál fia először lett tagja a magyar U21-es válogatottnak. Jelenleg a MOL Fehérvár futballistája, amely a harmadik helyen áll a bajnokságban, és ahol Palkónak lehetősége van a folyamatosan fejlődésre. De mellette mondhatom kulcsjátákosként a már említett Balogh Botondot vagy Szőke Adriánt is. 

A magyar válogatott továbbjutási esélyei az U21-es Eb német-román-holland csoportjában

- Meglátjuk. De az biztos, hogy Gera Zoltán már kitette azokat a csapatból, akik nem abba az irányba húztak, ahogyan ő szerette volna. A magyar szurkolók várják a pozitív jeleket a csapattól, nagyon ígéretes fiataljaink vannak, akik az U21-es Eb-n is jól szerepelhetnek.

Üzenet a következő futballgenerációnak 

- Szerénység és munka. 20 százalék a tehetség és 80 százalék az elvégzett munka. Én ezt próbálom a gyerekekbe és a fiatalokba sulykolni. Cristiano Ronaldo például már akkor minden egyes másodpercét az edzőteremben töltötte, amikor nem volt szupersztár - és ma is ezt teszi, keményen edz. Ő nem csak a drága autókat és vakációkat jelenti, de a sikereiért elvégzett rengeteg munkát is. És ezt kell megérteniük a fiataloknak. Ugyanígy el kell fogadni és kezelni kell az esetleges vereségeket, és tanulni kell az elkövetett hibákból. Mert nem csak a futball miatt kell tanulni, hanem az előttük álló életük miatt is.

Később aztán jött a hír...

Olvastad már?
Micsoda pechszéria: Dárdai is kiesett az U21-es válogatottból
Újabb fontos játékosát kell nélkülöznie Gera Zoltánnak a jövő héten kezdődő U21-es Európa-bajnokságon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz