Doll Budapesten vészeli át a koronavírus-járványt: "Szívesen dolgoznék újra az NB I-ben" – interjú

Thomas Doll a ciprusi APOEL-től való decemberi menesztése óta Budapesten tartózkodik, és jelenleg itt vészeli át a koronavírus-járványt. A német szakember a csakfoci.hu-nak elmondta, készen áll arra, újra bekapcsolódjon az edzői körforgásba, és nem tartja kizártnak, hogy egy magyar élvonalbeli csapatot irányítson a jövőben. Interjú.
Csakfoci Admin 2020. április 1., szerda 8:21
Thomas Doll a ciprusi APOEL-től való decemberi menesztése óta Budapesten tartózkodik, és jelenleg itt vészeli át a koronavírus-járványt. A német szakember a csakfoci.hu-nak elmondta, készen áll arra, újra bekapcsolódjon az edzői körforgásba, és nem tartja kizártnak, hogy egy magyar élvonalbeli csapatot irányítson a jövőben. Interjú.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. április 1., szerda 8:21

Németországban vagy Budapesten értem utol?

December végén visszatértem Magyarországra, azóta is itt vagyok, így nem voltam karanténban. Hálistennek makkegészséges vagyok. Jó érzés itthon lenni Magyarországon, amit már első számú otthonomnak tekintek. A négy fal között is igyekszem odafigyelni a mozgásra, keveset nézek tévét, viszont mostanában egyre többet bújom a könyveket. Ha pedig foci, akkor legutóbb a Németország-Olaszország Eb-meccset néztem az interneten. Napi szinten tartom a kapcsolatot a húgaimmal, a szüleimmel, és a barátaimmal.

A koronavírus veszélye a családomat is érinti, elég csak húgaimra gondolni, akik Németországban nővérként dolgoznak az egészségügyben, ahol állandó veszélynek vannak kitéve.

Olyan dolgokat csinálok végre, amiket az edzői munkám során nem tudtam megtenni. Sajnos azt kell mondanom, foci nélkül nem élet az élet. Türelmesnek kell lennünk, meg kell várnunk, míg a koronavírus eltűnik Európából is.

Akad olyan szervezet, amit támogat a koronavírus-járvány terjedésének megsegítése érdekében?

A 2004-es indiai-óceáni cunami idején is támogattam egy szervezetet, ahogy most is a koronavírus-járvány megsegítése érdekében is támogatok egyet. Mindemellett a szüleimet sem hanyagolom el, naponta beszélek édesanyámmal, aki sajnos a beteg édesapámat ápolja a testvéreimmel együtt. Szívesen kiutaznék Észak-Németországba, segítenék nekik, de ha visszatérnék Magyarországra, akkor karantén alá helyeznének. Kitartásra és szolidaritásra kell buzdítanunk egymást, bármennyire is embert próbáló időszakot élünk napról napra!

Arról van információja, hogyan készülnek a német csapatok ebben az időszakban?

Tudomásom szerint a Leipzig után a Wolfsburg is elkezdte az edzéseket. Említhetném még a Bayern München játékosait is, akik odahaza készülnek, miután az erőnléti edzőjük online adta ki az egyénre szabott edzésterveket. A csapatok törekednek arra, hogy edzésben maradjanak, de ez nem egyenlő azzal, amikor egy teljes hetet tudnak készülni a hétvégi bajnokira. A játékosok saját lelkiismeretére van bízva, hogy betartják teljes mértékben az előírt gyakorlatokat. Az étkezésükre is figyelniük kell, nem szabad elengedniük magukat attól, hogy most a négy fal között vannak.

Másfél éve, hogy már nem dolgozik a magyar labdarúgásban. Milyen érzésekkel gondol vissza a Ferencvárosnál eltöltött időszakra?

Az utóbbi időben nem sok lehetőségem volt tüzetesen foglalkozni a magyar focival. Hála a mai kor technikájának, megfelelően vagyok informálva. Tudom, hogy a korábbi csapatom, a Ferencváros vezeti a bajnokságot, és nagyon jól szerepelt az Európa Ligában. Új edző érkezett, vele együtt új játékosok is, egy új várat építettek. Négy és félévet töltöttem el náluk, amiért rendkívül hálás vagyok nekik. Felejthetetlen élményeket éltünk át együtt, ez idő alatt sok embert megismerhettem. Sajnos ilyen az edzői szakma, az előttem álló új kihívásokra kell koncentrálnom.

Ez azt jelenti, készen áll arra, hogy újra egy élvonalbeli magyar csapatot irányítson?

Igen, miért ne? Ahogy említettem, a Ferencvárosnál szép időszakot töltöttem el, de most már előretekintek. Volt szerencsém újra Németországban a Hannovernél dolgozni, majd Cipruson az APOEL-nél.

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy újra munkát vállaljak Magyarországon, hiszen itt élek Budapesten.

Mondanom sem kell, csupa-csupa ambiciózus, nagy hagyományokkal rendelkező klubok vannak. Abszolút készen állok arra, hogy újra dolgozzak edzőként, hiszen 3-4 hónapig pihentem, kellően feltöltődtem. Elérkezett az idő, hogy bekapcsolódjak az edzői körforgásba. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Két hete pedig megüresedett a Honvéd kispadja...

Hallottam róla, hogy Giuseppe Sannino úgy döntött, munkáját feladja, és ebben rendkívüli időszakban a családjával szeretné tölteni az idejét. Megértem, hiszen most a család az első, mindenek felett! Egyelőre nem kerestek a Honvédtól, ha mégis, akkor sem mondhatnám el. (nevet)

A nemzetközi sajtó szerint Ausztráliából, Dél-Afrikából, és Kínából is voltak megkeresései. Ezek közül miért nem valósult meg egyik sem?

Valóban voltak megkereséseim. Jól esik, hogy az Ön által felsorolt országokból is kerestek, ami azt jelenti, az előző évben sikeresen dolgoztam Cipruson, ahol az APOEL-lel ott lehettünk az Európa Liga-csoportkörében is, valamint a Hannovernél is dolgoztam. Ott már nehezebb dolgom volt. Nem zárkózok el a Bundesliga 2-től sem, de ahogy említettem, Magyarország a hazám.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz