Fotó: molfehervarfc.hu

Huszti: "Jó barátok vagyunk Juhásszal, de elképzelhető, hogy három hónap múlva kirúg" - a Vidi a Fradi ellen is dominálni akar

Huszti Szabolcs az M4-nek hosszabb interjúban fejtette ki mit gondol a csapat új igazolásairól, őszintén beszélt Juhász Rolanddal való kapcsolatáról valamint a céljait is megosztotta a tavaszi időszakra.
Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 11:53
Fotó: molfehervarfc.hu
Huszti Szabolcs az M4-nek hosszabb interjúban fejtette ki mit gondol a csapat új igazolásairól, őszintén beszélt Juhász Rolanddal való kapcsolatáról valamint a céljait is megosztotta a tavaszi időszakra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 27., péntek 11:53

– Az irány ugyanaz, szeretnénk dominálni, bárki ellen kontroll alatt tartani a mérkőzést, legyen az akár a Fradi, vagy bármelyik idegenbeli pálya – kezdte Huszti Szabolcs vezetőedző az M4-nek, majd kitért a felkészülési időszakra is. – Az edzőmeccsekkel kapcsolatban van hiányérzetem, egyedül a Domzale elleni találkozót emelném ki, az jól sikerült, nagyon jól fociztunk. A többi meccseken játszhattunk volna pontosabban is. Aki valamennyire is ért a futballhoz, az kívülről láthatta már eddig is, hogy szeretünk focizni, szeretjük építeni a támadásokat, rögtön a kapustól indítjuk el a támadást. Már eddig is lehetett látni a változást, de természetesen ebbe még mindig csúszik hiba.

A szakember a csapat új érkezőivel is abszolút elégedett, Tobias Christensen hozzáállását, Flores Deybi Aldair harciasságát külön ki is emelte.

– Mind a kettőlpozitív személyiség. Tobias régebb óta velünk van, róla kialakult egy teljes kép. Abszolút profi a hozzáállása, nagyon jó bal lábbal és technikai tudással rendelkezik. Deybi más stílusu játékos, egy agresszív, ütköző hatos, amit az edzéseken is bizonyít.

Szabó Levente Kecskemétről történő visszatéréséhez pedig hozzáfűzte, csak rajta múlik, hogy mennyi lehetősége lesz, ebben a keretben senkinek sincs bérelt helye a kezdő 11-ben. A további átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, bár próbálnak magyarosítani a csapaton, ha valahol a MOL Fehérvár bejelentkezik, ott megduplázódnak az árak, sokszor nem is reális összegeket kérnek csapatok. Ennél a témánál említésre került Szappanos Péter neve is, aki miatt azonban Huszti nem csalódott, hogy nem sikerült leigazolni, bár szeretne minden poszton versenyhelyzetet teremteni.

Ezután a Juhász Rolanddal való közös kapcsolatáról beszélt.

– Rolival abszolút normális a kapcsolatunk, igaz, hogy barátok vagyunk, de szerintem a legtöbbet mi veszekszünk egymással, ő is elmondja a véleményét és én sem rejtem véka alá, úgyhogy vannak csörtéink, de ez viszi előre a mi munkakapcsolatunkat és egyébként a barátságunkat is. Az is elképzelhető, hogy három hónap múlva fogja és kirúg, ezzel pedig nincs semmi gond, ez erről szól. Egy edzőnek tisztában kell lennie azzal, ha jól csinál valamit, akkor elviszi egy nagyobb klub, ha pedig eredménytelenség van, akkor veheti a kabátját – vallott őszintén a korábbi válogatott labdarúgó.

Bár a vezetőedző titulus a tavaszi szezontól Toldi Gábort illeti a MOL Fehérvár FC-nél, Huszti Szabolcs szerint ez semmit nem változtat a helyzeten a csapatnál, maximum a nyilatkozatoknál lehet kérdés, hogy ki fejti ki véleményét egy-egy mérkőzés után.

– Nagyon büszkévé tesz, hogy én lehetek a Vidi vezetőedzője, hiszen egy nagymúltú klubról van szó, kötődöm a klubhoz, játékosként két és félévet játszottam itt. Bajnokságot és kupát nyertem, EL-ben szerepeltem. Most ez egy nehezebb helyzet, de azon vagyunk, hogy visszategyük erre az útra a Vidit – válaszolta Huszti, végül pedig arról beszélt, hogy tavaszra konkrét célokat nem tűzött ki. – Nehéz megmondani, nem is szeretek ígérgetni és nagy beszédeket tartani. Azt szeretném, ha minden egyes meccsre úgy mennénk ki, hogy meg akarjuk nyerni. Bárhol játszunk, azt szeretném, hogy győzelemre játszunk, hogy ez mire lesz elég, majd kiderül. Bízom benne, hogy képes lesz odaérni az első három helyre a csapat. Pozitív vagyok a társasággal kapcsolatban, sok idő eltelt már ahhoz, hogy látszódjon, mit akarunk játszani. Egy 12 csapatos bajnokságban nagyon gyorsan változik minden, egy-egy jó és rossz széria után a kiesés ellen vagy az első három helyért is lehet küzdeni. Nagyon fontos, hogy mi is jó eredménnyel indítsunk, ez nem lesz egyszerű, a pálya minősége sem a mi futballunknak kedvez majd, de alkalmazkodni kell a körülményekhez és úgy érzem, képesek vagyunk rá.

Olvastad már?
Tilos passzolni Révész Attilával: "Volt olyan edzőm, aki azt hitte, hogy miatta sikeres a Kisvárda"
Meggyőződése, hogy nem megfelelő a magyar edzők munkamorálja, kevésbé felkészültek, ugyanakkor tőle sokat tanulhatnak, ezáltal jobbá teszi őket. A légiósok számára ma már vonzó a Kisvárda, büszke rá, hogy az igazolások legalább 90 százaléka beválik. A saját klubja érdekében bátran konfrontálódik az MLSZ-el is, ugyanakkor MLSZ-elnöki ambíciói nincsnek, mivel úgy érzi, hogy a jelenlegi pozícióban tud a legtöbbet segíteni a magyar focinak. Keresték más egyesületek, de nem tudják megfizetni, mivel 20-30 ezer euróért nem adná fel a függetlenségét. Lehetetlennek tartja, hogy a Kisvárda öt éven belül NB I-es bajnok legyen, mert a Ferencváros hatalmas fölényben van. Ugyanakkor azt gondolja, harminc év múlva a Kisvárda nem lesz komoly tényező a hazai futballban, de abban biztos, hogy az idő őt igazolja majd és sokan belátják, hogy „ez a Révész mégsem volt annyira hülye”. Tilos passzolni Révész Attilával, a Kisvárda sportigazgatójával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz