Eb 2024: Kroos döbbenetes űrfocija Magyarország ellen - legendás cipőben kergette őrületbe a mieinket

Toni Kroos volt a német-magyar Eb-meccs szinte láthatatlan hőse - egészen döbbenetes számokat produkált, méghozzá egy nem mindennapi cipőpárt viselve.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 18:01
Toni Kroos volt a német-magyar Eb-meccs szinte láthatatlan hőse - egészen döbbenetes számokat produkált, méghozzá egy nem mindennapi cipőpárt viselve.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 18:01

Miközben a nemzetközi sajtó elsősorban a két gólszerzőt, Musialát és Gündogant emelte ki a német válogatottból, a Magyarország elleni Eb-csoportmeccset (2-0) követően, Toni Kroos szép csendben újabb világklasszist teljesítményt tett le a pályára.

A válogatottól egyszer már visszavonult és játékos-pályafutását az Európa-bajnokság után befejező középpályás volt a németek mozgatómotorja, szinte minden akció rajta keresztül zajlott le, és egészen döbbenetes számok bizonyítják szerdai extra teljesítményét.

- Kroosnak 124 sikeres passza volt a meccsen, ami a második legtöbb átadás amit egy középpályás egy Európa-bajnoki mérkőzésen produkált, csak a spanyol Xavinak volt eddig több, 127 sikeres passza, még az írek elleni 2012-es Eb-meccsen.

- A 47 sikeres támadópassza legalább 30-cal több volt, mint bármelyik másik játékosé ezen a mérkőzésen, és persze ezen az Eb-n ezt még senki nem múlta felül.

- Az ellenfél (azaz a mieink) térfelén bemutatott 99 sikeres passza a legtöbb 1980 óta az Eb-ken.

- És mindezt egy 95 százalékos passz-hatékonysággal, pontossággal is tetézte a németek karmestere.

Kroos lenyűgöző játékáról egy videó-összeállítás is készült már:

Kroos titka: A cipők

A 34 éves futballista ráadásul mindezt a mára már legendássá vált cipőiben tette meg, abban a típusúban, amit már 11 éve visel.

Miközben a cipőtechnológia is folyamatosan fejlődik, Kroos az elmúlt bő egy évtizedben elutasította a lehetőséget, hogy bármi újat kipróbáljon. Björgvin Hreinsson, az Adidas globális termékmenedzsere elárulta, hogy a veterán középpályás anno a német gyártó "Adipure 11Pro" nevű modelljét hordta, de azután is ragaszkodott hozzá, hogy annak a gyártása megszűnt.

- Aztán egyszerűen megtartotta. Mi folyamatosan fejlődtünk, ahogy maga az iparág is, de Toni 2013 végén, amikor ez a cipő megjelent, abba egyszerűen beleszeretett.

A szakember azt is hozzátette, hogy a cipőtalpakon lévő stoplik formája az évek során változott, így a legtöbb játékosnak ma már kúp alakú stoplikkal felszerelt cipőik vannak, hogy azok gyorsabbak és jobban tapadóbbak legyenek. Kross azonban ragaszkodott a 2000-es évek elején és a '90-es évek végén megszokott kialakításhoz.

- A talajba is elég könnyen bele lehet ragadni ezzel a régi kialakítással, de Toni egyszerűen ezt szerette. Nagyon szokatlan, hogy egy játékos a mai játékban a pengés stoplikat válassza - mondta Hreinsson.

Az évek során Kroos cipőjének története a legendája részévé vált. Olyannyira, hogy az Adidas 2023 októberében újra kiadta az Adipure 11Pro-t limitált kiadású remake-ként. De Kroos cipője egészen egyedi gyártású, a korábbi csukáinál 90 grammal nehezebb lábbeliket visel.

- Ez az egész eléggé észbontó, de nyilvánvalóan számára tökéletes - és nem igazán lehet megkérdőjelezni a döntését, nem igaz? - tette fel a költői kérdést a termékmenedzser.

És hogy Kroos mennyire becsben tartja a cipőt, arról egy öltözői videó is árulkodik:

Olvastad már?
Az Újpest távozó alapemberére a Honvéd csaphat le
A Csakfoci információi szerint jó esély van rá, hogy a lila-fehéreket hét év után elhagyó Branko Pauljevic Kispesten folytassa karrierjét.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz