Fotó: www.dac1904.sk/hu

DAC: Lačný bocsánatot kért Kalmártól a durvaságért - videón a szeredi faultparádé

Egyik csapat sem szabálytalankodott még annyit a DAC ellen a mostani idényben, mint a Szered, amelynek a felvidéki játékosa elmondta, hogy a kiállított Lačný bocsánatot kért Kalmártól. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a magyarellenes kijelentéséért elnézést kért volna a szlovák támadó.
Nyikes Zoltán 2020. december 5., szombat 11:13
Fotó: www.dac1904.sk/hu
Egyik csapat sem szabálytalankodott még annyit a DAC ellen a mostani idényben, mint a Szered, amelynek a felvidéki játékosa elmondta, hogy a kiállított Lačný bocsánatot kért Kalmártól. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy a magyarellenes kijelentéséért elnézést kért volna a szlovák támadó.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 5., szombat 11:13

Honlapunkon korábban beszámoltunk arról, hogy komoly balhé alakult ki a Szered-DAC szlovák első osztályú hétközi bajnokin, miután a hazaiak megítélése szerint a dunaszerdahelyiek magyar válogatott játékosa, Kalmár Zsolt sportszerűtlenül nem rúgta ki a labdát, amikor az egyik piros-fehér mezes labdarúgó lent maradt a földön. A DAC csapatkapitányát előbb keményen leütközték, majd két kézzel ellökték, végül érkezett Milos Lačný, aki agresszívan nekiment Kalmárnak, a meccs után pedig a piros lappal kiállított szlovák támadó magyarellenes posztot is közzétett.

A DAC klubhonlapján közzétett videóból és statisztikából az is kiderült, hogy a hazaiak többet faultoltak, mint az előző két fordulóban a dunaszerdahelyiek két ellenfele, a Nyitra és a Nagyszombat összesen. Az InStat-rendszer statisztikája szerint a szabálytalanságok aránya 37:14, a sárga lapoké 3:3, míg a piros lapoké 1:0 volt.

A klubhonlap kiemeli, hogy a Szered elleni találkozóig a Nagyszombatiak ellen fújták legtöbb szabálytalanságot (25-öt) a DAC meccsein, míg a dunaszerdahelyi játékosok a Slovan elleni rangadón faultoltak a legtöbbet (22).

Milos Lačný kiállítását és magyarellenes posztját követően a ma7.sk készített interjút a Szered felvidéki játékosával, Iván Alexszel, aki elmondta, ugyanolyan intenzitással, akarattal játszottak a DAC ellen, mint bármelyik másik adott meccsen ellenük.

– Nem tudom, hogy a játékvezető miért látott minden kontaktot szabálytalannak, ez már nem az én dolgom. Semmilyen álszentség, tudatosság nem volt abban, hogy szabálytalan módon állítsuk meg a játékosokat. Nagyobb veszélyt éreztem abban, hogy a talaj állapota végett nem fog-e valaki sérülést szenvedni. Ha jól tudom, a foci kontaktsport és senkinek nem lett komoly sérülése, vagyis semmilyen sérülése – mondta Iván, aki kitért az ominózus kiállításra is, hiszen ő is tűzközelben volt. – Igen sajnálatos, hogy egy ilyen mozzanat lett a meccs kulcsmomentuma. Egy csapattársam földre kerülése után megállt a játék, várva a pillanatot, hogy az ellenfél kirúgja a labdát. Amikor Davis megkapta a labdát, láttam, hogy ki akarja rúgni, oda is passzolta Kalmárnak, mivel ő volt az oldalvonalhoz a legközelebb, de ő váratlanul elindult a kapunk felé, utána a földre került egy ütközés során, ami kicsit arra irányult, hogy ki kellett volna rúgnia a labdát. Megértem, én sem szívesen rúgom ki, ha valaki szimulálni próbál, mert vezet a csapat, de itt most erről szó sem volt. A meccs hevében történt az egész, aki játszott, focizott, az pontosan tudja, miről beszélek. A piros lap teljesen jogos volt. Személyesen tudom, hogy volt bocsánatkérés mindkét fél részéről, nyilván ezeket a média nem tudhatja.

A lap kiemeli, hogy Iván is a felvidéki magyarságot erősíti, valamint a DAC-ból indult a karrierje, így megkérdezték tőle, mennyire esett számára rosszul Lačný magyarellenes kijelentése.

– Nem tudok erre mit mondani, ha ezt ő így érezte, hogy le akarja írni, akkor tegye. Annyit tudok mondani, meccs után odajött hozzám Miloš, tudván, hogy jóban vagyok Zsoltival, tartjuk is a kapcsolatot. Azt mondta, hogy szeretné, ha írnák neki a nevében pár bocsánatkérő sort, mondtam neki, most a meccs utáni percekben és a történtekre való tekintettel ezt ne ma tegyük. És egy nappal később ez a bocsánatkérés már mindkét féltől megtörtént – mondta Iván.

Olvastad már?
Hatalmas balhé a DAC-meccsen: "Érezniük kell, hogy ki van itthon Szlovákiában" - videón Kalmár durva fellökése
Parázs jelenetek játszódtak le a dunaszerdahelyiek legutóbbi bajnokiján, ezt követően pedig a Szered kiállított játékosa még üzent is a közösségi oldalán.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz