Mint ismert, a szlovák bajnokság hétközi fordulójában 1-0-ra kikapott a DAC Dunaszerdahely a Szered vendégeként. Hiába játszott nagy fölényben a felvidéki együttes a mérkőzés nagyobb részében, ezúttal nem sikerült betalálnia Bernd Storck csapatának, pedig a 69. percben egy kiállítás is sújtotta a szeredieket.

A piros lap jogosságával nem igazán lehet vitatkozni, a piros-fehér mezesek közül ugyanis több játékos agya is elborult, miután megítélésük szerint a DAC magyar válogatott játékosa, Kalmár Zsolt sportszerűtlenül nem rúgta ki a labdát, miután egyik társuk lent maradt a földön.

A dunaszerdahelyiek csapatkapitányát előbb Adam Morong ütközte le keményen, majd Alex Ivan két kézzel visszalökte a földre, végül a legnagyobb rössel Milos Lačný érkezett és agresszívan nekiment a magyar játékosnak. A tömegjelenetet követően a játékvezető kiállította Lačný-t, Morong pedig sárga lapot kapott.

Lačný a mérkőzést követően az Instagram-oldalán a tettével kapcsolatban elnézést kért a csapatától, hogy emiatt emberhátrányban kellett játszaniuk, de elragadták az érzelmek és az indulatok, hiszen a DAC volt az ellenfél.

Lačný magyarellenes bejegyzése a közösségi oldalán

Fotó: Instagram

A DAC-nak Kalmárral együtt éreznie kell, hogy ki van itthon Szlovákiában.

Ha nem játszanak a fair play szellemében, akkor megérdemli a vereséget a DAC is, Kalmárral az élen. Nem értem, hogy egy ilyen kiváló játékos, aki a hazáját képviseli, és a DAC-nak és a ligának is ékköve, miért hiányzott belőle a kellő emberiesség abban a pillanatban” – tette hozzá a szlovák csatár, akitől talán belefért volna, hogy a fair playt számon kérje, de az nyilván nem, hogy ehhez nemzetiségi kérdéseket társítson.

A sport.sk péntek délutáni cikke szerint a fegyelmi bizottság végül három mérkőzésre tiltotta el a Kalmárt inzultáló Lačný-t.