Csányi: "A magyar foci sokkal magasabb színvonalú, mint korábban" - megcáfolt egy NB I-es álhírt

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a sportág itthon minden területen előrelépett, és kialakult egy olyan stabil helyzet, amely jó alapot biztosít a további fejlődéshez.
Csakfoci Admin 2020. november 21., szombat 16:09
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a sportág itthon minden területen előrelépett, és kialakult egy olyan stabil helyzet, amely jó alapot biztosít a további fejlődéshez.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 21., szombat 16:09

A sportvezető az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy négy év múlva kijelenthető lesz, a magyar válogatott stabilan ott van Európa élvonalában. Hangsúlyozta, annak ellenére sikerült előrelépni, hogy a járványhelyzet nem kedvezett ezeknek a folyamatoknak.

"A magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van, innen feljebb lehet lépni, és cél az is, hogy a válogatott ott maradjon, ahol jelenleg van, valamint innen is előrébb jusson."

- mondta Csányi Sándor, aki arról is beszélt, "maximálisan elégedettek" Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és a stábjával. Az MLSZ-elnök jelezte, az olasz szakembernek 2021 végéig érvényes a szerződése, de reméli, ennél is hosszabb távon tudnak majd együtt dolgozni vele.

Csányi Sándor azt nyilatkozta, "az idei fantasztikus, sikerekben gazdag" év volt. Kiemelte, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a klubfutballban pedig jelentős sikernek nevezte, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.

Nagy eredmény a sikeres Eb-kvalifikáció, amely remélem, hogy a szurkolóknak is örömet okozott

- mondta az MLSZ elnöke, hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járványhelyzet lehetővé teszi majd, hogy közönség előtt rendezhessék meg az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.

Csányi Sándor szerint a magyar válogatott "jó csapat", "kellemetlen ellenfél", amely "teljesen megfiatalodott", és "magabiztos játékot játszik".

- Nem szabad arra számítani, hogy innen már csak a sikerek jönnek majd, hiszen lesznek vereségek, csalódások is, de nem az a fontos, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, hanem az, hogy a trend felfelé mutasson - jelentette ki az MLSZ-elnök, aki bevallotta: az Izland elleni pótselejtező 88. percében - épp a magyar egyenlítő gól előtt - már biztos volt abban, hogy a csapat elveszíti az összecsapást.

Csányi a 2011-ben lefektetett stratégiai koncepcióról azt mondta, egy 10 évre szóló terv mindig olyan, amely inkább szándékokat fogalmaz meg, de a hazai labdarúgásban tetten érhető a fejlődés.

A futball ma Magyarországon sokkal szélesebb és magasabb színvonalú bázison nyugszik, mint korábban, ez a sportág csúcsán is tükröződik.

A hazai bajnokság színvonala lényegesen erősebbé vált, stabilizálódott a csapatok pénzügyi helyzete, ugyanakkor a költségvetésük még mindig csak töredéke például egy jó horvát élvonalbeli együttes költségvetésének - mondta az MLSZ elnöke, aki szerint utóbbi területen "feltehetően még szintet kellene lépni".

A sportvezető a szövetség következő időszakra vonatkozó feladatairól azt mondta, a pandémiás helyzet "sok feladatot ró" az MLSZ-re, de a legfőbb feladat a sportágban most tapasztalható rend megőrzése és a további fejlődés elősegítése.

"A 2021-es év sikeres lesz, sok olyan tehetséges játékos van, akinek a nevét még a futballszeretők közül is csak kevesen ismerik, de a következő egy-két, három esztendőben több fiatal is előkerül majd, és ebben az időszakban nehéz lesz bekerülni a magyar válogatottba"

- jelentette ki Csányi Sándor.

Mint az európai szövetség (UEFA) alelnöke, a sportvezető úgy vélte, az idei évről jövőre halasztott Eb történelmi lesz azért, mert a kontinens 12 nagyvárosában rendezik meg, de ez egyben teher is az UEFA és a csapatok számára.

- Látva a tapasztalatokat, nem tartom valószínűnek, hogy az ehhez hasonló rendezés gyakran megismétlődik - mondta az MLSZ-elnök, hozzátéve, hogy ha kényszerűségből helyszínmódosításra kerül sor, akkor a Puskás Arénával a három csoportmeccsen és az egy nyolcaddöntőn túl további találkozók megrendezésére is jelentkezik majd Magyarország.

Csányi: Lesznek kiesők a bajnokság végén

Az MLSZ elnöke cáfolta az álhírt, miszerint a 2020/21-es szezon végén nem lennének kiesők az NB I-ből.

- Ezzel kapcsolatosan úgy gondolom, hogy akkor nem bajnokságnak hívnák ezt a versenysorozatot, hanem valami másnak, baráti futballozásnak. Egyformán megvan a veszélye annak, hogy vírus kerül egy csapatba. Egyrészről, mert nem tudnak ellene tenni, mivel egy családba is bekerülhet. Másrészről az ellen tudnak tenni, hogy a csapaton belül ez hány embert érint, hiszen ha betartják azokat a protokollokat, amelyeket az egészségügyi bizottságunk javaslatára előírtunk, akkor azért megvan a lehetősége annak, hogy gyorsan izolálják azokat, akik megfertőződtek. A másik, hogy egyszer lehet halasztani, ha a csapatok megegyeznek. Fizikailag nem lehet többször, mert egyszerűen nincs nap, amikor le tudnák bonyolítani a mérkőzéseket. Rugalmasak voltunk, mert megengedjük azt is, hogy a csapatok a téli szünetben pótolják az elmaradt mérkőzéseket. Egy dolgot nem tudunk csinálni: hogy ne játsszanak le minden mérkőzést, és a bajnokság ne fejeződjön be időben. Főleg most, amikor készülni kell az Európa-bajnokságra is. (MTI/csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz