Botrány: A bíró lökhette fel a játékost, kiakadt a Puskás Akadémia ellenfele - videó

Csepelen szabadultak el az indulatok, a bírót lökéssel vádolják az NB III-as találkozót követően. Az MLSZ mást mond.
Dudás Gábor 2017. május 10., szerda 6:36
Csepelen szabadultak el az indulatok, a bírót lökéssel vádolják az NB III-as találkozót követően. Az MLSZ mást mond.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 10., szerda 6:36

Komoly indulatokat váltott ki a Csepel és a Puskás Akadémia második csapatának vasárnapi NB III-as összecsapása, amelyet 2-1-re nyertek meg a vendégek.

A Csepel hivatalos honlapjának beszámolója szerint Borbás Bottyán játékvezető főszereplésével:

 

"A találkozó ahogy az általában lenni szokott az “ismerekedés jegyében” telt el egészen a 11. percig, amikor is a vendégek megszerezték a vezetést, méghozzá nem is akárhogyan… A Puskás AFC egyik labdarúgója jó 25 méterről lövésre szánta el magát, ami a kapufán csattant, ám a jó másfél méteres lesen a kapu előtt ólálkodó Pekár a kipattanót bepofozta a kapuba. Általános megrökönyödésre sem az esethez közel tartózkodó partjelző, sem a játékvezető nem látta a lesállást, így megadták a gólt… (0:1)

A játékvezetőről Borbás Bottyánról -innentől fogva- túlzás nélkül lehetett azt állítani, hogy személyben a leggyengébb láncszem működött közre a pályán…

(…) Ezt követően, a hosszabbításra is maradt Borbás Bottyán játékvezetőben annyi, hogy sportemberhez méltatlan cselekedetével felhívja magára a figyelmet: egy szabálytalanságot követően játékosunkat Somodi Ádámot két kézzel hátulról meglökve (!!!) távolította el az eset helyszínétől, majd megvárva a közben kialakult kakaskodást, Somodinak és Erdei Andrásnak (PAFC) is felmutatta a piros lapot. A sportpályákon játékvezetőtől ritkán látható sportszerűtlen jelenet (két kézzel hátulról nem szokás sportolókat taszigálni…) óriási felháborodást keltett a Csepel FC szakmai stábja és természetesen a szurkolók körében is, kérdés, hogy a játékvezető ellenőr jelentésében ez hogyan szerepel majd, már ha egyáltalán szerepel… A találkozó így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget, ráadásul a milliárdos költségvetésből gazdálkodó Puskás Akadémia FC játékosai és vezetőedzője a pályáról lejövet még rá is tettek egy lapáttal és sportszerűtlen módon tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt csepeli drukkereket.

A Puskás Ferenc nevét viselő együttes tagjai, szakemberei arról tettek tanúbizonyságot, hogy a szerénységéről méltán híres Puskás Öcsi bácsinak hozzájuk az égvilágon semmi köze nem volt, nincs és nem is lesz…" – volt olvasható a csepelfc.hu oldalán, bár ez utóbbi gondolatot végül kivették az összefoglalóból.

A két kirívó esetet, azaz a játékvezető állítólagos lökését és a vendégek szurkoló-hergelését(?) az Index is kiszúrta.

Az előbbi incidensről ugyanis azóta előkerült egy felvétel, ami azért nem igazán perdöntő, mivel az eset részben takarásban történt, de valóban úgy tűnik, mintha a játékvezető taszítana egyet a korábban szabálytalankodó Somodi Ádámon. Később, az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatában viszont egyértelműnek tűnő magyarázat született az esetre, mondván nem a játékvezető, hanem a kiállított felcsúti játékos lökte meg Somodit.

"Erdei András (Puskás FC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben mellbe lökte ellenfelét, aki a földre esett, majd az ellenfél játékosának sportszerűtlen megjegyzést tett 4, Somodi Ádám Nándor (Csepel), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott" - szólt a meccs kapcsán a verdikt.

 

Itt pedig a teljes felvétel látható az utolsó percekről, ebben az is látszik, hogy a Puskás Akadémia egyik lejövő ifjú játékosa valóban „kommunikál” a csepeli nézőkkel, illetve a stábból is valaki – az Index szerint a haja alapján Bojan Lazics vezetőedző – odaszólt a lelátón ülőknek.

Gabala Krisztián, egykori Honvéd-játékos és a Csepel vezetőedzője így összegezte a történteket:

- Nehéz szavakat találni…Sok mindent megéltem már futballpályán, de ilyennel még nem találkoztam. Sajnos az erőszak a lelátóról a pályára költözött, ami mindent elmond labdarúgásunk irányáról. A mérkőzés előtt kértem az esélyegyenlőséget, amit sajnos ezen a napon csapatom nem kapott meg, megint nem kapott meg… Példát kell mutatni, mert példa, példák nélkül nincs előrelépés, ebben mindenkinek megvan a felelőssége aki kilép a zöld gyepre, vagy a pálya szélén foglal helyet. Hadd zárjam egy személyes élmény felidézésével a nyilatkozatot: Szerencsés embernek tartom magam, mert személyesen, az öltözőből ismerhettem Puskás Ferencet, Öcsi bácsit, aki értéket képviselt az élet minden pillanatában…

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Posztobányi Patrik
Posztobányi Patrik meghosszabbította szerződését a Puskás Akadémia csapatánál, a saját nevelésű középpályás 2026 nyaráig írt alá. A 20 éves játékos korábban Csákváron és Zalaegerszegen is szerepelt.
Légiósok
Dénes Adrián
Dénes Adrián, a Fiorentina U-19-es csapatának 2004-es születésű jobbszélsője kölcsönben, az olasz harmadosztályú Cesena együttesében folytatja pályafutását - írja a corriereromagna.it.
Újpest
Dzenan Burekovic
Ahogyan azt a csakfoci.hu előre jelezte: Burekovic elhagyja a lilákat, a hátvéd a szerb első osztályban szereplő Spartak Subotica játékosa lesz kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz