Botrány: A bíró lökhette fel a játékost, kiakadt a Puskás Akadémia ellenfele - videó

Csepelen szabadultak el az indulatok, a bírót lökéssel vádolják az NB III-as találkozót követően. Az MLSZ mást mond.
Dudás Gábor 2017. május 10., szerda 6:36
Csepelen szabadultak el az indulatok, a bírót lökéssel vádolják az NB III-as találkozót követően. Az MLSZ mást mond.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 10., szerda 6:36

Komoly indulatokat váltott ki a Csepel és a Puskás Akadémia második csapatának vasárnapi NB III-as összecsapása, amelyet 2-1-re nyertek meg a vendégek.

A Csepel hivatalos honlapjának beszámolója szerint Borbás Bottyán játékvezető főszereplésével:

 

"A találkozó ahogy az általában lenni szokott az “ismerekedés jegyében” telt el egészen a 11. percig, amikor is a vendégek megszerezték a vezetést, méghozzá nem is akárhogyan… A Puskás AFC egyik labdarúgója jó 25 méterről lövésre szánta el magát, ami a kapufán csattant, ám a jó másfél méteres lesen a kapu előtt ólálkodó Pekár a kipattanót bepofozta a kapuba. Általános megrökönyödésre sem az esethez közel tartózkodó partjelző, sem a játékvezető nem látta a lesállást, így megadták a gólt… (0:1)

A játékvezetőről Borbás Bottyánról -innentől fogva- túlzás nélkül lehetett azt állítani, hogy személyben a leggyengébb láncszem működött közre a pályán…

(…) Ezt követően, a hosszabbításra is maradt Borbás Bottyán játékvezetőben annyi, hogy sportemberhez méltatlan cselekedetével felhívja magára a figyelmet: egy szabálytalanságot követően játékosunkat Somodi Ádámot két kézzel hátulról meglökve (!!!) távolította el az eset helyszínétől, majd megvárva a közben kialakult kakaskodást, Somodinak és Erdei Andrásnak (PAFC) is felmutatta a piros lapot. A sportpályákon játékvezetőtől ritkán látható sportszerűtlen jelenet (két kézzel hátulról nem szokás sportolókat taszigálni…) óriási felháborodást keltett a Csepel FC szakmai stábja és természetesen a szurkolók körében is, kérdés, hogy a játékvezető ellenőr jelentésében ez hogyan szerepel majd, már ha egyáltalán szerepel… A találkozó így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget, ráadásul a milliárdos költségvetésből gazdálkodó Puskás Akadémia FC játékosai és vezetőedzője a pályáról lejövet még rá is tettek egy lapáttal és sportszerűtlen módon tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt csepeli drukkereket.

A Puskás Ferenc nevét viselő együttes tagjai, szakemberei arról tettek tanúbizonyságot, hogy a szerénységéről méltán híres Puskás Öcsi bácsinak hozzájuk az égvilágon semmi köze nem volt, nincs és nem is lesz…" – volt olvasható a csepelfc.hu oldalán, bár ez utóbbi gondolatot végül kivették az összefoglalóból.

A két kirívó esetet, azaz a játékvezető állítólagos lökését és a vendégek szurkoló-hergelését(?) az Index is kiszúrta.

Az előbbi incidensről ugyanis azóta előkerült egy felvétel, ami azért nem igazán perdöntő, mivel az eset részben takarásban történt, de valóban úgy tűnik, mintha a játékvezető taszítana egyet a korábban szabálytalankodó Somodi Ádámon. Később, az MLSZ Fegyelmi Bizottságának határozatában viszont egyértelműnek tűnő magyarázat született az esetre, mondván nem a játékvezető, hanem a kiállított felcsúti játékos lökte meg Somodit.

"Erdei András (Puskás FC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben mellbe lökte ellenfelét, aki a földre esett, majd az ellenfél játékosának sportszerűtlen megjegyzést tett 4, Somodi Ádám Nándor (Csepel), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megrúgta ellenfelét 2, soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott" - szólt a meccs kapcsán a verdikt.

 

Itt pedig a teljes felvétel látható az utolsó percekről, ebben az is látszik, hogy a Puskás Akadémia egyik lejövő ifjú játékosa valóban „kommunikál” a csepeli nézőkkel, illetve a stábból is valaki – az Index szerint a haja alapján Bojan Lazics vezetőedző – odaszólt a lelátón ülőknek.

Gabala Krisztián, egykori Honvéd-játékos és a Csepel vezetőedzője így összegezte a történteket:

- Nehéz szavakat találni…Sok mindent megéltem már futballpályán, de ilyennel még nem találkoztam. Sajnos az erőszak a lelátóról a pályára költözött, ami mindent elmond labdarúgásunk irányáról. A mérkőzés előtt kértem az esélyegyenlőséget, amit sajnos ezen a napon csapatom nem kapott meg, megint nem kapott meg… Példát kell mutatni, mert példa, példák nélkül nincs előrelépés, ebben mindenkinek megvan a felelőssége aki kilép a zöld gyepre, vagy a pálya szélén foglal helyet. Hadd zárjam egy személyes élmény felidézésével a nyilatkozatot: Szerencsés embernek tartom magam, mert személyesen, az öltözőből ismerhettem Puskás Ferencet, Öcsi bácsit, aki értéket képviselt az élet minden pillanatában…

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr / Fehérvár
Szabó Levente
Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője elárulta, van esély arra, hogy a fehérvári Szabó Levente maradjon a Diósgyőrnél.
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Tovább az összes átigazoláshoz