Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Botka: "Az Újpest minimálisan sem volt veszélyes ránk", Dibusz szerint tőrdöfés volt a szurkolókkal szemben Stankovic lelépése - így értékeltek a Fradi-játékosok

Ha az idény elején valaki azt mondja Varga Barnabásnak, hogy ilyen szezonja lesz, akkor aláírta volna. Lisztesnek nehéz volt feldolgoznia, hogy Stankovic szűk húsz perc elteltével a beállása után le is cserélte őt a kupadöntőn, de teljesen megérti a korábbi edzője döntését.
Nyikes Zoltán 2024. május 20., hétfő 11:35
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ha az idény elején valaki azt mondja Varga Barnabásnak, hogy ilyen szezonja lesz, akkor aláírta volna. Lisztesnek nehéz volt feldolgoznia, hogy Stankovic szűk húsz perc elteltével a beállása után le is cserélte őt a kupadöntőn, de teljesen megérti a korábbi edzője döntését.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 20., hétfő 11:35

Botka Endre: – Nagyjából ezt az egész mérkőzésre el tudnám mondani, hiszen az első perctől kezdve azt éreztem, hogy uraljuk a mérkőzést, az Újpest minimálisan sem volt veszélyes ránk – válaszolta Botka az M4 Sporton arra a felvetésre, hogy az utolsó harminc percben örömfocival zárták le a szezont. – Az volt a kulcs, hogy mi ne csináljunk hátul valami olyan hibát, amiből gólt rúghatnak, azon kívül nem éreztem bennük semmit. Ez egy nagyon brutális egy hét volt, történt itt minden, mélyről kellett feljönnünk, de van annyi ebben a csapatban, hogy amikor nagyon kell - és most tudtuk, hogy nagyon kell, mert ünnepelni szerettünk volna -, akkor senkinek a fejében nem fordul meg, hogy nem száz százalékot nyújt, és én ezt láttam egész végig a csapaton, nagyon örülök ennek.

Varga Barnabás: – Mondta, hogy szeretné rúgni, igazából sokat nem hezitáltam, főleg, hogy az előző három tizenegyesemből kettőt is kihagytam. Főleg, hogy ez volt az utolsó mérkőzése, így ráhagytam – emlékezett vissza az FTC támadója arra, hogy átadta a tizenegyesrúgás lehetőségét az utolsó meccsén játszó Lisztesnek. – Nem volt egy egyszerű eset, 11-est hibáztam, fontos lett volna, ha mi szerezzük meg a vezetést a kupadöntőn, akkor meg tudjuk nyerni.

Van ilyen, én sem vagyok mostanában a legjobb formában, ez az egyhetes pihenés rám fog férni, aztán a válogatottba újult erővel tudok menni. Ha az idény elején valaki azt mondja, hogy ilyen szezonom lesz, biztosan aláírtam volna. Így utólag van bennem egy kis hiányérzet, de előre nézek. (M4 Sport)

Ifjabb Lisztes Krisztián: – Nagyon boldog voltam, hogy Barni odaadta a büntetőt, erre vártam, hogy az utolsó meccsemen szépen tudjak távozni, gólt tudjak szerezni, ez így is lett, sikerült értékesítenem. Próbálom továbbvinni a mentalitást, sokat kell edzeni, nyilván nagyon nehéz lesz kint. Azért fogok dolgozni, hogy meg tudjam állni a helyem – utalt a következő, frankfurti időszakára Lisztes, akit arról is kérdeztek, hogyan dolgozta fel, hogy az azóta már távozó Stankovic az MK-döntőn szűk húsz perc elteltével a beállása után le is cserélte.

Nehéz volt feldolgozni, de hát ilyen a futball. Nem ment a játék sajnos, megértem a döntését abszolút. (M4 Sport)

Dibusz Dénes: – Az elmúlt hét eseményei kellően erőssé tették a csapatot. A diósgyőri mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy terveztük, a kupadöntő végképp nem úgy, a volt vezetőedzőnk távozása csütörtökön csak egy irányba terelte a csapatot és egyre erősebbé tette azt a motivációt, ami amúgy is meglett volna, hiszen az Újpest elleni derbivel zárni a szezont és így ünnepelni a bajnoki címet, az kellő motiváció. Ez a három történés még inkább éhessé tette a csapatot.

Mindenkit váratlanul ért, nem mondom, hogy nem voltak olyan pletykák, hogy a következő szezont már máshol kezdi meg, de ettől függetlenül mindenkit nagyon meglepett, személy szerint engem is. Nem is feltétlenül a csapatra gyakorolt hatása a kiemelendő, hanem az a kommunikáció, amit ebben a nyolc hónapban folytatott és az a tőrdöfés, amit a szurkolók ezzel a döntéssel elszenvedtek, az sokkal súlyosabb volt.

Emiatt is nagyon örülök, hogy a csapat így tudott reagálni és meg tudtuk mutatni, hogy kellő erő lakozik bennünk. Leandro is egy régi motoros, egy igazi fradista, úgy néz ki, itt az elmúlt években, amikor valakinek a másodedző szerepből be kellett ugrania, az egészen sikeres volt. Örülünk neki, hogy Leandro is jól vette ezt az akadályt, és Máté Csabát is meg kell említenem, a szezon elején egy nagyon nehéz pillanatban állította irányba a csapatot és rendbe tudta szedni a gárdát. Ott indultunk el újra azon az úton, hogy egy sikeres szezont tudjunk zárni. A meccs előtt, ahogy bekanyarodtunk a stadionhoz, a többiek a buszon mondták, hogy nagyon sok minden megtörtént ebben az évben, jó és rossz dolgok is. Lehetett minek örülni, a legfontosabb a bajnoki cím, de nagyon fájó pontok is voltak ebben az idényben és azon kell dolgozni, hogy ha jövőre ugyanitt beszélgetünk, akkor még szebb dolgokról tudjunk beszélni. Erre minden esély megvan, mert a csapat kellően erős ahhoz, hogy elérjük a célunkat jövőre is. (M4 Sport)

Olvastad már?
A Fradi vezetői Stankovic távozásáról: "Nem volt elegáns, ez nem vet jó fényt a klubra" - Kubatov reméli, hogy megtalálják a saját Alex Fergusonjukat
Kubatov Gábor elnök nehezen élte meg Stankovic távozását, mert azt gondolta, hogy a szerb edző és a klub DNS-e azonos, és abban is hitt, hogy az emberi kapcsolatok többet jelentenek. Orosz Pál furcsállta, hogy Stankovic a derbi előtt ment el.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz