Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fradi vezetői Stankovic távozásáról: "Nem volt elegáns, ez nem vet jó fényt a klubra" - Kubatov reméli, hogy megtalálják a saját Alex Fergusonjukat

Kubatov Gábor elnök nehezen élte meg Stankovic távozását, mert azt gondolta, hogy a szerb edző és a klub DNS-e azonos, és abban is hitt, hogy az emberi kapcsolatok többet jelentenek. Orosz Pál furcsállta, hogy Stankovic a derbi előtt ment el.
Nyikes Zoltán 2024. május 20., hétfő 9:51
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Kubatov Gábor elnök nehezen élte meg Stankovic távozását, mert azt gondolta, hogy a szerb edző és a klub DNS-e azonos, és abban is hitt, hogy az emberi kapcsolatok többet jelentenek. Orosz Pál furcsállta, hogy Stankovic a derbi előtt ment el.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 20., hétfő 9:51

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke és Orosz Pál, a FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója adott gyors értékelést az M4 Sportnak az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjának utolsó mérkőzés után, melyen a sorozatban hatodik (összesen 35.) bajnoki címét begyűjtő Ferencváros 2-0-ra legyőzte az Újpestet.

– Szerdán is erre a hangulatra vágytunk, azért is volt nagy csalódás, mert olyan jó lett volna ünnepelni. Ez mindig varázslatos, már 50 éve járok meccsre és mindig olyan jó megélni, amikor egy tele stadion van és így reagálnak a szurkolók – kezdte Kubatov, akit arról is kérdeztek, hogy a szurkolók azt skandálták a derbi közben az MK-döntőt követően távozó Dejan Stankovic vezetőedzőről, hogy pénzéhes. – Nehezen éltük meg, mert azt gondoltam, hogy azonos a DNS-ünk és én nagyon bíztam és hittem abban, hogy az emberi kapcsolatok többet jelentenek, de nem így volt. Sok minden befolyásolja egy edző döntését - családi állapot, anyagi helyzet, stb. - és ezekbe nem is szeretnék beleszólni, de úgy szerettem volna, ha marad és hosszú távra tudunk tervezni.

A legérdekesebb az, hogy hosszú időn keresztül dolgoztunk Thomas Dollal, Szergej Rebrovval, mi úgy tervezünk egy edzővel, hogy 3-4-5 évig itt lesz, de az én szívemben benne van az is, hogy miért ne lehetne egy Alex Fergusonunk, hogy egy hosszú távú együttműködést lehessen kötni. Ez most nem sikerült és ez nem vet jó fényt a klubra.

Amikor egy játékos idejön, megegyezik az edzővel, megtanul egy játékfelfogást és ha utána az edző elmegy, akkor minden másképp van. Mi tudjuk Palival, hogy nagyon költséges dolog edzőt váltani, mert egy edzőnek mindig megjönnek a saját játékosai, akik aztán beilleszkednek. Utána jön egy másik edző, ő is hozza a saját játékosait, ez egy nagyon bonyolult probléma, amit most megint meg kell oldani.

Az interjúban szóba került Dibusz Dénes csapatkapitány is, akivel kapcsolatban az elnök elmondta, hogy egy kiváló ember a maga visszafogottságával, de egy kapitánynak ilyennek kell lennie, hogy tudja tartani a balanszot a csapatban. Kubatov azt is hozzátette, hogy volt 2-3 nagy felfedezettjük ebben a szezonban: Lisztes Krisztián, Tóth Alex és Varga Ádám, de további titkos reménységek is megtalálhatóak az FTC második csapatában. Az elnök végül két biztos távozóra, Muhamed Besicre és Lisztes Krisztiánra is külön kitért.

– Besic távozása nagyon fáj, fiamként szerettem, amikor még 18-19 éves játékosként idejött hozzánk Hamburgból, aztán pedig befutotta ezt a fantasztikus karriert, ahogy visszajött és amilyen gyönyörű egy éve volt. Nagyon megszerettem és megkedveltem. Krisztiánt másért, benne megvan a mostani fiatalságban kevésszer előforduló vagányság, amit nagyon nagyra tartok benne. Néha bosszantó és érdekes dolgokat csinál, amit felnőtt emberként nagyon nehéz elviselni, de a pályán pedig fantasztikus volt – zárta Kubatov.

Orosz Pál azzal kezdte, hogy egy nagyon nehéz idényt zártak le, rengeteg mérkőzést játszottak, a magyar bajnokik mellett még tizenhat nemzetközi meccsük is volt.

– Nagyon megterhelő volt a csapatnak, de abban biztos vagyok, hogy aki ezt figyelemmel kísérte, az láthatta, hogy mindenhol megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot. Nagyon fontos cél volt, hogy megnyerjük a hatodik bajnoki címet zsinórban, mert ilyen még nem volt, ezzel is talán letettük a névjegyünket. – mondta Orosz, aki szintén kitért Stankovic távozására és az időzítésre.

Azt nem mondanám, hogy meglepődtünk, hiszen mi is ebben a szakmában vagyunk, hallunk ezt-azt. Ami engem személy szerint meglepett, az az időzítés, talán mondhatom azt, hogy nem volt elegáns. A vezetőedző kérte ezt, furcsálltam és nem értettem. De mindenkinek a saját döntése, mindenki azt csinál, amit akar. Ferencváros volt, van és lesz, edzők pedig jönnek és elmennek, ezt tudomásul kell venni.

A jelenlegi valóban egy csapat, nem az van, hogy jó játékosok együtt játszanak, hanem egy csapat, akik egymásért küzdenek, ezért is vagyok biztos benne, hogy további sikerek elé nézünk, mert bárhonnan is jöttek ezek a srácok, pontosan tudják, mi az a Ferencváros – mondta a vezérigazgató.

Olvastad már?
Leandro a győztes derbi után: "Remélem, most már tudok majd aludni, az elmúlt három napban nem sikerült"
Dejan Stankovics távozása után Leandro de Almeida irányította a Ferencvárost a győztes bajnokin. Ő értékelt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz