Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Blagojevic: "Az első félidő komolytalan volt a részünkről", Bognár: "Miattunk nem jött össze nekik, ez idegesítette őket" - értékelések

Így látták a vezetőedzők a Puskás Akadémia-Paks és a Diósgyőr-DVSC összecsapást.
Budai László 2023. szeptember 23., szombat 21:44
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Így látták a vezetőedzők a Puskás Akadémia-Paks és a Diósgyőr-DVSC összecsapást.
Szerző: Budai László 2023. szeptember 23., szombat 21:44

Puskás Akadémia-Paksi FC 0-2

A mérkőzés összefoglalója

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Gratulálok az ellenfélnek. Sajnos 0-0-nál dőlt el a meccs, amikor Mikának (Soisalo - a szerk.) volt egy száz százalékos helyzete, de Szappanos nagy bravúrt mutatott be. Az döntő pillanat volt, mert előny helyett egy buta 11-essel hátrányba kerültünk. Végig küzdöttünk, de a belső erőt a Paks kiütötte belőlünk. Az egy az egy elleni párharcokat nehezen nyertük meg, ha megnyertük, akkor meg lefújták. Nagyon sok sárgát kaptunk, a bíró főszerepben volt. Többet kell ilyen meccsen ütköznünk. Amire számítottam, hogy magas tempóval kell játszani, azt jól megfogta az ellenfél. Volt pár átlagos teljesítmény a csapatunkban, ezzel hozzásegítettük az ellenfelet a győzelemhez. Pozitív, hogy Nagy Zsolt ismét játszhatott. 

Bognár György (Paksi FC): - Úgy néz ki, nem beszéltem feleslegesen egész héten, hiszen felhívtam a srácok figyelmét, hogy az első húsz perc nagyon fontos lesz a ritmus miatt. Jó felfogásban futballoztunk, kicsit visszavettünk a letámadásból, időnként vettük csak elő ezt, hiszen a Puskás Akadémia gyors játékosokkal rendelkezik, ezért veszélyesek a kontráik. Ellenfelünknek nem hagytunk területet, és a beadásaikat is hatástalanítottuk. Folyamatosabb játékra számítottak a hazaiak, ami ma nem jött össze nekik, de miattunk nem jött össze, ez pedig idegesítette őket. Szappanos Péter személyében kiváló kapusunk van, ma is fontos szerepe volt benne, hogy stabilak voltunk hátul, és nem kaptunk gólt, döntő momentumban védett nagyot. (paksifc.hu)

Diósgyőr-DVSC 3-1

A mérkőzés összefoglalója

Kuznyecov Szergej (Diósgyőr): - Jó iramú mérkőzést, igazi kelet-magyarországi rangadót láttunk. Az első félidőben jól futballoztunk, kétgólos előnyt szereztünk, de több is lehetett volna. A szünetben arra kértem a csapatot, nehogy visszavegyen, ott akartuk folytatni, ahol abbahagytuk, mert kemény és jó ellenféllel találkoztunk. A debreceniek átvették a játék irányítását, gólt szereztek, helyzeteket alakítottak ki. A győzelemhez kellett a kapusunk jó teljesítménye, de minden játékos beletette a maximumot, attól függetlenül, hogy kezdett vagy csereként szállt be. A második félidőben bírni kellett a nehéz pillanatokat, mert ez kovácsolja össze a csapatot. És a végén még egy gólt szereztünk, amivel lezártuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak és a szurkolóknak, büszke vagyok a mai győzelemre! Már a meccs előtti napokban többen nem érezték jól magukat, ezért nem kockáztattam meg Elton Acolatse kezdőcsapatba állítását. Lukács Dániel állt be helyette, aki két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, de végül Elton zárta le a meccset, bízom benne, hogy nincs vele semmi komoly baj. Azért játsszunk, hogy a szurkolók jól szórakozzanak.

Persze szeretnénk még jobban kontrollálni a mérkőzést, amihez még sokat kell dolgozni, de ne feledjük, hogy új csapat épül, amire időre van szükség. Örülök, ha tetszett a szurkolóknak a jó iramú támadójáték, emellett még az a fontos, hogy győztünk. Mert tudjuk, a futballban az eredmény a legfontosabb.

(dvtk.eu)

Srdjan Blagojević (DVSC): - Mindenekelőtt gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez.

Az első félidő komolytalan volt a részünkről, nem engedhetünk meg magunknak ilyen hozzáállást, ha a topcsapatokkal akarunk versenyezni. Úgy játszottunk, mintha barátságos mérkőzés lett volna. És nem is a két kapott gól miatt mondom ezt, mert mi is lőhettünk volna kettőt, hanem a hozzáállás miatt. Erre utalt a testbeszéd, a kevés befektetett energia, ahogy mondtam, mintha barátságos meccset játszottunk volna.

- Tudom jól, hogy a két szurkolótábor jó viszonyt ápol egymással, de ez nem jelenti azt, hogy a pályán is barátságosak legyünk. Ennek köszönhető a félidei eredmény, az ellenfél megbüntetett minket a hozzáállásunk miatt. A második félidőben ugyanakkor megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó játékra, méghozzá egy kiváló csapat ellen. Mi domináltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, amit ki is hagytunk, de bátran, és energikusan játszottunk. Jól reagált a csapat az első félidőre, még ha ez ma nem volt elég a fordításra. Összességében az első félidei játék döntötte el a találkozót. Talán így kellett lenni, hogy ma megbüntessenek minket, és tanuljunk belőle, mert ha idén is előkelő helyen szeretnénk végezni, akkor nem játszhatunk úgy, mint ma az első félidőben. A második félidővel nagyon elégedett vagyok, de egy félidő nem elég. (dvtk.eu)

Újpest - MTK Budapest 0-2

Nebojsa Vignjevic (Újpest): - Nem kezdtük el megfelelő szellemben a mérkőzést, az első 10 percben szinte semmi sem jött össze. Nem volt agresszivitás, energia a játékunkban. Az MTK tudta, hogy használja ki ezt és gólt is lőtt. Mi nem tudtunk erre reagálni, a második félidőben egy picit megtaláltuk a játékunkat, de már túl késő volt. Sajnos ez nem elég. Korábban vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, amikor hátrányban találtuk magunkat egy rossz kezdés után, sajnos ezt minden egyes alkalommal nem tudjuk megtenni, legközelebb jobban kell kezdeni a mérkőzést. Nem volt meg a kapcsolat a játékosok között a pályán, nem volt igazi csapatmunka. Az egyéni hibákat ki kell küszöbölnünk. (M4 Sport)

Horváth Dávid (MTK Budapest): - Ma minden összejött, szerencse is kellett a győzelemhez, mert egy nagyon erős ellenfél ellen tudtunk nyerni. Az volt a legfontosabb, hogy a sorban jövő problémákat megoldjuk ezen a mérkőzésen. A kényszerű cserék átírták a tervet, ennek a következménye volt a második félidei passzívabb játék, de a csapatot nem nagyon zavarta meg. (M4 Sport)

A mérkőzés összefoglalója

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz