Fotó: ujpestfc.hu

Az Újpestre visszatérő Kovács Zoltán: "Nekem az fáj a legjobban, amikor olyan játékosokat is látok, akik nem tesznek meg mindent"

Az új főtanácsadó szerint nemcsak a csapatot kell újraépíteni, hanem az egész klubot el kell kezdeni más szintre emelni.
Nyikes Zoltán 2024. május 10., péntek 12:22
Fotó: ujpestfc.hu
Az új főtanácsadó szerint nemcsak a csapatot kell újraépíteni, hanem az egész klubot el kell kezdeni más szintre emelni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 10., péntek 12:22

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy visszatér Újpestre a korábbi közönségkedvenc támadó, majd sportigazgató Kovács Zoltán, aki ezúttal főtanácsadóként segíti majd Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető munkáját.

A legutóbb a Vidinél tevékenykedő Kovács a klubhonlapnak adott videóinterjújában elmondta, nem gondolta volna, hogy amióta legutóbb kilépett még távozó sportigazgatóként az újpesti székházból, ilyen sok idő fog eltelni, hogy újra a szeretett klubjánál dolgozhasson. Az újdonsült főtanácsadónak azt is  felvetették, hogy az utóbbi évek nem voltak könnyűek Újpesten, így adódik a kérdés: mire számíthatnak a szurkolók a következő időszakban?

– Én nem 10-12 évre visszamenőleg számolom, hanem akárhogy is nézem, a legutolsó bajnoki cím óta, ami most már 26 év, azóta finoman szólva is nagyon turbulens. Voltak rövidebb időszakok, például a kupagyőzelmek, a bajnoki ezüstérem, az elveszített bajnoki döntő, amikor is klasszisokkal jobb csapatok voltak azok a mainál. De ha a klubot nézzük, ahogyan üzemelt, akkor egészen őszintén mást nem tudok mondani, mint hogy ha nem ez a címer van a szívünk felett, és nem ezek a szurkolók vannak a kapu mögött, vagy akármelyik oldalon a Szuszában - kivéve a vendégszurkolókét -, akkor lehet, hogy már többször kiestünk volna, és ki tudja, hogy és miként jutottunk volna vissza. Elég csak ezt az évet megemlíteni, hogy ki segített minket, és ez nem az első év volt - nyilván nem elvéve Mészöly Géza érdemeit, mert ebből a csapatból kihozta a maximumot. Szerintem sokan vagyunk, akik azt mondják, ez a klub nem ezt érdemli. Lehet arról beszélni, hogy már évek óta lehet megszűntünk volna, ha Roderick Duchatelet nem tulajdonos, mert ezt nem szabad elvenni tőle, de azt megelőzően még játékosként olyan csapatban játszottam, ahol a szurkolók, a címer és a játékosok mentették meg többször a klubot, vagy éppen mentünk a dobogóért, bajnoki címért, miközben semmi szakmai, anyagi alapja nem volt.

Kovács ebben a négy hónapban, amióta tudja, hogy valamilyen pozícióban visszatérhet Újpestre, úgy látta, hogy jó kezekbe kerül a klub, erről meggyőződött, szerinte Ratatics Péter elnök és Benczédi Balázs ügyvezető igazgató mindent megtesznek, hogy újra sikeres legyen az Újpest,

– De mivel az átigazolási időszak után vették át a klubot, gondolhatja mindenki, hogy mennyi beleszólásuk volt az igazolásokba, vagy éppen a napi életbe. Azóta ők, amit lehetett elkövettek azért, hogy stabilizálódjon a helyzet.

Már megmutatták, hogy jó gazdák lehetnek, mindent megtettek anyagilag, erkölcsileg, hogy minél előbb megnyugodhassunk és a jövőre lehessen koncentrálni. Mindenki megnyugodhat, hogy jó kezekbe került végre a klub, olyan emberekkel találkozhattam, akik minden nap azon lesznek, hogy olyan sikerekért dolgozhassunk, amit a szurkolók és a klub történelme alapján megérdemelhetünk mindannyian.

És hogy milyen csapatot szeretne a pályán látni a jövőben?

– Jó nagy levegőt vettem, mert mostanában láttam jó néhány meccset, mindegyiket gyakorlatilag a helyszínről. Nekem az fáj a legjobban, amikor olyan játékosokat is látok, akik nem tesznek meg mindent és nem élvezik minden pillanatát annak, hogy ilyen szurkolók előtt játszhatnak, és itt nem a kvalitásokról beszélek elsősorban. Van olyan, akinek megvan a kvalitása, csak éppen a lelke nincs meg, van olyan, akinél ez fordítva van, és van olyan akinek mind a kettő megvan, de valamiért nem sikerül. Én olyan csapatot, játékosokat és stábot szeretnék, akiknek a legfontosabb az Újpest sikere, hétfőtől vasárnapig. Ahogy aláírják a szerződést, azt szeretném, hogy itt mindenki a szívét-lelkét beletegye ebbe a projektbe, ilyen játékosokat, embereket keresünk a klub minden szintjén. Nemcsak a csapatot kell újraépíteni, hanem az egész klubot el kell kezdeni más szintre emelni. Vannak a csapatban természetesen olyan játékosok, akik megérdemlik, hogy itt legyenek, de emelni kell a szintet, mert van feladat, elmaradás.

Olvastad már?
NB I: A bajnokságon belülről, jól bevált recept alapján igazolhat középpályást a ZTE
Honlapunk úgy értesült, hogy a zalai együttes ezúttal Ominger Gergőt veheti kölcsön a Puskás Akadémiától.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz