Fotó: fehervarfc.hu

A Vidi-edző Juhász távozásáról: "Nagyon sajnálom, hogy nem tudjuk folytatni a közös munkát"; Boér: "Az egyéni hiba része a futballnak, de..." - így látták az edzők

Az NB I 7. fordulójának vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Póczik Dávid 2023. szeptember 24., vasárnap 21:06
Fotó: fehervarfc.hu
Az NB I 7. fordulójának vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Póczik Dávid 2023. szeptember 24., vasárnap 21:06

Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE 3-3

Bővebben itt!

Bartosz Grzelak (Vidi): - Az első félidőben jól játszottunk, domináltuk a meccset. Persze volt helyzetük nekik is, főleg a bal oldalukon voltak veszélyesek. Utána kicsit belekényelmesedtünk a meccsbe, a szünet után pedig rögtön gólt kaptunk, ezzel nyilván nem lehetek elégedett. A második félidő a legkaotikusabb játékrész volt edzői pályafutásom során. Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy emberhátrányban küzdöttek, harcoltak, mintha az egész világ ellen játszottunk volna. Ez a helyzet most. Próbáljuk azt a mentalitást meghonosítani, hogy minden labda számít. Hogy mindig nyerni kell. A játékosok 3-3 után megkérdezték, hogy menjünk-e előre a negyedik gólért. Mondtam, hogy természetesen igen, hiszen a fehérvári szurkolók megérdemlik, hogy egy győztes csapatot lássanak. Ilyen elvek mentén igyekszünk dolgozni a mindennapokban.

Élőben is az volt a érzésem, hogy nem ért hozzá az ellenfélhez Fiola Attila és a felvételek után sem változott a véleményem erről. Juhász Rolanddal emberileg és szakmailag remek kapcsolatom volt. Nagyon sajnáltam a távozását és azt, hogy nem tudjuk folytatni a közös munkát.

(fehervarfc.hu)

Boér Gábor (ZTE): -

Nehéz higgadtan értékelni így hirtelen a lefújás után, mert egy nagyon fordulatos mérkőzés volt. Kétszer is felálltunk vesztett állásból, megszereztük a vezetést, de meg kell tanulnunk lezárni az ilyen mérkőzéseket. Az egyéni hiba része a futballnak, de a mi csapatunk most ezeket nem bírta el.

- A csapat jórésze megmutatta a karakterét, ilyekor nem lehet ilyen dolgokat csinálni. Nem szeretnék most ennél mélyebb elemzésbe belemenni, nem is látunk mindent rendesen a padról, az elemzés után majd az öltözőben megbeszéljük, de történtek ma furcsa dolgok. A Vidi játékrendszert, felállási formát váltott és három védővel kezdtek, ezt szerintem jól lereagáltuk. Komoly minőségi játékosok alkotják a keretüket, a védelemüből mindenki volt már válogatott, vagy legalább kerettag. Az elején még támadásban nem voltunk elég bátrak, nem tudtunk nagy veszélyt jelenteni, de a szünet után Yohan Croizet behúzodott 10-es posztra, ez pozitív változást hozott. Szeretném a mai meccsből a jó dolgokat bevinni az öltözőbe, nem szabad, hogy lógjanak a fejek, meg kell becsülnünk ezt az egy pontot is. (fehervarfc.hu)

Ferencvárosi TC-Kisvárda 1-0

Bővebben itt!

Dejan Stankovic (FTC): - Maximálisan ilyen mérkőzésre számítottam, sok párharcra, egy erős ellenfélre, amelyik sokat fut. Talán úgy tűnhet, hogy az első játékrészben jobban támadtunk, de a második félidőben is sok mindenre kellett megoldást találni – a végén már két jobbhátvédünk volt a pályán, Abena és Wingo ráadásul először szerepelt egymás mellett. Ezek nem kifogások, tények. A lefújás után megköszöntem a fiúknak a teljesítményüket, elmondtam, hogy büszke vagyok rájuk, hiszen háromnaponta játszunk mérkőzéseket, ezek nehézzé teszik a rotálást is. Most 6-7 játékost nélkülöztünk, már Abena állapota is kérdéses. Az ilyen mérkőzések nagyon sok erőt, futást követelnek. Ez abszolút nem kifogás, ezzel kell megbirkóznunk. A legelső meccset a Magyar Kupában játszottuk az én irányításommal, a vasárnapi volt az első bajnoki. Úgy gondolom, hogy a magyar foci magas szintet képvisel, a Kisvárda is erős ellenfél volt, amelyik nem adta fel. Nagyon is szeretem az ilyen focit, azért is jöttem ide. A Ferencváros egy nagy klub, gazdag történelemmel. Mi szeretünk sok góllal, akár 3-0-ra vagy 4-0-ra győzni, de néha be kell érnünk azzal, hogy maximálisan kontrolláljuk a mérkőzést. Az 1-0-s siker is ugyanúgy három pontot ér. (fradi.hu)

Mátyus János (Kisvárda): - Nem szabad mellébeszélni, az első félidőben gyengén futballoztunk. Taktikailag megfelelőt nyújtottunk, mert a játékosok jól helyezkedtek a pályán, de amikor labdát szereztünk, nem voltunk elég kreatívak, és olyasmit is láttam, amit nagyon nem tudok elfogadni – nem mertünk kibontakozni, kezdeményezni. Ez nem tetszett... Az is igaz, hogy a második félidőben remekül helytálltunk, bár ekkor már egygólos hátrányba kerültünk, mert az első játékrész végén számunkra nagyon fájó módon szöglet után ért el gólt a Ferencváros. Szünet után óriási helyzeteket is kidolgoztunk, a léc mentette meg az ellenfelet az egyenlítéstől. Ugyanakkor a látottak alapján a Ferencváros egy góllal jobb volt, gratulálok neki, és a hazai, valamint az európai porondon is sok sikert kívánok a folytatásban! (kisvardafc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz