Fotó: facebook.com/kisvardafc

NB I: Lisztes lett a Fradi nyerőembere a Kisvárda ellen, ezúttal fejjel döntött - Stankovic győzelemmel rajtolt a bajnokságban is

Lisztes góljával győzött a Fradi a Kisvárda ellen, de Dibusz nagy bravúrja is kellett az FTC sikeréhez.
Póczik Dávid 2023. szeptember 24., vasárnap 19:25
Fotó: facebook.com/kisvardafc
Lisztes góljával győzött a Fradi a Kisvárda ellen, de Dibusz nagy bravúrja is kellett az FTC sikeréhez.
Szerző: Póczik Dávid 2023. szeptember 24., vasárnap 19:25

I. félidő

A 10. percben a Fradi került először helyzetbe a mérkőzés során, ekkor Lisztes néhány csel után Zachariassen elé készített, aki 7-8 méterről egy kisvárdai védőbe lőtt. A túloldalon Dibusznak is dolga akadt, Kovacic távoli ívelése után Jovicic a jobb alsót vette célba, de a Ferencváros kapusa nagyot vetődve védeni tudott. Két perccel később Varga Barnabás ballal, centikkel lőtt a bal kapufa mellé, Zachariassen csúsztatása után.

A 30. percben Marquinhos beadása után remekül mozdult ki Petkovic, aki elcsente a labdát az érkező Fradi-támadók elől. A félidő hajrájához közeledve Melnyik távoli lövése ment el méterekkel Dibusz kapuja mellett. Úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, azonban Abu Fani jobbról beívelt szögletére Lisztes mesterien érkezett, és két várdai védő közül a bal sarokba bólintott (1-0).

II. félidő

A második játékrész első negyed órája kevés helyzetet hozott, aztán a 60. percben Marquinhos két remek csel után került helyzetbe, ám Petkovic bravúrral hárított. Ben Romdhane 16 méterről leadott lövése elkerülte a bal felsőt a 68. percben. Öt perccel később a csereként beállt Pesic egy szöglet után, 6 méterről fejelt a jobb alsó sarok mellé.

A 77. percben Dibusz hatalmas bravúrral tartotta meccsben a Fradit: Navrátíl jobbról adott középre, az érkező Ilievski lőtt, azonban a Fradi kapusa beleütött a labdába, ami így a lécről visszapattant a mezőnybe. Tíz perccel később egy kontra végén Zachariassen tekert jócskán a kapu fölé. A mérkőzés állása ezután már nem változott, a Fradi kiszenvedte a győzelmet a Kisvárda ellen

NB I, 7. forduló

Ferencváros-Kisvárda 1-0 (Lisztes 44.)

FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Abena (Civic, 80.), Ramirez - Sigér, Abu Fani (Ben Romdhane, 59.) - Marquinhos, Zachariassen, Lisztes (Botka, 59.) - Varga B. (Pesic, 64.)

(cserék: Varga Á., Baráth, Ben Romdhane, Besic, Botka, Civic, Gojak, Pászka, Pesic)

Kisvárda: Petkovic - Lippai, Jovicic, Kovacic - Stefan (Navrátil, a szünetben), Körmendi (Vida, a szünetben), Melnyk, Cipetic - Makowski (Camaj, a szünetben), Czékus (Ilievski, 64.) - Mesanovic (Balogh, 77.)

(cserék: Kovács M., Alic, Balogh, Camaj, Ilievski, Lucas, Navrátil, Nikolov, Ötvös, Vida)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz