Fotó: vasasfc.hu

A Fraditól Király Gáboron át Ganxsta Zoliig - így búcsúzik Magyarország Mészöly Kálmántól

Rengetegen gyászolják a Vasas hétfő este elhunyt legendáját, Mészöly Kálmánt, az ikonikus Szőke Sziklát, aki a futballban és azon kívül is számtalan emlékezetes barátságot kötött.
Budai László 2022. november 22., kedd 9:03
Fotó: vasasfc.hu
Rengetegen gyászolják a Vasas hétfő este elhunyt legendáját, Mészöly Kálmánt, az ikonikus Szőke Sziklát, aki a futballban és azon kívül is számtalan emlékezetes barátságot kötött.
Szerző: Budai László 2022. november 22., kedd 9:03

Hétfőn késő este, életének 82. évében elhunyt a magyar futball és a Vasas legendája, Mészöly Kálmán, a Szőke Szikla. A korábbi 61-szeres válogatott labdarúgót, egykori szövetségi kapitányt klubhovatartozástól függetlenül a teljes magyar labdarúgás, és a futballon kívül is sok ismert személyiség gyászolja. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan emlékeztek meg róla hazánkban.

NB I

Vasas

Hosszú cikkben méltatja Mészöly Kálmán eredményeit az egykori labdarúgó szeretett egyesülete, a Vasas, amellyel többek között négy bajnoki címet és három Közép-európai Kupát nyert. A Vasas Futball Club Mészöly Kálmánt saját halottjának tekinti.

MLSZ

Történetének egyik legnagyobb legendáját veszítette el a magyar labdarúgás

- ezekkel a sorokkal búcsúzott a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Ferencváros

Hiába az óriási rivalizálás, Mészöly Kálmánt elválaszthatatlan barátság kötötte a Fradi aranylabdás legendájához, a 2011-ben elhunyt Albert Flóriánhoz. Erre utalva emlékeztek meg a zöld-fehérek az angyalföldi ikonról.

DVSC

"Elment a legenda" - klubhonlapjukon a debreceniek is külön cikkben gyászolják a Szőke Sziklát.

NB II

A teljesség igénye nélkül a másodosztályú egyesületek közül búcsúzott tőle a Budafok, ahol 1971-ben edzői karrierjét kezdte, és ahol 1974 és 1976 között is dolgozott; a Békéscsaba, amelyet éppen ezt követően, 1976 és 1978 között irányított; a Szombathelyi Haladás, ahol Mészöly Kálmán fia, Géza jelenleg is szakmai igazgatóként dolgozik; és az ETO FC Győr is.

Ismert személyiségek búcsúi

"Isten veled, Barátom!" - írta Facebook-posztjában Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

Elhivatottságod, szenvedélyed példa minden sportoló előtt

- emelte ki Király Gábor, a magyar válogatott korábbi, 108-szoros válogatott kapusa.

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is búcsúzik.

A zenészvilágból az a Zana Ganxsta Zoli emlékezett meg a legendáról, akinek édesapja, Zana József ápolt baráti kapcsolatot az angyalföldi ikonnal.

"Nagy generáció nagy legendája távozott ma közülünk. Egy ember, aki felkötött karral, elképesztő fájdalmak közepette is oroszlánként küzdött a brazilok ellen" - írja róla posztjában Vujity Tvrtko újságíró, műsorvezető.

Átigazolások
Ferencváros
Cho Gue-sung
A dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors 24 éves válogatott játékosa megerősítette, hogy januártól egy európai klubnál folytatja pályafutását.
NK Osijek
Kleinheisler László
A héten kapja meg az Eszék szerződéshosszabbítási ajánlatát a válogatott játékos, aki a Dinamo Zagrebnél is képben lehet.
AZ Alkmaar
Kerkez Milos
Akkor gyorsulhatnak fel az események, ha a Benficának nem sikerül megállapodnia Alejandro Grimaldóval.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk