Fotó: vasasfc.hu

A Fraditól Király Gáboron át Ganxsta Zoliig - így búcsúzik Magyarország Mészöly Kálmántól

Rengetegen gyászolják a Vasas hétfő este elhunyt legendáját, Mészöly Kálmánt, az ikonikus Szőke Sziklát, aki a futballban és azon kívül is számtalan emlékezetes barátságot kötött.
Budai László 2022. november 22., kedd 9:03
Fotó: vasasfc.hu
Rengetegen gyászolják a Vasas hétfő este elhunyt legendáját, Mészöly Kálmánt, az ikonikus Szőke Sziklát, aki a futballban és azon kívül is számtalan emlékezetes barátságot kötött.
Szerző: Budai László 2022. november 22., kedd 9:03

Hétfőn késő este, életének 82. évében elhunyt a magyar futball és a Vasas legendája, Mészöly Kálmán, a Szőke Szikla. A korábbi 61-szeres válogatott labdarúgót, egykori szövetségi kapitányt klubhovatartozástól függetlenül a teljes magyar labdarúgás, és a futballon kívül is sok ismert személyiség gyászolja. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogyan emlékeztek meg róla hazánkban.

NB I

Vasas

Hosszú cikkben méltatja Mészöly Kálmán eredményeit az egykori labdarúgó szeretett egyesülete, a Vasas, amellyel többek között négy bajnoki címet és három Közép-európai Kupát nyert. A Vasas Futball Club Mészöly Kálmánt saját halottjának tekinti.

MLSZ

Történetének egyik legnagyobb legendáját veszítette el a magyar labdarúgás

- ezekkel a sorokkal búcsúzott a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Ferencváros

Hiába az óriási rivalizálás, Mészöly Kálmánt elválaszthatatlan barátság kötötte a Fradi aranylabdás legendájához, a 2011-ben elhunyt Albert Flóriánhoz. Erre utalva emlékeztek meg a zöld-fehérek az angyalföldi ikonról.

DVSC

"Elment a legenda" - klubhonlapjukon a debreceniek is külön cikkben gyászolják a Szőke Sziklát.

NB II

A teljesség igénye nélkül a másodosztályú egyesületek közül búcsúzott tőle a Budafok, ahol 1971-ben edzői karrierjét kezdte, és ahol 1974 és 1976 között is dolgozott; a Békéscsaba, amelyet éppen ezt követően, 1976 és 1978 között irányított; a Szombathelyi Haladás, ahol Mészöly Kálmán fia, Géza jelenleg is szakmai igazgatóként dolgozik; és az ETO FC Győr is.

Ismert személyiségek búcsúi

"Isten veled, Barátom!" - írta Facebook-posztjában Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

Elhivatottságod, szenvedélyed példa minden sportoló előtt

- emelte ki Király Gábor, a magyar válogatott korábbi, 108-szoros válogatott kapusa.

Az olimpiai bajnok Gyurta Dániel is búcsúzik.

A zenészvilágból az a Zana Ganxsta Zoli emlékezett meg a legendáról, akinek édesapja, Zana József ápolt baráti kapcsolatot az angyalföldi ikonnal.

"Nagy generáció nagy legendája távozott ma közülünk. Egy ember, aki felkötött karral, elképesztő fájdalmak közepette is oroszlánként küzdött a brazilok ellen" - írja róla posztjában Vujity Tvrtko újságíró, műsorvezető.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz