Fotó: dvsc.hu

A DVSC elnöke: "Jeleztem már Csányinak, hogy néhány bíró nem üti meg a szintet" - a 10-20 évvel ezelőtti Lokit akarják visszahozni

Ike Thierry Zaengel, a DVSC tavaly nyáron kinevezett francia elnöke a klub megvásárlásáról, a célokról és a magyar játékvezetőkről is beszélt egy interjúban.
Dudás Gábor 2023. március 17., péntek 15:46
Fotó: dvsc.hu
Ike Thierry Zaengel, a DVSC tavaly nyáron kinevezett francia elnöke a klub megvásárlásáról, a célokról és a magyar játékvezetőkről is beszélt egy interjúban.
Szerző: Dudás Gábor 2023. március 17., péntek 15:46

Már csaknem kilenc hónap telt azóta, hogy tavaly nyáron bejelentették, hogy az NSE Sport Invest Kft. lesz a DVSC Futball Zrt többségi tulajdonosa, és Ike Thierry Zaengel foglalja el a DVSC elnöki székét. A klubvezető a haon.hu-nak beszélt a tervekről és a magyar játékvezetőkről is. A beszélgetésből idézünk az alábbiakban, témakörök alapján.

A DVSC megvásárlásáról

Már szerettük volna megvásárolni a DVSC labdarúgócsapatát 2020-ban is, de akkor nem jártunk sikerrel. Az elmúlt nyáron azonban olyanok voltak a körülmények, hogy meg tudtuk valósítani ezt a tervünket. Természetesen nagy felelősséggel jár ez a lépés, de remek lehetőség volt ez nekünk, és azt gondolom, hogy a DVSC számára is – mondta az elnök, aki kiemelte, hogy a csapat történelme, a létesítmények, az akadémia és a népes szurkolótábor is mind olyan pozitív tényezők voltak, amik felkeltették az érdeklődésüket.

A közeljövő terveiről és a távlati célokról

Ahogy már többször említettem, az elsődleges víziónk, hogy az akadémiára alapozva szeretnénk a Lokit visszaemelni olyan magasságokba, ahol 10-20 évvel ezelőtt volt.

Zaengel megemlítette, hogy az általános várakozás az volt, az együttessel kapcsolatban, hogy valahol a középmezőnyben végez majd.

Ehhez képest remek érzés, hogy most a harmadik helyen állunk, de tudjuk milyen a foci, néha nyerünk, néha veszítünk. Az első évben nem azon van a hangsúly, hogy folyamatosan győzni kell, a lényeg a változáson van, hogy a csapat igazi sportklubbá váljon. Ez nem csak arról szól, hogy kimegyünk a pályára és focizunk, hanem sokkal több összetevőből épül fel egy igazi klub. Meg kell találnunk a megfelelő embereket, a jó irányba tereljük azokat, akik itt dolgoztak már eddig is. Mindenkinek, nekem is tanulnunk kell azért, hogy a DVSC minél sikeresebben működjön. Egy házassághoz tudnám ezt hasonlítani, amiben szép lassan megismerjük egymást, ez viszont hónapokba, akár évekbe is beletelhet.

Látni kell, nem csak arról szól a dolog, hogy eltesszük a pénzt a zsebünkbe és továbbállunk. Folyamatosan invesztálunk a klubba, amit professzionálisan szeretnénk irányítani. Mindig hangsúlyozzuk, hogy fel kívánjuk virágoztatni az akadémiát, és hasonló elképzeléseink vannak, mint a Villarrealnak. Szeretnénk úgy működni, ahogyan ők teszik

– mondta az elnök a spanyol klubbal kötött megállapodás kapcsán.

- Természetesen ha veszítünk, akkor nagyon dühös tudok lenni, de végig pozitív maradok. Előfordul, hogy kikapunk, és az is, hogy az utolsó percekben fordítjuk meg a meccset, de ez a futball. Azonban az egész idényünket nézve kifejezetten boldog vagyok. A játékosaink magabiztosak, jól érzik magukat, remek a hangulat az öltözőben, ami nagyon fontos. Ehhez kell egy jó menedzsment, mert az kihatással van a csapat teljesítményére is. Most ott tartunk, hogy versenyben vagyunk a dobogóért, akár az ezüstérmet is megszerezhetjük. Együtt bebizonyítottuk mindenkinek, hogy a Lokival igenis számolni kell – fogalmazott.

Srdjan Blagojevic vezetőedzőről

Mindenki láthatja, hogy egy teljesen „másik világba” kerültünk, amióta ő megérkezett. Az én megítélésem szerint neki van a legjobb elképzelése a futballról az egész bajnokságban. Kedvelem a személyiségét is, jó ha egy edzőnek van jelenléte a pálya szélén, a játékosok is szeretik őt. Fantasztikus tréner, aki mellett természetesen az egész stábot is ki kell emelni.

A magyar játékvezetőkről

Jeleztem már az MLSZ elnökének, Csányi Sándornak, és a többi egyesület is egyetértett velem, miszerint van néhány kiváló játékvezető a ligában, azonban sokan nem ütik meg azt a szintet, amit kellene. Nem értem, hogy miért lehetséges ez. Ott volt a világbajnokság, ahova a világ minden pontjából hívtak meg bírókat, de a magyar szövetséget nem képviselte senki. Lehet, hogy nincs megfelelő utánpótlás, de számomra ez érthetetlen.

A Magyar Kupa kapcsán pedig az MLSZ-nek meg kell találnia a módját, hogy lehessen használni a VAR-t, ha máshogy nem megy, akkor legalább a sorozat utolsó szakaszában – jelentette ki a DVSC elnöke.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható!

Olvastad már?
Sokkoló felvétel: Szédítő magasból zuhant le egy Fradi-szurkoló a Puskás Aréna egyik tartóoszlopáról - videó
A férfi súlyos fej-, medence- és mellkasi sérüléseket szenvedett, illetve felmerült a gerincsérülés gyanúja is
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz