Fotó: dvsc.hu

NB I: Neves spanyol csapat határozza meg a Lokinál a fiatalok útját - hivatalos bejelentés

A Villarreal három szakembere az év legalább 9 hónapjában módszertani segítséget nyújt a DVSC Labdarúgó Akadémia edzőinek, szakmai támogatást ad a Pallagon zajló munkához.
Budai László 2022. október 18., kedd 22:12
Fotó: dvsc.hu
A Villarreal három szakembere az év legalább 9 hónapjában módszertani segítséget nyújt a DVSC Labdarúgó Akadémia edzőinek, szakmai támogatást ad a Pallagon zajló munkához.
Szerző: Budai László 2022. október 18., kedd 22:12

Nemzetközileg is elismert klubbal, a spanyol Villarreal CF-fel kötött szakmai együttműködési szerződést a DVSC - számolt be róla a klub honlapja. A Sárga Tengeralattjáró becenévre hallgató egyesület volt Bajnokok Ligája-elődöntős, 2021-ben megnyerte az Európa Ligát.

A két fél megállapodása 3 esztendőre szól, a kontraktus szerint a Villarreal három szakembere az év legalább 9 hónapjában módszertani segítséget nyújt a DVSC Labdarúgó Akadémia edzőinek, szakmai támogatást ad a Pallagon zajló munkához.

A megállapodást alapos előkészítő munka és személyes egyeztetés előzte meg.

Az együttműködést kedden délután jelentették be a Nagyerdei Stadionban tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vett többek között Ike Thierry Zaengel, a DVSC Futball Zrt. Igazgatótanácsának elnöke, dr. Papp László, Debrecen polgármestere, Makray Balázs, a DVSC Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, Hayk Hovakimyan, a DVSC klubigazgatója, valamint a spanyol delegáció vezetőjeként a hispán klub nagykövete, Marcos Senna, 28-szoros válogatott, Európa-bajnok labdarúgó, a Villarreal legendás csapatának alapembere.

Az eseményen ott volt a Villarreal három szakembere, Pablo Alberola, David Navarro és Carlos Ibanez is. A küldöttségek már nyáron megkezdték a projekt megtervezését.

Az együttműködés új távlatokat nyithat a debreceni utánpótlás-nevelésben – derült ki Makray Balázs köszöntőjéből. Az ügyvezető elmondta, hogy mérföldkőhöz érkezett a cívisvárosi labdarúgás. Bár a klub mindig híres volt saját nevelésű játékosairól, a DVSC vezetői a további fejlődés érdekében immár együttműködnek egy olyan magas szintű partnerrel, mint a spanyol Villarreal.

Dr. Papp László polgármester arról beszélt, hogy tavasz óta nagyon sok minden történt a debreceni futballban, a város mellett új tulajdonosai lettek a klubnak. A városvezető hangsúlyozta, minden korábbi egyeztetésen volt szó arról, hogy a fejlődés egyik alapja az akadémiai munka.

- Ahhoz, hogy a cívisvárosi labdarúgás át tudja lépni a saját árnyékát, szükség van olyan egy olyan komoly szakmai együttműködésre, mint a mostani. A spanyol bajnokság az egyik legerősebb a világon, a Villarreal szakembereitől bizonyára lehet tanulni – szögezte le a polgármester.

A korábbi klasszis, Európa-bajnok Marcos Senna igazi örömnek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy itt lehet, hozzátéve: korábban még soha nem járt Magyarországon. Elmondása szerint hisz abban, hogy a mostani együttműködés egy gyümölcsöző kapcsolat kezdete, hiszen ők tudják, miként kell jó játékosokat és edzőket képeznek. Marcos Senna kijelentette, hogy csúcsszintű munkát szeretnének meghonosítani, hogy segítsék a Lokit abban, hogy újra a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Herczeg András is megtisztelőnek nevezte a spanyol fél jelenlétét.

Boldogok vagyunk, hogy ez a kapcsolat létrejött, büszkék vagyunk a saját nevelésű játékosainkra, de szeretnénk előrelépni

- mondta az akadémia elnöke. Hozzátette: szeretnék megismerni a spanyol szakemberek módszereit, a pallagi edzők is nagyon várják már a közös munka kezdetét.

Hayk Hovakimyan klubigazgató kiemelte, hogy büszkék lehetnek arra, hogy ilyen partnerük van, mint a Villarreal.

- A spanyol fél tapasztalataival és módszertani segítségével a lehető legtöbbet szeretnénk kihozni az akadémiai munkából. Köszönöm, hogy velünk vagytok! – mondta.

Ike Thierry Zangel elnök köszönetet mondott az új szövetségesnek, a munkatársainak, a szurkolóknak és a médiának is. Arról beszélt, hogy nyáron megígérte, hogy egy komoly partnert fog tudni bemutatni, s ez így is történt. Mindez azt célozza, hogy a DVSC visszatérhessen oda, ahol egykoron volt. Fontosnak nevezte Debrecen és a Villarrreal kapcsolatát, kiemelve, hogy a spanyol szakemberek kitűnő körülmények között dolgozhatnak majd az akadémián.

Olvastad már?
Először léphet pályára magyar címeres mezben a Manchester City tehetsége
Először léphet pályára a mieinknél Michael Okeke, aki a Manchester City korosztályos együttesében futballozik.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz