"Isten halott, Diego él" - nemzetközi lapszemle és címlapok Maradona haláláról

Európa és Dél-Amerika vezető (sport)lapjai természetesen kiemelt figyelmet szenteltek Diego Maradona halálhírének. Nemzetközi lapszemle.
Dudás Gábor 2020. november 26., csütörtök 14:20
Európa és Dél-Amerika vezető (sport)lapjai természetesen kiemelt figyelmet szenteltek Diego Maradona halálhírének. Nemzetközi lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 26., csütörtök 14:20

Németország

Bild: "Adios, Diego! Maradona Isten kezében. Diego Armando Maradona (60), a világ legnagyobb futballművésze halott."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "A zsenialitás és az őrület között. Világbajnok, többszörös bajnok, UEFA Kupa-győztes, szövetségi kapitány, doppingvétkes, megbukott tévés műsorvezető, kokainfogyasztó - ez tulajdonképpen túl sok egyetlen életre."

Süddeutsche Zeitung: "Isten lába. Az istenek között a legemberibb. Az esendő zseni: csak kevés embernek van annyi meghatározó fejezet az életében, mint Diego Armando Maradonának. Az argentin évekig a mennyország és a pokol között ingázott."

Die Welt: "Az Isten halott! Diego Maradona zseni volt, mániákus, szenvedélybeteg - szurkolói számára pedig csak "D10S", azaz Isten. Most pedig elhunyt."

Der Tagesspiegel: "Az isteni. Zseniális, őrült, tragikus - Diego Maradona az ellentmondások embere volt."

Olaszország

La Gazzetta dell Sport: "Láttam Maradonát"

La Repubblica: "Diego Armando Maradonának abszolút tehetsége volt két dologhoz, a futballhoz és az önsorsrontáshoz. Sokáig párhuzamosan végezte a kettőt, aztán az elsőt abbahagyta, a másodikat pedig folytatta a 60.-ban elérkezett lefújásig."

Corriere dello Sport: "Diego él"

Franciaország

Liberation: "Igazi futballvirtuóz volt: legjobb pillanataiban Diego Maradona azt tanította nekünk, hogy kételkedjünk a fizika szabályaiban, és higgyünk a halhatatlanságban. Cselei, trükkjei, szlalomozásai félelemben és rettegésben tartották az ellenfeleket. A tudósok szerint a súlypontja alacsonyabban volt a normálisnál, a nagy latin-amerikai író, Eduardo Galeano pedig egyszer megjegyezte, hogy Maradona az egész testével lát. Amikor focizott, természetfeletti volt. A pályán kívül azonban felerősödtek az emberi gyengeségei: a drogok, az alkohol, a bulimia, a prostituáltak, és más függőségek gyorsan legyőzték a tehetségét."

Spanyolország

La Vanguardia: "Maradona mítosszá vált az 1986-os világbajnokságon, amelynek döntőjében Argentína 3-2-re nyert az NSZK ellen. Legendává az angolok elleni negyeddöntő tette, amikor a saját térfeléről indulva minden ellenfelét kicselezte, majd még a kapus mellett is elhúzta a labdát és úgy lőtt a hálóba. A szurkolók extázisba kerültek."

AS: "Isten halott"

A katalán Mundo Deportivo így köszönt el:

Svájc

Berner Zeitung: "Több életet is élt. Egyet a talán valaha volt legragyogóbb futballistaként, a többit pedig egészségtelenül. Talán az volt a legnagyobb eredménye, hogy mindezek mellett egyáltalán meg tudott öregedni. Argentínában is azt mondják: egy macskának hét élete van, de Maradona esetében már abbahagyták a számolást."

Neue Zürcher Zeitung: "Diego Maradonának olyan volt a karrierje, mint egy holdraszállás"

 

Nagy Britannia

The Times: "Milliók gyászolnak Maradona halála után"

Independent: "Maradona, a futball tökéletlen géniusza"

Daily Express: "Isten kezeiben"

Argentína

Olé: "1960-tól a végtelenig"

Brazília

O Globo: "Az istenek közül a legemberibb"

(MTI / csakfoci.hu)

Olvastad már?
Könnyek és búcsú az örök Diegótól, akiről stadiont nevezhetnek el: Így gyászolják klubjai Maradonát - fotók, videók
Szerdán, életének 61. évében, szívmegállás következtében elhunyt az argentin válogatott világbajnoka klasszisa, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója, Diego Maradona. Karrierjének csapatainál így emlékeztek meg az "Isteni Diegóról".
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz