Argentinos Juniors

Maradona nevelőkubjánál, az Argentinos Juniorsnál (egész Argentínához hasonlóan) háromnapos gyászt rendeltek el a legenda halála miatt, nem nyitnak ki ezalatt a klub létesítményei. A szurkolók pedig hatalmas számban gyűltek össze a stadionnál és az utcákon, hogy megemlékezzenek gyertyákkal, virágokkal, képekkel és énekkel az ikonról.


Boca Juniors

“Diego örök” – megható videóval köszön el Maradona karrierjének egyik fontos klubja, a Boca Juniors a zsenitől. A Boca stadionjában csak a Maradona-páholyban ég a fény…


Barcelona

Maradona pályafutásának harmadik (és egyben első európai) csapata, a Barcelona megemlékezése:

Az elhunyt, mégis örökké élő legenda honfitársa és egykori játékosa, Lionel Messi így köszönt el Maradonától:

“Nagyon szomorú nap ez a mai az összes argentin és a futball számára is. Ugyan eltávozott közülünk, de sosem hagy itt minket, mivel Diego halhatatlan. Örömmel emlékszem majd vissza azokra a gyönyörű emlékekre, amiket közösen éltünk át. Ezúton szeretném őszinte részvétemet nyilvánítani a családnak és a barátoknak. Nyugodjék békében.”

??? The farewell message from Leo Messi to Maradona

??? El mensaje de despedida de Messi a Maradona: “Un día muy…

Közzétette: FC Barcelona – 2020. november 25., szerda


Napoli

Egy legenda soha nem hal meg

Nápolyban, ahol Maradona karrierje egyik legsikerebb korszakát töltötte, valósággal megállt az élet. Az argentin géniuszért egyébként is a mai napig látványosan rajongó délolasz városban a drukkerek az utcán is gyászolták örök kedvencüket.

Sajtóinformációk szerint a Napolinál a stadiont is Diego Maradonáról nevezhetik el, Sajtóhírek szerint a Napoli labdarúgócsapata Diego Maradona halála után azonnal elkezdett intézkedni, hogy az argentin legenda nevét viselje a stadionjuk minél hamarabb. Luigi de Magistris polgármester a Twitteren azt írta, nevezzék át a stadiont: “Engedjétek meg nekünk, hogy a San Paolo Stadiont Diego Armando Maradona emlékének szenteljük” – idézi a városvezetőt az MTI.

A Roma elleni, vasárnapi bajnokin pedig a klub és a tifosók is látványos megemlékezést tartanak majd a szinte istenként tisztelt argentin emlékére. Maradona 1984 és 1991 között játszott az SSC Napoliban, amellyel bajnokságot és UEFA Kupát is nyert.


Sevilla

A “futball istene” és “mindenki hőse” előtt tiszteleg a Sevilla. Az andalúziai csapat volt az utolsó európai klubja 1993-ig.

A hero for an entire country and football itself.
One of the greatest players to have graced the game of football, and…

Közzétette: Sevilla FC – 2020. november 25., szerda


Newell’s Old Boys

A Newell’s Old Boys stadionja, az Estadio Marcelo Bielsa Maradona előtt tisztelegve ragyogott az éjszakában. Akárcsak ő a pályán.


Argentína

A dél-amerikai ország labdarúgó-szövetségének és válogatottjának méltó megemlékezése.


Gimnasia La Plata

Edzőként Maradona az argentin élvonalbeli Gimnasia La Platánál dolgozott utoljára. A klub és a szurkolók a stadionon és azon kívül is a legendát éltették, akinek trónszéke is volt csapatánál.

Nyilasi Tibor is Maradonát gyászolja: “Nekem mindent jelentett”