Argentin sajtóhírek szerint hirtelen szívmegállás okozta a Gimnasia La Plata vezetőedzőjeként dolgozó, az elmúlt hetekben többször is kórházban kezelt legenda halálát.

Maradonát november elején koponyaűri vérzés miatt műtötték meg. Az akkori beszámolók szerint a műtét komplikációmentes volt, ennek ellenére – alkohol elvonási tünetek miatt – néhány nappal tovább a kórházban tartották őt. Összesen nyolc napig feküdt benn, mielőtt kiengedték volna.

A mostani beszámolók szerint – a spanyol AS-től, az olasz Football Italian át az argentin Clarín című vezetői tabloidig – hirtelen szívmegállás okozta Maradona halálát.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) 17 óra 37 perckor a Twitteren megerősítette a legenda halálhírét, ahogy A család jogi képviselője szintén erről számolt be.

Claudio Tapia elnök és teljes szövetségünk mélységes szomorúságát fejezi ki legendánk, Diego Armando Maradona halála miatt. Mindig a szívünkben élsz – írták a világbajnoki trófeát csókoló fotója mellé.

A Twittert, a Facebookot és a Redditet ellepték a búcsúzkodó gyászüzenetek.

Maradona a nyolcvanas évek legmeghatározóbb futballistái közé tartozott. Az argentin válogatott szerelését 1977 és 1994 között összesen 91-szer viselhette, ezeken 34 gólt szerzett. Legnagyobb sikere egyértelműen az 1986-os világbajnoki cím, ahol szinte egymaga vezette győzelemre válogatottját.

Klubszinten a Napolival forrt össze a neve. 1984-ben a Barcelonától igazolt a dél-olaszokhoz, ahol kétszeres olasz bajnok lett (1987, 1990), Olasz Kupát (1987), Szuperkupát (1990) és UEFA-kupát (1989) nyert.

Nápolyi karrierjének drogproblémái vetettek véget, a rehabilitációt követően a Sevillánál tért vissza. (MTI)

A csakfoci.hu ezzel a legendás videóval búcsúzik Diego Maradonától.

Rossi és egyik segítője is búcsút vett

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és olasz segítője, Giovanni Costantino is megemlékezett Maradonáról a közösségi oldalán.

Nyugodj békében, Diego!” – búcsúzott az argentinok egykori kiválóságától Rossi.

Costantino pedig így fogalmazott: “Te maga vagy a futball. Soha nem fogsz meghalni!”

Nyilasi Tibor is Maradonát gyászolja: “Nekem mindent jelentett”