A játékosok kiakadtak, soha többé nem akarnak Miriutával dolgozni: "Magyarországon bújt el" - reagált az edző is

Komoly feszültségről ír a helyi sajtó a román élvonalbeli FC Hermannstadt, illetve vezetőedzője, Miriuta Vasile kapcsán. A nagybányai születésű egykori magyar válogatott játékos, majd később győri és kisvárdai szakvezető és játékosai között állítólag olyannyira megromlott a viszony, hogy a futballisták kijelentették, nem hajlandóak tovább együtt dolgozni a trénerrel.
Dudás Gábor 2020. április 2., csütörtök 10:30
Komoly feszültségről ír a helyi sajtó a román élvonalbeli FC Hermannstadt, illetve vezetőedzője, Miriuta Vasile kapcsán. A nagybányai születésű egykori magyar válogatott játékos, majd később győri és kisvárdai szakvezető és játékosai között állítólag olyannyira megromlott a viszony, hogy a futballisták kijelentették, nem hajlandóak tovább együtt dolgozni a trénerrel.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 2., csütörtök 10:30

Miután a klub játékosai belementek abba, hogy a járvány és annak gazdasági következményei miatt egy ideig nem kapnak fizetést, a vezetők felajánlották nekik, hogy hosszabbítsák meg szerződésüket a fizetés nélküli "szabadságnak" megfelelő időtartammal.

A focisták azonban ebbe viszont már nem mentek bele, és közölték Iuliu Mureșan klubelnökkel, hogy

"egy percig sem hajlandóak maradni", amíg nem meneszti a klubvezetés Miriuta Vasile vezetőedzőt.

Az okok - vagy inkább súlyos vádak - között ezeket fogalmazták meg a játékosok a gsp.ro cikke szerint:

• Miriuta "az egyetlen edző, aki fel sem hívta a játékosait, mióta a járvány miatti veszélyhelyzet életbe lépett"

• Miriuta "az egyetlen edző, aki nem beszélte meg játékosaival az otthoni edzések menetrendjét, feladatait. Ezt kár tagadni. Magyarországon bújkál a házában, elhagyott minket!"

• Soha nem tett igazán semmit az általa irányított csapatokért, csak felvette a pénzét, hogy aztán ügynökökkel és a játékosokkal machináljon

• A célja az, hogy futballvállalkozó legyen, ha már az edzősködés nem jön össze. Arra akart kényszeríteni minket, hogy 5 évre aláírjunk hozzá. 3 euróért is eladna minket, ha tehetné"

Kisvárdáról nem a legszebben távozott

Miriuta legutóbbi csapatától, Kisvárdáról nem éppen a legbékésebb úton távozott. Miután a tréner egy román lapban "visszalőtt" volt klubjához, Révész Attila, az NB I-es gárda sportigazgatója néhány részletet elárult, vagy inkább sejtetett annak kapcsán, miért kellett távoznia a szakvezetőnek tavaly ősszel.

- Én tartom magam ahhoz a megállapodáshoz, amivel mi elváltunk, mert azért ez nem így indult. Zárójelben teszem hozzá, hogy az igazi okokat nem fogom elmondani.

Sokkal súlyosabb, sokkal etikátlanabb és a klubunk számára nagy kárt okozó cselekedetet tett, amit nem tudtunk tolerálni. A szerződésében egyértelműen benne volt és ennek alapján a felmondása teljesen indokolt volt, sőt, sokkal súlyosabb attól, minthogy felmondjunk.

Én nem teregetem ki, ezt azért engedem meg magamnak, mert ő is egy olyan utat választott, amely nem volt indokolt. Ha később azt gondolja, akkor természetesen a bizonyítékokat, illetve azt a cselekedetet, amit csinált, el tudom mondani - fogalmazott akkor Révész.

A Gazeta Sporturilor megkereste a friss romániai vádak miatt Miriutát is, aki mindent tagadott.

- Egyáltalán nem bújkálok. Ugyan valóban Budapesten vagyok, de minden nap beszélek a játékosaimmal, ha nem hisznek nekem, ellenőrizzék le! Az egyéni edzésmunkát és feladatokat Vlad Taran erőnléti edző kiadta a futballistáknak. Mint ahogy azok az állítások sem igazak, hogy én a menedzserekkel és játékosokkal kombinálnék...én személyesen senkit nem vittem a Hermannstadthoz, ezt a klubelnök is megerősítheti. Nincs is ilyen játékos Romániában!

Iuliu Mureșan, a csapat elnöke Miriuta pártjára állt az ügyben.

- Minden vádaskodás Miriuta ellen csak rosszindulatú pletyka. Egy játékos sem került rajta keresztül a klubhoz - mondta a vezető, aki arra is kitért röviden, hogy a játákosok amiatt is kiakadtak, hogy még nem kapták meg a januári, illetve februári fizetésüket:

- Nem érkezett meg időben a televíziós jogdíjakból származó pénz a klubhoz. De meg fogjuk találni a módját annak a válságot követően kifizessünk mindenkit. A járvánj mindannyiunkat keményen érintett, a klubokat és a futballistákat is, mindenki szenved emiatt. Ezt meg kell érteniük a játékosoknak is.

Olvastad már?
"Felelőtlenség = szerződésbontás": Kirúgták az NB I egyik legjobb légiósát
A Kisvárda azonnali hatállyal kezdeményezte két román légiósa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici szerződésének felbontását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz