Megvan Conte új csapata, Allegri meglepő helyen köthet ki - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Csakfoci.hu 2024. június 5., szerda 21:31
A legfontosabb és legérdekesebb szerdai hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 5., szerda 21:31

ANGLIA

Manchester City: "Két fantasztikus évem volt itt, és még van hátra három. Ez minden, amit mondhatok. Vannak-e folyamatban tárgyalások? Csak annyit mondhatok, amit előbb már megtettem" - nyilatkozta Erling Haaland. (EirikNH)

Chelsea: Az AS Romaban kölcsönben szereplő Romelu Lukaku iránt több csapat érdeklődik, többek között a Milan és a Napoli is.

SPANYOLORSZÁG

Girona: Hosszú tárgyalások után hamarosan megszerezhetik Luciano Rodríguezt, akiért 15 millió eurót fizetnek, és a Liverpool Montevideóé lesz a továbbértékesítés 25 százaléka is. Az uruguayi tehetség 2029-ig ír majd alá. (Fabrizio Romano)

OLASZORSZÁG

Napoli: Antonio Conte 2027. június 30-ig szóló szerződést kötött a klubbal. "Antonio egy topkategóriás edző, akivel biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk megkezdeni az újjáalakulást, miután az előző ciklus a tavaly megszerzett bajnoki aranyéremmel lezárult. A mai nappal új, fontos fejezet nyílik a Napoli történetében" - mondta Aurelio De Laurentiis elnök.

Conte pedig így várja a nápolyi kalandot.

"Boldog vagyok és izgatott, hogy leülhetek a Napoli kispadjára. Egy valamit biztosan megígérhetek: mindent megteszek majd a csapat és a klub fejlődéséért. Az elkötelezettségem a stábommal együtt teljes lesz" - mondta Conte.

Bologna: Vincenzo Italiano aláírta szerződését, így ő váltja a Juventusba igazoló Thiago Mottát. (Fabrizio Romano)

AC Milan: A Rai Sport forrásai szerint az AC Milan felvette a kapcsolatot a Juventusszal szerződést bontó Massimiliano Allegrivel. Ugyan az olasz sajtó már teljesen biztosra vette, hogy a Lille-től távozó Paulo Fonseca lesz Stefano Pioli utódja a Rossoneri kispadján, a milánóiak vezetősége akár a csapat egykori bajnok edzőjének kinevezését is fontolóra veheti. (Azzurri)

Lazio: Olasz sajtóhírek szerint Igor Tudor máris távozik a rómaiaktól. Tudor márciusban vette át a csapat irányítását Sarri távozását követően.

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Harry Kane ugyan semmit nem nyert a bajorokkal az első szezonjában, de a német sajtó szerint az angol csatár eltökélt és kitöltené 2027-ig szóló szerződését.

Hertha: Florian Plettenberg szerint Cristian Fiél lesz a Hertha új vezetőedzője. A Nürnbergtől érkező 44 éves szakember válthatja tehát Dárdai Pált.

EURO 2024

Németország: A német lakosságnak csaknem a fele tart terrortámadástól a jövő pénteken rajtoló labdarúgó Európa-bajnokság alatt. A népesség körében tartott reprezentatív felmérésből kiderült, hogy 12 százalék rendkívül aggasztónak tartja a helyzetet, míg 35 százalék aggályosnak nevezte az Eb-rendezést biztonsági szempontból. A megkérdezettek 24 százaléka kevésbé tart terrorcselekménytől, 12 százalék egyáltalán nem látja valószínűnek, 16 százalék pedig nem kívánt állást foglalni a témában.
Az Eb során mintegy 2,7 millióan látják majd a meccseket a stadionokban, 12 millióan pedig a szurkolói zónákból figyelik a közvetítéseket. Érdekes eredménnyel zárult a lakosság érdeklődését felmérő vizsgálat is. Eszerint a németek 27 százalékát egyáltalán nem érdekli a kontinenstorna, 43 százalék kiemelt figyelemmel követi az eseményeket, 28 százalék pedig mérsékelten érdeklődőnek bizonyult. (mti)

Német válogatott: A fenntarthatóság miatt busszal közlekednek majd a németek az Eb ideje alatt.

Skót válogatott: Szoboszlai Dominik klubtársa, Ben Doak sérülés miatt kénytelen kihagyni a tornát, de egy másik skót játékos is sérüléssel bajlódik - bővebben itt.

Szlovák válogatott: A szlovákok elintézték a futballtörpét. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz