Fotó: fradi.hu

Fradi: Kiszivárgott, Lisztest melyik két sztárcsapat kezéről csapta le a Frankfurt - a felfedezésről és a beillesztésről is beszéltek

Az Eintracht Frankfurt kiválasztásáról írtak cikket Németországban, amiből az is kiderült, hogy több sztárcsapat elől sikerült megszerezniük Lisztest a Fradiból.
Budai László 2023. november 21., kedd 13:22
Fotó: fradi.hu
Az Eintracht Frankfurt kiválasztásáról írtak cikket Németországban, amiből az is kiderült, hogy több sztárcsapat elől sikerült megszerezniük Lisztest a Fradiból.
Szerző: Budai László 2023. november 21., kedd 13:22

Az Eintracht Frankfurt átigazolási politikájáról, annak sikerességéről és titkairól írt cikket a német sport1.de honlap, ennek kapcsán került szóba Lisztes Krisztián és az ő jövőbeni érkezése is - a Ferencváros játékosának a szerződtetését már bejelentették, és majd 2024 nyarától csatlakozik a Bundesliga-klubhoz.

A legfrissebb sikerek

A lap azzal kezdi cikkét, hogy nyáron az Eintracht hat olyan játékost tudott hozni, akik a topigazolások kategóriájába tartoznak: Ellyes Skhirit (őt ráadásul ingyen az 1. FC Kölnből), Robin Kochot (kölcsönbe a Leeds Unitedtől), Willian Pachót (kb. kilencmillió euróért az Antwerpenből), Hugo Larssont (kb. 8,5 millió euróért a Malmöből), Farés Chaibit (közel tízmillió euróért a Toulouse-ból) és Omar Marmousht (ingyen a Wolfsburgból).

Markus Krösche sportigazgató és csapata tehát kiváló munkát végzett, amit a hosszú távú tervezésnek köszönhet. A Frankfurt nagyon hamar előre tekint, és hű a mottójához: "az átigazolási nyár után az átigazolási nyár előtt van."

Lisztest a Juve kezéről is lecsapták

Mivel a frankfurti klub olyan csapatokkal "halászik egy tóban", mint a Borussia Dortmund, a Bayer Leverkusen vagy a VfL Wolfsburg, ezért fontos - különösen a csúcstehetségeknél -, hogy egy lépéssel az anyagilag erősebb konkurencia előtt járjanak - és ezt továbbra is magas szinten valósítják meg. Krösche Timmo Hardung személyében egy másik nagyon jó sportigazgatót kapott, akivel a scouting részleget is átszervezték.

Többek között olyan munkatársakkal, mint Nermin Koch-Mujezinovic és Fabian Franke, akiknek nagy szerepe volt Lisztes Krisztián szerződtetésében is.

A Frankfurt itt is gyorsabb volt, mint a Dortmund, a Mönchengladbach vagy a torinói Juventus. Amint a klub elkötelezi magát egy játékos mellett, keményen ráharap és gyorsan véglegesíti az üzletet. Dino Toppmöller edzőnek ez mindenképpen előnyére válik

- írja a sport1.de.

A játékosokat azonnal lenyűgözik

A szerződtetni kívánt labdarúgókat különböző adatok, videók és az élő megfigyelések során szerzett tapasztalatok alapján fedezik fel és szorosan figyelemmel kísérik. A bemutatkozó sajtótájékoztatóikon az újonnan érkezők mindig hangsúlyozták, hogy lenyűgözte őket az Eintracht szemléletmódja.

Az is feltűnő, hogy az új játékosok milyen gyorsan és jól integrálódnak a csapatba, ami szintén nem a véletlen műve. Timothy Chandler és Omar Marmoush személyében ugyanis van két olyan játékos az öltözőben, akik amolyan "összekötő labdarúgók" a különböző "klikkek" között. Ők mindenki irányában nagyon nyitottak, keresik a párbeszédeket, és segítenek az újaknak. Akárcsak a stáb egyik tagja, Patrick Zeilmann, aki tolmácsként dolgozik, de azért is felel, hogy az új labdarúgók integrálásában segítsen.

A siker persze itt sem garantált. Sam Lammers, Lucas Alario és Jens Petter Hauge például különböző okok miatt nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az emberi tényező ugyanis mindig szerepet játszik a futballban, ahogy a szerencse is. Egyes esetekben pedig az okoz gondot, hogy a vártnál gyorsabban történnek a fejlemények, mint például Randal Kolo Muani vagy Jesper Lindström esetében, akiket még nem sikerült megfelelően pótolni. Összességében azért jócskán pozitív a Frankfurt mérleg, amit a több mint 80 millió eurós átigazolási többlet is mutat - zárul a cikk.

Olvastad már?
Dibusz a meccsfüzetből súgott a többi magyar játékosnak: "Még nem nagyon volt olyan, hogy egymás után négyet kellett védenem"
A magyar válogatott kapusa elárulta, mit tanácsolt a többieknek Montenegró kapuscseréjénél és arról is beszélt, hogyan emlékszik az egészen elképesztő négyes védésére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz