Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu

Dibusz a meccsfüzetből súgott a többi magyar játékosnak: "Még nem nagyon volt olyan, hogy egymás után négyet kellett védenem"

A magyar válogatott kapusa elárulta, mit tanácsolt a többieknek Montenegró kapuscseréjénél és arról is beszélt, hogyan emlékszik az egészen elképesztő négyes védésére.
Budai László 2023. november 20., hétfő 8:50
Fotó: Molnár Ádám/fradi.hu
A magyar válogatott kapusa elárulta, mit tanácsolt a többieknek Montenegró kapuscseréjénél és arról is beszélt, hogyan emlékszik az egészen elképesztő négyes védésére.
Szerző: Budai László 2023. november 20., hétfő 8:50

Sokáig szinte semmi dolga nem volt (a kapott gólról nem tehetett) a magyar válogatott kapusának, Dibusz Dénesnek, majd a Montenegró elleni Eb-selejtező hajrájában számos nagy hárítást is be kellett mutatnia, hogy a mieink végül 3-1-es győzelemmel zárják a találkozót.

- A vége felé felgyorsultak az események, gyakorlatilag a 75. percig egy-egy indítás, hazaadott labda volt, kézzel nem is értem labdába - nyilatkozta Dibusz a mérkőzést követően. - Ez egy nehéz szituáció ilyenkor, de szerencsére a második félidőben a csapat meg tudta fordítani az eredményt, és amikor szükség volt rá, én is hozzá tudtam tenni. Örülök, hogy az első félidő után - amelyet szerintem ugyanúgy uraltunk, csak egy védelmi hiba után az ellenfél gólt szerzett - jól reagáltunk, Szoboszlai sebességet váltott, és megfordította a találkozót. Büszkék lehetünk erre az egész selejtezősorozatra.

Dibusz a Csakfocinak arra is reagált, hogy az ellenfél kapuscseréjénél mit súgott oda Szalai Attilának, aki aztán továbbította az üzenetet Szoboszlai Dominiknak is.

A mérkőzés előtt nézegettem a meccsfüzetet, nyilván Mijatovicot ismertük, de a másik két kapust különösebben nem. Az megragadt a füzetet olvasgatva, hogy mindkét cserekapus újonc, nem volt még meccsük. Ezt mondtam az Attilának, hogy továbbítsa a többieknek is. Azért hatvan perc után beállni, "hidegen", úgy, hogy nem is számítasz rá, nem egyszerű. Ráadásul ez volt az első meccse. Az volt tehát a lényege, hogy ha próbáljuk tűz alatt tartani, akkor hátha sikerül gólt szerezni.

- Szerencsére 5-6 percen belül jöttek is a gólok. Persze, ebben nekem volt a legkevesebb szerepem, de örülök, hogy Dominik ilyen jól fejezte be mindkét akciót. Egyébként egyáltalán nem az ellenfél kapusán múlott, hogy ott gólok születtek, szép befejezések voltak inkább.

Dibusznak az egyik montenegrói akciónál négyet is védenie kellett, ezután a labdát felemelve ünnepelt a szurkolókkal, akik a nevét skandálták, ezt is felelevenítette.

- Nem is emlékszem az összes védésre ott hirtelenjében, majd visszanézem. Ilyen még nem nagyon volt, hogy négyet kellett egymás után védenem, de örülök, hogy sikerült. Szerencsém is volt, mert az utolsó védésnél azt hittem, abból a lecsorgóból már gól lesz, azonban nem találta el jól az ellenfél, így a kezemben kötött ki a labda. Nagy öröm volt, hogy utána a szurkolók skandálták a nevemet. Kicsit szerintem infarktus közeli állapotban is lehettek néhányan, de szerencsére ott sikerült hárítani az összes lövést.

Ilyenkor az ember próbál egy kis show-t is belevinni, ami sokkal könnyebb, amikor jól jövünk ki a szituációból. Mutattam a labdát, hogy végre megvan.

Az elképesztő négyes védés

Szoboszlai azt mondta: "Ez csak a kezdet, jövő nyáron csinálunk egy olyat, ami felejthetetlen lesz!" Mi az, ami számodra már felejthetetlenné tenné az Eb-t? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Lapszemle: "Fenomenális Dibusz", "Szoboszlai, a magyar tornádó" - a montenegrói és a nemzetközi sajtó is lehidalt a mieinktől
A montenegrói sajtó Dibusz Dénest és Szoboszlai Dominiket méltatta. Utóbbi teljesítményéről az UEFA, Fabrizio Romano és a Sport Bible is ódákat zengett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz