Fotó: pfla.hu

Hornyák: "Nem tudom, hogy ez a teljesítmény elég lehet-e a Fradi ellen", Boris: "A fő célunk az volt, hogy továbbjussunk" - EKL-értékelések

Így értékelték az Európa Konferencia Liga-selejtező második fordulójának visszavágóit az NB I-es csapatok vezetőedzői.
Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 9:02
Fotó: pfla.hu
Így értékelték az Európa Konferencia Liga-selejtező második fordulójának visszavágóit az NB I-es csapatok vezetőedzői.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 29., péntek 9:02

Puskás Akadémia–Vitória 0-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Hornyák Zsolt: – Büszke vagyok a csapatomra, hogy küzdöttünk végig, de sajnos nem sikerült három gólt rúgni, vagy megszorítani a Vitóriát. Tudtam, hogy ha az első félidőben nem sikerül betalálnunk, akkor nehezebb lesz. Példásan küzdöttünk, picit hiányzott a minőség a befejezéseknél. Zahedi személyében keressük még a góllövőnket, a sérülése után még nincs ideális formában. Szeretném majd őt helyettesíteni Puljiccsal, vagy akár Colleyval, aki most nem kapott lehetőséget. Amit hiányoltam és amin még nagyon sokat kell dolgozni, azok az átmenetek a középpályán, valamint a befejezések. Gratulálok a Vitóriának a továbbjutáshoz, a csapatomnak pedig a hozzáálláshoz. Kicsit szomorúbb a hangom a sérülések miatt, két kulcsembert veszítettünk el Nagy Zsolt és Szolnoki Roland személyében. Pár nap múlva egy nehéz mérkőzés vár ránk a Ferencváros ellen, ezennel pedig le is zárnám az EKL-kalandot és pár percen belül már csakis a Fradira fogunk összpontosítani.

Hornyák az M4 Sporton külön kitért még néhány játékosra és a Fradi elleni első NB I-es találkozóra is.

– Komáromi extra játékot nyújtott, de Kiss Tamás pedig az ellenpélda volt, sokkal többet várok el tőle, totálisan passzívan játszott az első meccshez képest. Komáromit meg kell, hogy dicsérjem, hatalmas munkabírása volt. Nem tudom, hogy ez a teljesítmény elég lehet-e a Fradi ellen, mert a Fradi is más szituációban van, lehet, hogy ők is fáradtak lesznek, de nekünk nincs olyan széles keretünk, mint nekik. Megpróbáljuk összerakni a csapatot és felfrissíteni. Szolnoki és Nagy is térdsérülést szenvedett, szalaghúzódás, de nem tudom, hogy mennyire komoly, biztosan nem pár napos, de bízom benne, hogy minél korábban visszatérnek.

Kisvárda–Kajrat Almati 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz részletesen!

Török László (Kisvárda): – Két mérkőzésből áll ez a forduló, az első meccsen azt beszéltük, hogy jó lenne kapott gól nélkül lehozni. Szerencsére előnyből tudtunk eljönni, de azért más a visszavágó, mert itt dől el a továbbjutás attól függetlenül, hogy ott mi lett az eredmény. Számtalan olyan meccs volt, hogy nem az a csapat jutott tovább, amelyik az első találkozót megnyerte. Arra kellett figyelnünk, hogy nagyon kompaktak, fegyelmezettek legyünk, ez sikerült is. Örülni kell most mindenkinek, nagy gratuláció mindenkinek, aki ezért az elmúlt tíz napban dolgozott, és elsősorban a csapatnak, hogy történelmi sikert hajtott végre. Több lehetőségünk is volt, viszont az Almatit is dicsérni kell, mert teljesen más szemléletben focizott, mint az első meccsen, sokkal veszélyesebb volt a mai napon. Azt beszéltük a mérkőzés közben a stábbal, hogy előre mindenképpen kell frissítenünk, három támadót cseréltünk be. Nagyon sokat dolgoztak a támadóink, mert háromszor is változtattunk a szerkezeten a meccs során, amihez nagyon sok munkát kellett végrehajtaniuk és elfáradtak, frissíteni kellett. Minden cserénk jól szállt be.

Gabala–MOL Fehérvár FC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Michael Boris (Vidi): – A fő célunk az volt, hogy továbbjussunk a következő körbe, ez sikerült, viszont sajnos elveszítettük a mérkőzést és tizenegyest is hibáztunk. Tudtuk, hogy ha a Gabala megszerzi az első gólt, rá fognak menni a másodikra is és megpróbálnak nyomást helyezni ránk. Nem szeretek veszíteni, de a mai meccsen mutatott teljesítményünk sajnos nem volt elég, sok párharcot elveszítettünk. Az első bajnokiig ezeket a hibákat ki kell javítanunk, ennek már péntek reggel neki is állunk. A Gabalának köszönjük a kedves fogadtatást és a remek körülményeket, sok sikert kívánok nekik a bajnokságra! (molfehervarfc.hu)

Olvastad már?
Furcsa ügy: A Honvéd kitette csapatkapitányát a keretből - itt a közlemény
Chris Docherty, a Honvéd sportigazgatója nyilatkozott arról, miért került ki a csapatkapitány, Batik Bence a kispestiek keretéből.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz