Salah elárulta, ki ellen akar játszani a döntőben; a Villarrealnál kiakadtak a bíróra: "Ez egy botrányos ítélet volt" - BL-visszhangok

A BL-elődöntő keddi játéknapjának legérdekesebb pillanatai, szereplői és nyilatkozatai. Visszhangok.
Nyikes Zoltán 2022. május 4., szerda 9:09
A BL-elődöntő keddi játéknapjának legérdekesebb pillanatai, szereplői és nyilatkozatai. Visszhangok.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 4., szerda 9:09

A keddi játéknap eredménye

Villarreal – Liverpool 2-3 (Dia 3., Coquelin 41., ill Fabinho 62., Luis Díaz 67., Mané 74.)
Piros lap: Capoue (Villarreal, 86.)
A döntőbe jutott: Liverpool , összesítésben 5-2-vel


A nap nyilatkozatai

Jürgen Klopp (Liverpool): – Nem tudom eléggé dicsérni, milyen jól futballozott a Villarreal az első félidőben. Nem arról beszéltem a játékosaimnak, hogy fizikailag lenne probléma, hanem a futballmegoldásokról beszéltem, arról, hogy hogyan kell változtatnunk a játékon, hogyan kell a saját futballunkat rájuk erőltetnünk. Az egész világ a félidőben azt gondolta, hogy ez közelebb áll a 3-0-hoz, mint a 2-1-hez, de még mindig versenyben voltunk. Megkértem Peter Krawietz-et a félidőben, hogy mutasson egy olyan szituációt videón a játékosoknak, amikor azt csinálták, amit kértem tőlük. Peter visszajött és azt mondta, hogy "nem találtam egyet sem. Tudtam, amikor láttam az első megmozdulásainkat a második félidőben, hogy meg tudjuk fordítani. Ez hatalmas volt - nagyon-nagyon különleges. Meg fogom nézni a másik elődöntő visszavágóját. Bárki is lesz az ellenfelünk, hatalmas döntő lesz. Nem mintha az egyiket vagy a másikat kívánnám. Bárki is nyer holnap este, megérdemli, aztán Párizsban farkasszemet nézünk egymással.

Unai Emery (Villarreal): – A mérkőzés első része olyan volt, amiről beszéltünk és amire a legoptimistább forgatókönyveinkben számítottunk. De végül mégis egy kicsit többre lett volna szükségünk, valójában a tökéletes játékra, különösen védekezésben. Az első félidőben valóban kivételesek voltunk. Olyan teljesítmény volt, ami valóban reményt adhatott nekünk. A félidőben tudtuk, hogy Gerard Moreno küszködik és érzi a sérülését, de nagyon szerettük volna, hogy minél tovább tartsuk őt a pályán. De nem tudott sprintelni. Ekkor az erőfeszítéseink egy kicsit elvesztették az erejüket. Többet kellett volna birtokolni a labdát, irányítanunk kellett volna, de a második félidőben nem igazán volt meg a kapacitásunk ahhoz, hogy válaszoljunk egy igazán lenyűgöző Liverpoolra.

A nap kritikája

Fernando Roig Negueroles, a Villarreal vezérigazgatója így kommentálta Lo Celso és Alisson ütközését a 16-oson belül.

– Ez egy botrányos ítélet volt. A játékvezető nem volt azon a szinten, hogy ezt a meccset levezesse. Szerintem ez egy egyértelmű tizenegyes volt Lo Celsóval szemben, nem látok semmilyen más értelmezési lehetőséget. A játékvezető mindig az ő javukra döntött. Ez nem mentség, mert a második félidőben fölényben voltak, és többel is nyerhettek volna, de ez a bíráskodás nem volt a színvonalnak megfelelő.

A nap címlapjai

– Marca: "Tisztelet a Villarrealnak!"
– AS: "Az álom csak egy félidőig tartott"
– Sport: "A Villarreal kezében volt"
– Superdeporte: "Jól megérdemelt taps"
The Guardian: "Könyörtelen Vörösök"
– The Times: "A Liverpool a nehezebb utat választotta"

 

A nap kívánsága

Mohamed Salah elárulta, ki ellen szeretne játszani a döntőben.

– Őszinte leszek, a Real Madrid ellen akarok játszani. 

A nap statisztikái

– A Liverpool ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 139 gólnál jár, amivel megdöntötte az 1985-86-os csapat klubcsúcsát. (MTI)

– A legtöbb európai kupadöntős szereplés jelenleg: Real Madrid (16), Milan és Bayern München (11), Liverpool (10).

– A Liverpool lett az első angol klub, amely egyazon szezonban bejutott a Bajnokok Ligája, az FA-kupa és a Ligakupa döntőjébe.

– Etienne Capoue több piros lapot kapott a Villarreal játékosaként a Premier League-klubok ellen játszva (2), mint amennyit a PL-ben játszva hét éven át (1).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz