Akár újabb BL- vagy EL-meccsek is Magyarországra költözhetnek - döntött az UEFA

Semleges helyszínként ajánlotta fel segítségét Magyarország az UEFA-nak olyan BL- vagy EL-selejtezőkhöz, amelyeket a koronavírus-helyzet miatt esetleg nem lehet egyik érintett csapat otthonában sem megrendezni.
Dudás Gábor 2020. augusztus 6., csütörtök 16:42
Semleges helyszínként ajánlotta fel segítségét Magyarország az UEFA-nak olyan BL- vagy EL-selejtezőkhöz, amelyeket a koronavírus-helyzet miatt esetleg nem lehet egyik érintett csapat otthonában sem megrendezni.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 6., csütörtök 16:42

Mint arról beszámoltunk, az UEFA szigorú járványügyi szabályokat dolgozott ki annak érdekében, hogy a lehetőségekhez mérten biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok, azaz a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőit.

Az új előírások között szerepelt az is, hogy amennyiben a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes selejtezők megrendezését az eredetileg kijelölt helyszíneken, úgy az érintett csapatok semleges pályán lesznek kénytelenek lejászani mérkőzésüket.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét négy UEFA-tagállam, köztük Magyarország is, amely Ciprushoz, Görögországhoz és Lengyelországhoz hasonlóan stadionjaival semleges helyszínként szolgálna egyes BL- vagy EL-selejtezők megrendezéséhez.

Emiatt az európai szövetség külön köszönetet mondott az MLSZ-nek, illetve Magyarországnak is.

Amennyiben esetleg úgy alakul, hogy szükség lesz a magyar segítségre is a koronavírus-járvány miatti helyzetben, úgy Magyarország a hazai kupaszereplő csapatok (FTC, MOL Fehérvár,  Bp. Honvéd, Puskás Akadémia) nemzetközi kupameccsei (ha a sorsolás is úgy hozza) és a szeptemberi Európai Szuperkupa-döntő mellett újabb rangos találkozóknak adhatna otthont.

Olvastad már?
Semleges helyszínen is játszhat ősszel a válogatott, augusztusban döntenek a zártkapus korlátozás feloldásáról
A cél az, hogy az eredeti helyszíneken rendezhessék meg a válogatottak nemzetközi mérkőzéseit, de egyelőre nem lehet kizárni a semleges pályán történő játékot sem.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Kazincbarcika
Varga József
Az NB II-ben 8. Kazincbarcika ajánlatot tett Varga Józsefnek, aki később a klub szakmai munkájában is szerepet kaphatna. A játékos egyelőre nem döntött. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz