Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy semleges helyszínként ajánlotta fel segítségét Magyarország az UEFA-nak olyan BL- vagy EL-selejtezőkhöz, amelyeket a koronavírus-helyzet miatt esetleg nem lehet egyik érintett csapat otthonában sem megrendezni.

Ezzel összefüggésben az UEFA nyilatkozatában köszönetet mondott Magyarországnak (valamint három másik európai országnak: Ciprusnak, Görögországnak és Lengyelországnak), hogy igény esetén stadionokat bocsát az UEFA és az érintett klubok rendelkezésére a semleges helyszínen lejátszandó BL- és EL-összecsapások megrendezésére – írja az MLSZ honlapja, hozzátéve:

Az európai szövetség a szeptemberi válogatott mérkőzésekkel kapcsolatos kihívásokat is megvitatta.

Az UEFA és a nemzeti válogatottak szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy ezeket a mérkőzéseket az eredeti helyszínen lehessen lejátszani, ám egyelőre a válogatott meccsek semleges pályán történő lejátszása sem zárható ki.

Az UEFA és 55 tagszövetsége is mindent megtesz azért, hogy a mérkőzéseket szurkolók jelenlétében játsszák le a csapatok, az európai járványhelyzet azonban országonként más és más. Az európai szövetség folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és várhatóan augusztus közepén értékeli ki a helyzetet.

Így akkor dől el az is, hogy a jelenleg érvényben lévő zártkapus döntés – legalább részben – feloldható-e.

Szóba került az utánpótlástornák többségének elhalasztása 2021 tavaszára, végleges döntés azonban még nem született a kérdésben.

Akár újabb BL- vagy EL-meccsek is Magyarországra költözhetnek – döntött az UEFA