Foci vb: Messi és egy védő lőtte a 16 közé Argentínát, Horvátország hibátlan - videók

Horvátország és Argentína is 2-1-re győzött a foci vb D-csoportjában, így továbbjutott a legjobb 16 közé a tornán. A dél-amerikaiak nagy küzdelemben szerezték meg egy 87. percben esett góllal a létfontosságú három pontot.
Dudás Gábor 2018. június 26., kedd 22:00
Horvátország és Argentína is 2-1-re győzött a foci vb D-csoportjában, így továbbjutott a legjobb 16 közé a tornán. A dél-amerikaiak nagy küzdelemben szerezték meg egy 87. percben esett góllal a létfontosságú három pontot.
Szerző: Dudás Gábor 2018. június 26., kedd 22:00

Nigéria - Argentína

I. félidő:

Argentína öt helyen is változtatott a kezdőcsapatán az első két forduló nyeretlensége után, négy védővel álltak fel és Messivel (végre) a megszokott helyén. Jól is nyitotta a meccset a dél-amerikai gárda, a 15. percben pedig meg is szerezte a vezetést. A majd 700 perces válogatottbeli gólcsendjét megtörő Messi kicsit jobbról lőtte ki szépen a kapu jobb oldalát - Banega indította előtte remekül a csapatkapitányt (1-0).

Maradona meg így reagált:

A 28. percben közel járt a 2-0-hoz is az argentin csapat: Messi körömpassza után Higuaín került nagy helyzetbe, meg is próbálta elpöckölni a labdát Uzoho mellett-fölött, de a nigériai kapus remek kivetődéssel tisztázott. Picit bele is sérült. Hat perccel később Messi a bal kapufát találta el egy 17 méteres szabadrúgásból, itt is beleért picit a labdába a nigériai hálóőr.

II. félidő:

Az 51, percben jött a sokk Messiéknek. Az addigi keveset mutató Nigéria egy véleményes 11-esből, Moses révén egyenlített - Cakirnak az esetnél a videóbíró sem segített (1-1).

Argentína próbált nyomni, de egyre görcsösebbé vált, miközben az afrikaiaknak ígéretes lehetőségei adódtak a kapu előtt, főleg a csereként beállt Ighalo révén. Egy elmaradt 11-es miatt reklamáltak közben a zöldmezesek, de hiába - itt alighanem jó döntést hozott a bíró.

Múlt az idő, a kék-fehérek már öt csatárral támadtak, de végül egy védő döntött. A 87. percben Rojo 12 méterről lőtt a bal alsóba egy remek jobb oldali Mercado-beadás után, eldöntve a meccset és végül a továbbjutást is!

Világbajnokság, D-csoport:

Nigéria - Argentína 1-2 (Moses 51. - 11-esből, ill. Messi 15., Rojo 87.)

 

Izland - Horvátország

I. félidő

Horvátország már biztos továbbjutóként több alapemberét pihentetve, Izland pedig a továbbjutás reményében egyértelműen győzelmi szándékkal lépett pályára a világbajnokság kedd esti mérkőzésén. Bár az első, kisebb veszély Modric szöglete után az izlandi kapu előtt alakult ki, már a félidő közepe előtt átvették az irányítást az izlandiak, és a horvátok - bár nem szorultak be – hosszú perceken át nem jutottak az ellenfél térfelére.

A 28. percben Magnusson fejese szállt el a jobb alsó mellett, a 40.-ben Finnbogasson lövése kerülte el a bal alsót, majd a hosszabbításban jött a félidő legnagyobb helyzete: Gunnarsson jobb felsőbe tartó lövését Kalinic ütötte ki bravúrral.

II. félidő

Fordulás után gyorsan vezetést szerzett Horvátország: Egy bal oldali beadás pattant meg egy izlandi lábon, az érkező Badelj pedig a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Gyorsan válaszolhattak volna az izlandiak, Ingason fejese azonban a kapufát találta el, Kalinic kapus pedig nagyot védett.

Cserék és sárga lapok következtek, majd némi meglepetésre egy kezezés miatt megítélt büntetőből, Gylfi Sigurdsson révén egyenlített Izland (1-1). Nem ez volt azonban az utolsó fontos momentum, a 90. percben a kevéssel előtte veszélyes szabadrúgást is jegyző Perisic lépett ki a bal oldalon, majd lőtte a hálóba a horvátok győztes gólját (1-2).

Világbajnokság, D-csoport:

Izland – Horvátország 1-2 (Sigurdsson 75. - 11-esből, ill. Badelj 53., Perisic 90.)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 9 pont (+6), 2. Argentína 4 (-2), 3. Nigéria 3 (-1), 4. Izland 1 (-3)

Tippelj és nyerj a Horvátország-Dánia nyolcaddöntővel!

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz