Darabokra szedték a Juventus csillagát a magyar meccs után: "Mit csinált a góloknál?" - videók, képek

Egy lengyel portál szerint jobb, ha Wojciech Szczęsny gyorsan elfelejti a Budapesten történteket. Egy elemző cikkben vették górcső alá a legjobb helyi kapus és védelme "csődjét" két magyar gólnál is a vb-selejtezőt követően.
Dudás Gábor 2021. március 26., péntek 13:19
Egy lengyel portál szerint jobb, ha Wojciech Szczęsny gyorsan elfelejti a Budapesten történteket. Egy elemző cikkben vették górcső alá a legjobb helyi kapus és védelme "csődjét" két magyar gólnál is a vb-selejtezőt követően.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 26., péntek 13:19

A sport.pl szedte apró darabokra két magyar gól történetét is a budapesti vb-selejtezőt (3-3) követően, elsősorban Wojciech Szczęsny szerepére és hibáira kihegyezve a történteket.

Mint írják, nem kétséges, hogy a hálóőr jelenleg a világ egyik legjobbja a posztján, és a Juventusban is megbízható produkciót nyújt hétről hétre, így nem is lehetett kétséges, hogy az új kapitány, Paulo Sousa is neki szavaz majd bizalmat a kezdőcsapatban. De - mint fogamaznak - lehet az lenne a legjobb, ha Szczesny gyorsan elfelejtené a Magyarországon történteket.


"Megkönnyítette Sallai dolgát"

Az első magyar gólnál azonban nem egyedül ő bakizott a lap szerint, hanem csoportosan hozták össze a lengyelek Sallai vezető találatát.

1. Reca félmagasan küldte Moderhez a labdát, aki azonban elveszítette azt, miközben átkerült a játék a magyar térfélre

2. Zielinski hagyta ellenfelét, Sallai Rolandot elindulni, mondván úgyis messze van még a kaputól, nem érdemes vele szabálytalankodni...

3. ...de eközben Bednarek nagyon rosszul helyezkedett és elveszített a versenyfutást a magyar támadóval szemben

4. Végül Szczęsny - miközben visszatért kapujába - elveszítette az irányérzékét és nem védte a rövid sarkot

5. Ezzel elkövette a lap szerint a legnagyobb hibát, amit kapus hasonló helyzetben elkövethet. Ha ott áll a rövidnél és Sallai kilövi a hosszút, senki nem bántaná emiatt a Juve csillagát.

"Ehelyett nem, hogy javította volna a csapattársak hibáit, de még tetézte is azokat, és megkönnyítette Sallai dolgát" - írják. MInr kifejtik, a kapus ki is nézett a lövés előtt oldalra, hogy tiztázza saját helyzetét, de rosszul mérte fel a pozícióját, így szinte üresen hagyta a kapuja bal oldalát.

"Ha van VAR, ez akár 11-es is lehetett volna"

A második gólnál a védelem aludt be, a lengyel hálóőr nem tehetett semmiről a portál szerint sem, ugyanakkor a harmadik magyar találat kapcsán megint elővették Szczęsnyt. "A harmadik góllal végződő akció megint végzetes hibák sorozatából alakult ki, és az események elindítója itt Szczęsny volt" - fogalmaznak.

1. Szczęsny rosszul rúgta ki a labdát, amely alig 30 méterre a kaputól, magyar lábnál landolt

2. Bereszyński szabálytalanul állítja meg ellenfelét, Kalmárt, "ha van VAR, ez akár 11-es is lehetett volna"

3. Glik túlságosan passzívan védekezett Szalai Ádámmal szemben a büntetőterület szélén, nem sokkal később pedig a lesreállítást is elrontja

4. Reca nem vigyéz eléggé Orbánra, aki közelről a hálóba lő

Szczęsny hibáját itt azért emelték ki ennyire, mert a Juve portása épp amiatt is van előnyben például Sousánál, mert lábbal sokkal hatékonyabb, mint posztriválisa, Fabianski. Ráadásul a Serie A-ban is rendkívül hatékonyan passzol, az ennél a gólnál látott szituációknál jóval bonyolultabb esetekben is. Most viszont a lap szerint a kapus nem csak vaktában rúgta meg a labdát, de tudatosan próbálta azt megjátszani - kevés sikerrel.

 

Ezért nem lett 4-3

Kiemeltek még egy szituációt azonban a kapussal, ahol viszont szerencséjére nem született már magyar gól. "A 91. percben Szczęsny elnézett egy magyar beadást és lukra futott, amiből aztán egy kaotikus jelenet alakult ki a lengyel kapu előtt. Talán segíteni akart, de nem is biztos, hogy kellett volna. Ha pedig valami balszerencsés dolog lett volna a vége, lenne miért szidni. Fejmagasságban jött a labda, ezt a védők intézhették volna nélküle is" - írják.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
Tovább az összes átigazoláshoz