Mint ismeretes, a koronavírus-járvány és a sportéletben és sportgazdaságban is súlyos válságot okoz, így például a futballklubok is kevesebb bevételhez jutnak, kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, ezért több helyen is bércsökkentésről döntöttek itthon is. Az NB I-es Diósgyőrnél, az NB II-es éllovas MTK-nál, de az ugyancsak másodosztályú Siófoknál, a  Dorognál, a Nyíregyházánál, a Gyirmótnál és az ETO-nál is csökkentették például a játékosok, edzők és klubvezetők javadalmazását is.

Pénteken a szintén az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladásnál is bejelentették, hogy a válság miatt kénytelenek a bérekhez nyúlni.

A járvány miatt a Haladás gazdasági helyzete sem ró­zsás, ezért megkezdtük a tárgyalásokat a futballistákkal és a szakmai stáb tagjaival a fizetésük csökkentéséről – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója a hivatalos klubhonlapnak. – Senkinek sem jött jól a járvány, nekünk pláne nem. Idén rengeteg szponzorral tárgyaltam, több komoly támogatóval sikerült is megállapodnom, már csak az aláírás hiányzott, amikor jött a járvány. Ezeket a cégeket gazdaságilag érinti a veszélyhelyzet, így érthetően kivárnak. Bajban vagyunk, nagy szükségünk lenne most támogatókra. Ami a bajnokikat illeti, kétezer néző alatt a rendezési költségek miatt veszteséges egy bajnoki, de mivel a csapat sorra nyerte a meccseket, ennél most már több szurkolónk lett volna. Így ettől a forrástól is elestünk.

Annyi pénzünk van, hogy az aktuális, március havi – már csökkentett – béreket el tudjuk utalni.

Amit korábban ígértem, betartottam, bízom abban, hogy a játékosaink partnerek lesznek a gazdasági károk enyhítésében. Elképzelésünk szerint addig utalunk csökkentett bért, amíg helyre nem áll az élet. Hiszem, hogy a csapat most is egységes lesz, és mindenki megérti, hogy önhibánkon kívül kerültünk ebbe a helyzetbe. A játékosok és a stáb tagjai hétfőig kaptak határidőt, hogy döntsenek.

A csökkentés mértékéről nem szeretnék beszélni, de nem olyan nagy, mint Győrött volt.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, de amikor ügyvezető lettem, még nehezebb dolgunk volt – megszoktam, hogy Szombathelyen mostanság nincs kolbászból a kerítés. Nincs mese, ezt a szituációt is meg kell oldanunk – tette hozzá.