A Siófok üde színfoltja az idei NB II-es szezonnak. A Balaton-partiak a 9. forduló után a feljutást érő második helyen álltak, de még idén februárban is a harmadik pozícióban voltak. A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások azonban elérték a Siófokot is. Több más magyar klubhoz hasonlóan a kék-sárgák is nagyon komoly intézkedésekre kényszerülnek. Információink szerint akár 50 százalékkal is csökkenthetik a játékosok bérét.

– Maradjunk annyiban, hogy kritikus a helyzet és igen jelentős, drasztikus bércsökkentést tervezünk – kezdte György Tamás, a BFC Siófok tulajdonosa a csakfoci.hu-nak. – Hétfőn a csapat képviselőinek vázoltam a tervet és arra kértem őket, hogy lehetőleg péntekig adjanak választ.

Bízom benne, hogy a játékosaink is átérzik a helyzet súlyosságát és meg tudunk velük egyezni. Amennyiben ugyanis nem fogadják el az új ajánlatot, úgy a klub csődbe mehet.

A klubtulajdonos megerősítette, hogy a bércsökkentés nem csak a járvány idejére szól.

– Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok klub kisebb összegből tud majd gazdálkodni a jövőben, a játékosok bére pedig konszolidálódni látszik. A tulajdonosokat és a szponzorokat már vagy elérte a járvány okozta negatív gazdasági hatás, vagy majd el fogja érni.

Az NB II-es csapatok egy jelentős része a túlélésért fog küzdeni

– vázolta a nem túl pozitív jövőt a siófoki tulajdonos.

“A magyar játékosok túlárazottak” – újabb hazai csapatnál csökkentik jelentősen a fizetéseket