Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt egyre több magyar klub kényszerül olyan gazdasági döntések meghozatalára, amely befolyásolja a játékosok bérét is. A Debrecen és az ETO intézkedéseiről korábban már beszámoltunk. Úgy tudjuk, hogy az NB II 8. helyén álló Nyíregyháza már meg is egyezett a játékosaival a fizetéscsökkentésről.

Az elsődleges feladatunk, hogy ebben a nehéz helyzetben is életben tudjuk tartani a klubot – mondta megkeresésünkre Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

Nem csak nálunk, de azt gondolom, máshol is markáns változások lesznek a játékosok bérezésében. A magyar futballisták túlárazottak, a teljesítmények és a kifizetett összegek sokszor nincsenek összhangban.

A Szpari vezetőjének felvetettük, hogy a legtöbb helyen 20-30 százalékos bércsökkentésben gondolkodnak.

Hasonló mértékű csökkenések lesznek nálunk is. Azt azonban senki nem tudja, hogy meddig húzódik el a járvány, így akár később az is előfordulhat, hogy még jelentősebb intézkedésekre kényszerülhetünk. A játékosainknak már felvázoltunk az elképzeléseinket, akik megértették, hogy ebben az átmeneti időszakban elengedhetetlenek ezek a gazdasági döntések – zárta Kozák.

Felszámolhatják az egyik legjobb szlovák focicsapatot: 15 játékosnak fel is mondanak