Honlapunk számolt be róla elsőként, hogy az ETO FC-nél drasztikus bércsökkentést hajtanak végre. A Kisalföldnek mindezt most megerősítette a klub vezetője.

– A sportpiaci szereplőket is rendkívül érzékenyen érinti a megváltozott gazdasági helyzet – mondta Soós Imre, az ETO FC ügyvezetője a Kisalföldnek. – A megváltozott körülmények között, ahogy a világ valamennyi bajnokságában, úgy nálunk sem tudjuk garantálni a jövőt illetően az első csapat játékosainak és a szakmai stábnak, hogy a szerződésükben foglalt összegeket fizessük meg a későbbiekben. Nem tudjuk, hogyan alakul a jövő, nem látjuk, hogy a gazdasági megszorítások milyen hatással bírnak az elkövetkezendő időszakra. Drasztikus fizetéscsökkentésre tettünk javaslatot az első keret tagjainak és ezt minden futballista elfogadta és aláírta a közös megegyezéssel módosított megállapodását. Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mikor kezdődnek az edzések és mikor, hogyan folytatódik a bajnokság, bár a jelenlegi helyzetben nem is ez a legfontosabb.

Közös megegyezéssel egy évvel rövidítették Kondás Elemér vezetőedző szerződését, ami így 2020. június 30-ig érvényes. A lap a szakembert éppen pakolás közben érte utol telefonon, valószínűsíthető, hogy a szerződése végéig nem folytatódik az NB II-es pontvadászat, így ő több meccsen nem vezeti már az ETO-t. Távozásának okáról a hivatalos verziót erősítette meg.