Mint ismert, másfél héttel ezelőtt átmeneti időre, az újabb döntésig a magyar labdarúgásban is leállt a bajnokság a koronavírus-járvány miatt, bár a játékosok egyénileg edzésben maradtak. A járvány hatással van a hazai és a nemzetközi klubok gazdasági helyzetére is. Korábban beszámoltunk arról, hogy információink szerint a Debrecen házon belül egy 30-40%-os bércsökkentésre tehet javaslatot, amiről Róka Géza, a DVSC cégvezetője és egyben az NB I-es bizottsága elnöke nyilatkozott alábbi cikkünkben.

Komoly bércsökkentés jöhet néhány klubnál az NB I-ben – a részletek

A csakfoci.hu információi szerint a legdrasztikusabb lépésre a tavasszal messze a várakozáson alul teljesítő ETO FC Győr szánta el magát.

Értesüléseink szerint az NB II-ben szereplő klub vezetősége a bajnokság leállása miatt részlegesen vagy teljesen megvonta a játékosok havi fizetését.

Úgy tudjuk, hogy azok a játékosok kapják meg a bérük egy kisebb részét – 30%-át -, akik hosszabb távú szerződéssel rendelkeznek, és a következő idényben is a klub labdarúgói lehetnek. Akiknek viszont lejár a szerződésük, azok bizonytalan ideig nem kapnak juttatást a győri klubtól.

Az ETO tavasszal a 21 megszerezhető bajnoki pontból csak hetet szerzett meg, így távol került a feljutástól.