Az egyesületek stabilitásának megmaradása érdekében az NB II-ben több klub már megegyezett a játékosaival a bércsökkentésről és annak mértékéről. Úgy tudjuk, ez a 13. helyen álló Dorognál is megtörtént.

– A klub gazdasági helyzete a vezetőkre és a játékosokra tartozik – kezdte Mayer László, a Dorogi FC elnöke a csakfoci.hu megkeresésére. – Nekünk is az a célunk, hogy átvészeljük ezt az időszakot és újult erővel tudjuk majd folytatni a bajnokságot.

A klubvezetőnek felvetettük, hogy a Dorog kapcsán 40-50 százalékos bércsökkentésekről hallani.

– Most mindenki azzal foglalkozik, hogy hol és mennyivel csökkennek a fizetések. Ugyanakkor azt is megvizsgálhatnánk, hogy ebben a helyzetben a játékosok eleget tudnak-e tenni a munkaszerződésükben foglaltaknak. Vajon a munkájuk hány százalékát tudják most elvégezni? Tartaléklángon történő üzemelés folyik, ebben a helyzetben egy 80 százalékos bércsökkentés sem lenne irreális. Átgondolt, racionális döntéseket kell hoznunk annak érdekében, hogy ne veszélyeztessük a jövőnket. Azt kijelenthetem, hogy nálunk biztosan nem lesz csőd – mondta a dorogi elnök.

Kritikus a helyzet: Csődbe mehet a magyar klub, ha a játékosok nem fogadják el a drasztikus bércsökkentést