ZTE FC–Paksi FC 2-5

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

Waltner Róbert (ZTE): – Ha röviden akarom összefoglalni, akkor ők kevesebbszer hibáztak védekezésben és jobban használták ki a lehetőségeiket, mint mi. Jól kezdtük a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, több lehetőségünk volt, de az első félidőre úgy jöttünk be, hogy 2-0-ra vezetett a Paks. Ők helyzet nélkül, az első lehetőségükből gólt rúgtak, szóval mondhatnám azt, amin már hetek óta dolgozunk, hogy sajnos a védekezést nem tudjuk összerakni. Már mindenki játszott középen, Bobál, Kálnoki Kis, Sebestyén, akit lehetett, kipróbáltam már itt. Eddig Bobál sérülés miatt három hétig nem edzett, most valószínűleg eltört a keze, Husztit is kézprobléma miatt kellett lecserélni, megsérült Gergényi bordája. Nyilván az ember nem akar kifogásokat keresni és siránkozni, de sajnos ezek tények, és a következő meccsre így kell összerakni a csapatot. Olyan gólokat kapunk… Egy utánpótláscsapatot ha összeraknak rendesen és jobban figyel a védekezésre, akkor nem kap ennyi gólt. Ez nevetséges. Egyszer előfordulhat, mint például ahogy a Puskás kapott hatot a Pakstól, de utána összeszedték magukat és stabil volt a védekezésük, de nekünk ez már nem az első alkalom volt. Ezek az emberek vannak, velük kell megoldanom. Akárki játszik hátul, mindenki belehibázik. Én dolgozom keményen, nem az a típus vagyok, aki feladja, most sem fogom feladni, megpróbálom megkeresni a kiutat. Ha a tulajdonos mással képzeli el a jövőt, az az ő döntése, tudomásul veszem. Nekem sokat jelent ez a klub, ezért is fájó. Ha máshol dolgoznék, ugyanúgy fájna, de itt különösen. Feladni nem fogom, azt sem fogom engedni, hogy a játékosok feladják, megpróbálunk kijönni a gödörből, van rá egy hetünk. Ha a múltba visszamegyünk, indulhatott volna ez a bajnokság másképp is, gondolok itt a mezőkövesdi meccsre, amit normál esetben nekünk kellett volna nyerni, de Isten akkor úgy akarta, hogy azt a meccset benézze “XY” és hibázzon. De nem lehet mindent másra fogni, mert a védekezésben mi hibázunk és a támadásban is. Minimum nyolc helyzetünk volt, Meshack kapussal szemben elszórakozta, Borukov kapussal szemben belerúgta a kapusba, az első félidőben legalább három fejesünk ment fölé tíz centivel. Megvan a felelősség hátul is, elöl is. Hiába alakítunk ki helyzeteket, ha nem rúgjuk be, hátul pedig ki kellene védekezni, egyszerű ez a foci. Lehet, hogy fegyelmezettebbnek kéne lenni, meg komolyabban kéne venni. (M4 Sport)

Bognár György (Paks): – Csak időszakosan játszottunk jól ezen a meccsen, voltak periódusok, amikor labdaszerzésből nagyon jól vittük a labdát az ellenfél védelmére, voltak viszont olyan periódusok, amikor kapkodtunk. Közepes teljesítménynek értékelem a mai játékunkat. Mindig vannak jó és rossz periódusok, most háromszor nyertünk egymás után, de lehet, hogy legközelebb nem így sikerül a következő három meccs, ez minden csapatra érvényes. Ha valaki kiegyensúlyozott tud lenni, akkor a tabella első felében helyezkedik el, mi pedig szeretnénk az első hatban lenni. Következik a Ferencváros, az egy szép feladat lesz, de megpróbáljuk azt is. A fiataloktól is ugyanazt szoktam kérni, mint az idősektől, hogy vállalkozzanak, vállalják fel azt, hogy hibáznak. Ha valaki felvállalja a hibázás lehetőségét, az kezdeményez, ha nem, akkor alibi a játék. Ugyanúgy kell fiatalként is játszani, mint az ifiben, csak egy kicsit koncentráltabban. (M4 Sport)

Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” – a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról