I. félidő:

A megszokottnál óvatosabban feszültek egymásnak a csapatok: az NB I legtöbb gólját szerző (és a legtöbb gólt is kapó) Paks magához képest kimondottan visszafogott volt, és a hazaiak láthatóan jól felkészültek az élvonalbeli védelmeket mostanában rettegésben tartó Zivzivadze-Beridze-Croizet hármasból. Bognár György talán a két csapat legutóbbi bajnokijából is okult, amikor 3-1-re nyertek a lilák.

A félidő közepéig kellett várni az első komolyabb lehetőségre: a 21. percben Nagy Richárd szabadrúgását Pajovic öklözni próbálta, de ez nem a legjobban sikerült, végül a kapufa segítette ki az újpesti hálóőrt. Hét perccel később egy csapattársa próbálta, kevesebb sikerrel…

A 28. percben vezetést szerzett a Paks. Előbb Nagy Richárd tette ki szépen négy újpesti között a labdát, majd az egykori lila-fehér játékos, Balogh Balázs rázta le emberét a bal oldalon, hogy aztán jól is centerezzen. Érkezett is Ádám Martin, de nem ő talált a hálóba, hanem a csatár elől az ötösnél menteni igyekvő Diaby – öngól (1-0).

A fiatal mali védő ezután két fontos mentéssel is törlesztett valamelyest, míg a másik oldalon Beridze fejesét fogta Nagy Gergely – de lesállás is előzte meg a helyzetet. Paksi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő:

Milos Kruscic aligha lehetett elégedett, de nem cserélt a szünetben, lement viszont Lenzsér paksi oldalon, miután fejsérülést és agyrázkódást is szenvedett egy ütközés során. Próbált bekezdeni az Újpest, akadtak veszélyesebb pillanatok, miközben a hazaiak igyekeztek még ennél is veszélyesebb ellentámadásokat vezetni. Egy ilyen alkalmával Pajovicnak kellett védenie Nagy lövését – alig pár húzásból jutott el a házigazda a kapuig az 51. percben.

Nem sokkal később Zivzivadze először tudott igazán kiszabadulni és megvillanni, de szöglet utáni fejese a bal kapufa mellett szállt el – a rosszul kijövő Nagynak itt szerencséje volt.

A 66. percben jött a második paksi gól, két volt újpesti főszereplésével: egy jobb oldali Balogh-szögletet Windecker csúsztatta a kapu bal oldalába – nem ünnepelt látványosan a középpályás egykori csapata ellen (2-0).  A 73. percben pedig már gól sem kellett ahhoz, hogy végképp eldőljön minden.

Koutroumpis előbb sárgát kapott egy taposás miatt, de Bogár játékvezető a felvételek megtekintése után piros kártyára cserélte a görög védő “jutalmát”.

A 81. percben a csereként beállt Katona maradt le centikkel a paksi kapu torkában Beridze belőtt labdájáról, majd Antonov jobblábas löketét fogta Nagy Gergely.

A 88. percben pedig jött a slusszpoén: Haraszti felívelt szabadrúgását Szabó készítette le Sajbánnak, aki 10 méterről gyilkos erejű bombát küldött a léc alá (3-0).

Így a Paks jutott – története során először – a Magyar Kupa május 11-i fináléjába, a Puskás Arénában pedig az ETO-Ferencváros elődöntő győztese lesz majd az ellenfele.

Magyar Kupa, elődöntő:

Paksi FC – Újpest FC 3-0 (Diaby 28. – öngól, Windecker 63., Sajbán 88.)

Piros lap: Koutroumpis (Újpest, 73.)

Paks: Nagy G. – Medgyes, Lenzsér (Szabó J., 46.), Kinyik, Tamás, Kovács – Balogh B. (Haraszti, 84.), Windecker, Sajbán – Nagy R. (Szabó B., 61.), Ádám (Böde, 88.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Diaby, Koutroumpis, Antonov – Onovo, Csongvai, Mitrovic (Bjelos, 63.) – Croizet (Katona M., 75.), Zivzivadze, Beridze

MK: “Biztos voltam benne, hogy az Újpest magabiztosabban jön ide a kelleténél” – edzői értékelések