Paksi FC – Újpest FC 3-0

Beszámoló itt!

A két szakvezető az M4 Sportnak értékelt a keddi kupaelődöntőt követően.

Bognár György (Paks):Amire alapoztunk, az a 3-1-es vereség volt legutóbb.

Biztos voltam benne, hogy az Újpest magabiztosabban jön ide a kelleténél, és ha egy olyan Pakssal találja magát szemben, amely fegyelmezetten játssza a csapatjátékot, jól védekezik, és abból megszerzett labdákból egyből kontrázik, akkor majd bajban lesznek.

Nagyon jól és lelkesen játszottak a srácok. Ezért mondtam a meccs előtt, hogy nem kell motiválni senkit egy ilyen feladatnál, azt gondolom, hogy ez magától jön. Nagyon örülök a győzelemnek, amely azt gondolom, hogy megérdemelt volt. Ebben a kupasorozatban végig nagyon jól meneteltünk, igaz, most játszottunk először első osztályú csapattal – és jó csapattal hozzáteszem -, de megérdemelt a döntőbe jutásunk. Ez egy nagy ünnep az egyesületnek és a a játékosoknak is. 

Milos Kruscic (Újpest):Az biztos, hogy a csapattal ma sokkal pompábban, enerváltabban játszott, hiányzott belőlünk az a frissesség, ami az elmúlt mérkőzéseket jellemezte. De mindenekelőtt szeretnék a Paksnak gratulálni ahhoz, hogy megnyerték a mai találkozót és ezzel kvalifikálták magukat a Magyar Kupa döntőjébe. Teljesen megérdemelten, hiszen tökéletesen ránk erőltették a játékstílusukat. Nagyon erőteljesen, sok-sok párharcot, ütközést vívtak, sokkal energikusabbak voltak nálunk, és egész egyszerűen nem tudtunk reagálni erre a játékstílusra, nem tudtuk ehhez megtalálni a kulcsot. A mai találkozót elbuktuk, de én sem mondhatok semmi rosszat a játékosaimnak, hiszen nagyon sok energiát kivett belőlünk az elmúlt 2-3 hónap, amikor elsősorban azért küzdöttünk, hogy az élvonalbeli tagságunkat megőrizzük. Tulajdonképpen még mindig harcban vagyunk, akár egy európai kupaporondon való szereplésért is. A kupaküzdelmekben eddig sikerült eljutnunk. Most nagyon könnyű lenne véleményt formálni, egy-egy találkozó után mindig felmerülnek az emberben ilyen-olyan gondolatok. Természetesen szerettem volna többet cserélni, de igazából a második gól, amit egy szögletből kaptunk, már szerintem lezárta a mai találkozót. Fontolgattam, hogy én is frissítek a csapaton, de utána a piros lapos kiállítás megint megkavarta a kártyákat az asztalon, úgyhogy innentől kezdve nagyon sok keresnivalónk nem volt. Futottunk az eredmény után. Könnyű ilyenkor okosnak lenni, de erre ma nincs szükség, respekt a játékosaimnak és gratuláció a Paksnak. Szerintem könnyebb lesz a Ferencváros elleni mérkőzésre felkészülni, ezt az utat most lezártnak tekinthetjük, nem történt semmi tragédia, elvesztettük a mai találkozót. El is kell ezt most felejtenünk abban az értelemben, hogy mostantól ez már nem nyomja a vállunkat, csakis a következő bajnoki találkozókra készülhetünk. Biztos vagyok benne, hogy a játékosaim 100 százalékot próbálnak majd beleadni, és mindent megtesznek, hogy ott sikeresek legyenek.

A vasárnapi derbire kell fókuszálnunk, készülnünk, a játékosokat pihentetni, és tényleg az a véleményem, hogy a hosszú menetelés után szinte könnyebbnek ígérkezik majd ez a megmérettetés.