Meg kellett védenie az Újpestet

Hosszú ideje nem nyilatkozott a magyar sajtónak, miért pont ezt a pillanatot választotta a visszatérésre?

Nem tekintek úgy magamra, mint a klub arcára, az Újpestnek megvan a saját arca, saját magát kell képviselnie, kiállnia magáért. Most azért kellett kiállnom a nyilvánosság elé, mert a klub nem tudta már magát megvédeni. Úgy gondoltam, hogy néhány dolgot tisztázni tudok, ha megszólalok.

Duchatelet reagált: “Az új címer végleges, ezt mindenki fogadja el” – elmondta az okokat

Ki vagy mi ellen kellett megvédenie a klubot?

Szerintem a félreértésektől, a rossz kommunikációtól. Bizonyos dolgokat szerintem nem értettek meg az emberek, akár amiatt, hogy nem megfelelően lettek azok közölve. Remélem, most sikerült sok mindent tisztázni a közvélemény előtt.

Mennyire nehéz egy ilyen szituációban vezetni a klubot? Beszélt az új igazolásokról, az utánpótlásról, az új szponzorról is, de a legfontosabb téma még mindig a címer és annak megváltoztatása.

Amikor megváltoztattuk a logót, tudtuk, hogy lesznek ellenzői ennek a döntésnek, amit egyszerűen meg kellett már lépnünk. Hiába nem most először változik a címer, hiába változtat rajtunk kívül három másik klub is azon, hiába van hasonló tendencia folyamatosan külföldön is, felkészültünk arra, hogy lesznek olyanok, akik akár tüntetnek is majd a döntés miatt. Tudtuk, hogy ez lesz, meg kell és meg is fogunk birkóznunk a történtekkel. Remélem, a többség megérti majd, hogy a körülmények miatt egyszerűen nem volt már más választásunk, csak a címercsere.

Fotó: Itt az Újpest új meze – egyedi design, új címerrel és új szponzorral

Magyar balhátvéd és két komoly igazolás is jöhet

Ebben a helyzetben is dolgoznak a csapat megerősítésén a 12 eddigi igazolás után. Hányan lehetnek még az érkezők?

Egy nagyon jó kvalitású kiszemeltünk van a célpontjaink között, és talán lesz még egy hasonlóan minőségi erősítést jelentő játékos, akit idehozhatunk, de utóbbi több dolgon is múlik még. Egy-két játékosra a széleken is szükségünk lehet még. Szerintem ez magasan a legerősebb Újpest, amely azóta összeállt, hogy idejöttem, ráadásul végre magyar játékosokkal is erősíthettünk, ami eddig talán picit hiánycikk volt nálunk, de most már minőségi hazai futballisták is a rendelkezésünkre állnak a légiósok mellett.

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy balhátvédet mindenképpen igazolnának, méghozzá magyar játékost.

Ez igaz, logikus lépés a részünkről ennek a posztnak a megerősítése, hiszen Mohl Dávid személyében csak egy balbekk van jelenleg a keretben.

Bardhi: 3 millió helyett 1,5 – ezért

Enis Bardhi pótlására is megvan már akkor a kiszemeltjük?

Igen, és ő is szeretne idejönni, de még zajlanak az egyeztetések. Hogy ő is magyar-e? Nem, erre a posztra szerintem nem nagyon lehet itthon minőségi pótlást találni.

Bardhi kapcsán már említette a sajtóreggelin is, hogy a játékos kérését, vágyát is teljesítették azzal, hogy végül a Levantéhez engedték el. Hallottuk azonban, hogy például Oroszországból a játékos, a spanyolok által kifizetett 1,5 millió eurós árának a dupláját is megkaphatták volna. Miért választották mégis a valenciai csapatot?

Nem feltétlenül csak a tulajdonos dönt egy ilyen kérdésben, fontos a klub és a játékos érdeke is. Enis Bardhi mindig arról álmodott, hogy a spanyol bajnokságban futballozzon, nekünk pedig ezt is figyelembe kellett vennünk, amikor döntést hoztunk az ügyében. Nem lehet egy játékost rákényszeríteni egy olyan klubváltásra, ami esetleg a klubnak anyagilag kedvezőbb, de ő maga nem akar odamenni.

Dudás Gábor