– Ez egy végső döntés a klub részéről, megváltozott a címer, innen nincs visszaút, ezen nem is fogunk változtatni, ezt mindenki fogadja el – nyilatkozta Roderick Duchatelet. – Ez nem az első eset a klub életében, amikor megváltozott a címer, sőt nem is az első, hogy drasztikusan megváltozott a klub címere. Ezt már évekkel ezelőtt terveztük megtenni, ez szerintünk egy szükséges lépés volt. Sok oka van ennek. Ahhoz, hogy a klub tovább fejlődjön, ez szükséges volt, a jövőbeli filozófiánkhoz ez jobban passzol.

“Szeretném kontroll alatt tartani a klub körüli dolgokat”

A logó változtatás azért is fontos, mert mi itt béreljük a stadiont, fizetjük a rezsit, mindenkit, és vannak külsős szereplők, akik az Újpest logójával visszaélve árusítanak Újpest-termékeket, a saját hasznukra.
Több száz millió forintot invesztálok a klubba évről évre, elindult az akadémiánk, és szeretném kontroll alatt tartani, ami a klubunk életével kapcsolatos.
Ez is egy indok, hogy nehéz különbséget tenni a két újpesti “akadémia” között, egybemosódik, most ezzel a címerrel is jelezzük, hogy melyik tartozik hozzánk. Sok problémával néztünk szembe, és ez volt az egyetlen út, hogy ezen változtatni tudjunk.

Számítottunk a drukkerek ellenállására

Számítottunk a szurkolók ellenállására, de fontos, hogy különbséget tegyünk a tüntetők és a drukkerek között, hiszen sokan egyetértenek a lépéseinkkel, még ha ők nem is hangosak is. A tüntetők sokszor erőszakosak, a vallásuk az erőszak, ezzel is távol tartják azokat a drukkereket a stadiontól, akik esetleg egyetértenek velünk.

Fotó: Itt az Újpest új meze – egyedi design, új címerrel és új szponzorral

Felkészültünk a stadionbezárásra

Egyetértünk az MLSZ Fegyelmi döntésével, a felfüggesztett stadionbezárással is, az, amit sokan Pakson műveltek, az nem stadionba való viselkedés. Meg fogjuk érteni, ha a szövetség a legközelebbi alkalommal bezárja a stadiont.

Szeretnénk egymáshoz közeledni, de ilyen viselkedéssel ezt nehéz. Ittas, belőtt és agresszív emberekkel tárgyalni nem fogunk, a higgadt párbeszédre nyitottak vagyunk. Azt gondolom, hogy a magyar futballban minden a pénz körül forog, ez a tüntetés sem mentes ettől, itt valakiknek anyagi hátránya van ebből, most ezért emelik fel a szavukat.

Az felmerült kérdésként, hogy miért nem vontuk be jobban a drukkereket. Nos, az, hogy megváltoztatjuk, az egy végleges döntés volt, azt előre eldöntöttük, a kiválasztásba viszont bevontuk a drukkereket, ők szavazhattak róla.