I. félidő:

A két lesújtó tavaszi vereség után és némiképp kényszerből is változtatott Nebojsa Vignjevic csapatán, bekerült például a kezdőbe, méghozzá középpályásként az eredetileg támadóként szereplő fiatal Csongvai Bálint is.

A kiegyenlített képet mutató első percek után kis híján megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: a 8. percben Cseri 30 méteres bombája a keresztlécről vágódott a gólvonal elé (centiken múlt…), majd a kipattanót estében a kapu fölé vágta Zivzivadze.

Nem sokkal később azonban jött a válasz, sőt, az újpesti gól is! A 14. percben Berecz talpalta le Csongvait, veszélyes helyről, 17 méterről lőhetett szabadrúgást az Újpest. Simon Krisztián és Burekovic állt oda, végül utóbbi lőtt, Szappanos védett, de a labda Bereczről a saját kapujába pattant (0-1). Az Újpest ezzel 325 perc után talált be újra az NB I-ben, de tegyük hozzá, hogy legutóbbi, a Kisvárda elleni december 7-i gólja is öngól volt, akkor az ukrán Kravcsenko volt a balszerencsés elkövető.

Berecz Zsombor öngólja

Megtört a jég. Az Újpest utolsó három bajnokiján képtelen volt gólt szerezni. Cseri kapufájára Burekovic szabadrúgásával válaszoltak a lila-fehérek. A labda Berecz Zsomborról pattant be. Ha nem is újpesti nevéhez fűdődik a gól, akkor is gól és ugyanannyit ér. A bajnokit itt nézheted élőben: http://bit.ly/2SfJTQ0

Közzétette: M4Sport – 2020. február 4., kedd

A hazaiak nyomtak, a vendégek pedig szervezetten védekeztek a folytatásban. Berecznek a gól előtt összehozott szabadrúgása után a szünetig nem jött össze semmi, két kecsegtető helyzetben sem hozott jó döntést, a másik oldalon viszont úgy tűnt, Pillk Ádám játékvezető hibázott, amikor nem adott 11-est a 42. percben, Nesterov kezezése után.

II. félidő:

A Mezőkövesdnél csereként beállt és nemrég igazolt horvát-bosnyák Jurina bekezdett a szünet után, azonnal látszott rajta, hogy képzett és a kapura veszélyes csatárról van szó. Előbb az 51. percben védte Banai a lövését, majd két perccel később remekül szolgálta ki Zivzivadzét, de megint az újpesti hálóőr győzött. Újabb egy perc elteltével azoban már örülhettek a hazaiak: Berecz húzott el a jobb szélen, majd laposan középre lőtte a labdát, Jurina pedig egy lépésről, a lest reklamáló védők mögül a hálóba passzolt (1-1).

Nem sokáig tarthatott azonban a kövesdi ünnep, hiszen az 57. percben, Szappanos hibája után, hasonló helyzetből és egy laposan belőtt Simon-labdát követően bombázott közelről a kapuba Novothny, újra vezetést szerezve a vendégeknek (1-2).

A 60. percben Simon megint jól adott be jobbról, Pauljevic érkezett és fejelt is a hosszú oldalon, de Szappanos nagy bravúrral védett. A 66. percben Cseri nagyszerű labdáját Jurina a levegőben úszva továbbította kapura, de kevéssel a jobb kapufa mellé lőtt. A 71. percben aztán megint a liláknak volt meccslabdájuk: óriási védelmi hibák után Szappanos mentett, de nem szabadult fel a kapuja, sőt, Novothny passza után Pauljevic lőtt az üres háló felé, ám Nesterovról szögletre pattant végül a labda.

A 80. percben aztán Novothny 18 méterről döngette meg a felső lécet, inkább érett tehát a vendégek harmadik gólja, mintsem a hazaiak második találata. Ehhez képest, a 87. percben csak kiegyenlített a Mezőkövesd: egy felívelt, majd Jurina által lefejelt labda után Besirovic lőtt estében a bal sarokba, kialakítva a 2-2-s végeredményt.

A Mezőkövesd döntetlent érő gólja az Újpest ellen

Több alkalma lett volna bebiztosíani a győzelmet az Újpestnek, a hajrában végül a Mezőkövesd talált be és kasszírozhatott egy fontos pontot. A végeredmény: Mezőkövesd-Újpest 2-2.Részletek: http://bit.ly/2SgBNH2

Közzétette: M4Sport – 2020. február 4., kedd

Az Újpest négy meccse nyeretlen már ezzel az NB I-ben, így készülhet a hétvégi, Ferencváros elleni derbire. A Mezőkövesd pedig először veszített pontokat 2020-ban.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Mezőkövesd – Újpest 2-2 (Jurina 54., Besirovic 87., ill. Berecz 14. – öngól, Novothny 57.)

Az összeállítások és a meccs krónikája percről percre itt!

Vignjevic: “Ha ránézünk a tabellára…” – az Újpest edzője majdnem teljesen elégedett