Mint arról beszámoltunk, 2-2-s döntetlennel ért véget az OTP Bank Liga 19. fordulójának mezőkövesdi nyitómeccse kedden. A meccs előtt esélyesebbnek tartott, a 3. helyen álló házigazda csak a 87. percben tudott egyenlíteni az elmúlt két fordulóhoz képest sokkal jobban teljesítő Újpest ellen.

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Mivel nem sokkal a vége előtt gólt kaptunk, nem lehetek teljesen elégedett. Szerintem egy jó meccset láthattak a szurkolók, nagyot küzdöttek a csapatok. Kétszer is vezettünk és különösen a második gólunk után éreztem úgy, hogy megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy lezárjuk a találkozót. A lehetőségeinket azonban kihagytuk, a Mezőkövesd pedig kiegyenlített, de nem mondanám, hogy érdemtelenül. Amiatt boldog vagyok, ahogyan a csapat játszott és hajtott egy ilyen jó ellenféllel szemben. Ha rénézünk a tabellára és a keretükre, láthatjuk, hogy milyen nehéz ellenük játszani. Így – ha nem is totálisan, de – elégedett lehetek az egy ponttal és gratulálok a játékosaimnak! – mondta a meccs után a vendégek mestere.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Az egyik legjobb meccsünket játszottuk a szezonban. Nem szabad telhetetlennek lenni, de ezt a mai mérkőzést meg kellett volna nyerni az összkép alapján, annak ellenére, hogy egy jó Újpesttel találkoztunk. Az egész találkozóra az volt a jellemző, hogy nagyon meg kellett dolgoznunk a lehetőségekért, amiket meg is teremtettünk, nagy helyzeteink voltak, az Újpest pedig a semmiből, vagy ajándékokból tudott gólokat szerezni. A csapat erejét és hitét mutatja, hogy megalkuvás nélkül játszottuk a játékunkat és a végén ennek volt a gyümölcse, hogy ki tudtunk egyenlíteni. A nehéz talaj miatt adódtak az egyéni hibák hátul, sajnos ez a pálya megnehezíti a hátul futballozók dolgát. (mezokovesdzsory.hu)

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Mezőkövesd – Újpest 2-2 (Jurina 54., Besirovic 87., ill. Berecz 14. – öngól, Novothny 57.)

Az összeállítások és a meccs krónikája percről percre itt!