127 napja már, hogy Ferencváros-Újpest derbit rendeztek a Groupama Arénában. Szombat este a helyszínen megjelent 15 789 szurkoló többsége maszkban biztatta övéit, zúgtak a rigmusok, és ezúttal sem maradt el az ilyen találkozón tradicionálisnak számító fekete, zöld és szürke színű füstfelhő, valamint a Green Monsters szurkolói csoport által bemutatott molinó, amely az egész kapu mögötti szektort beterítette.

Szergej Rebrov hat helyen változtatott a barcelonai kezdőhöz képest: a védelemből csak Blazic maradt, mivel Botka, Kovacevic és Civic a kispadon kezdte a derbit – ahogy Sigér, Haratin és Isael is, míg Uzunira egészségügyi okok miatt nem számíthatott. Predrag Rogan igyekezett a legjobb kezdőt kiküldeni a címvédő ellen, a sérüléséből visszatérő Simonnal egyetemben.

A legutóbbi, júniusi derbin is tevékenykedő Bogár Gergő sípszava után komoly mezőnyfölényben játszott a Ferencváros. Eleinte csak kisebb lehetőségeket dolgozott ki, a vendég Újpest másodpercekre sem tudta megtartani a labdát. Már a 12. percben gólt láthatott a publikum Boli pazar emelése után Tokmac a jobb alsóba gurított, csakhogy a partjelző lest jelzett a zászlajával.

A félidő felénél továbbra is 0-0 állt az eredményjelzőn, de az embernek az volt az érzése, csak idő kérdése, mikor szerzik meg a vezetést a hazaiak. A 26. percben kis híján össze is jött: a mérkőzés eleje óta egy önfeláldozó szerelés után derékfájdalmakkal küszködő Koutroumpis szerelte a félpályánál Bolit, estében továbbított Maknak, aki átverte egy csellel Ristevskit, a hátrafutó és kamikaze módra bezuhanó Onovót már nem tudta.

A játékrész vége előtt Perosevic ágyéksérülés miatt átadta a helyét Beridzének, míg a bajnoki címvédő fölénye góllá érett. Ekkor a pillanatnyi emberelőnyét kihasználva Lovrencsics jobbról beadott, a lendületből érkező Tokmac bólintott Pajovic kapujába. A másik oldalon a csereként beálló grúz szélső fejesét fogta Dibusz.

Fordulás után az Újpest kezdett lendületesebben. Előbb Dvali eladott labdájából Beridze a léc fölé lőtt, majd Tallo két csel után a bal alsót vette célba, Dibusz vetődve védett. A 60. percben megduplázta előnyét a Fradi – Mak jobb oldali szöglete után Somália meseszép kapáslövéssel vette be az újpesti kaput,

amire legutóbb hét és fél évvel ezelőtt volt példa.

A hajrára fordulva egy rossz hazaadás után Dibusz lökte fel a tizenhatoson belül Bacsát, ezért sárga lapot kapott – az Újpest pedig büntetőt rúghatott, amit Tallo méterekkel a jobb felső mellé lőtt.

A zöld-fehérek az utolsó percekre eldugták a labdát, várva, hogy leperegjen az idő. A hosszabbításban emberhátrányba kerültek Frimpong miatt, aki egy felelőtlen mozdulat következtében fejbetalpalta Bacsát szerelés gyanánt – azonnal villant a piros lap. Kisebb tömegjelenet alakult k, de újabb lapok nem kerültek kiosztásra.

A lényeges dolgok már korábban eldőltek, így a Fradi magabiztos 2-0-s sikerrel hangolt az ukrán Dinamo Kijev elleni szerdai BL-csoportmeccsre.

OTP Bank Liga, 8. forduló

Ferencváros-Újpest 2-0 (Tokmac 40., Somália 61.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali (Frimpong 57.), Heister – Somália (Haratin 80.), Laidouni – Zubkov (Skvarka 66.), Tokmac (Isael 65.), Mak (Sigér 80.) – Boli

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Koutroumpis (Máté Zs. 85.), Ristevski, Antonov – Perosevic (Beridze 40.), Onovo, Csongvai, Mitrovic (Szakály P. 75.), Simon K., (Bacsa 74.) – Tallo (Gigic 85.)

Piros lap: Frimpong 93. (Ferencváros)