Hazai pályán, 18 759 szurkoló előtt játszották szombat este a 227. Ferencváros-Újpest (1-0) derbit, melyen a drukkerek kitettek magukért. A vendégszektor a csapat színéhez megfelelően lilába “öltözött”, az újpesti szurkolók a fejük fölött tartott papírlapokkal visszaverték a stadion fényeit, valamint a “Nem kell új címer” óriásmolinóval tüntettek.

A hazaiaknál, a Fradi B-középben a Csillagok háborúja filmekből ismert Yoda mester tűnt fel hatalmas molinón “Az erő velünk van” kultikus mondattal. És ha ez nem lenne elég, hatalmas tűzijátékkal indult a derbi második félideje, amit rengetegen rögzítettek és osztottak meg a különböző közösségi felületeken.

Egy lelátói élettel foglalkozó francia portál, a La Grinta minden héten összegyűjti a világ stadionjainak legemlékezetesebb szurkolói produkcióit.

A TOP10-es listán a második helyezést a magyar derbi szerezte meg.

Az indoklásban megemlítik, hogy egy forró hangulatú derbit láthattak a nézők Budapesten a Ferencváros és az Újpest között, amely két csapat páratlan rivalizálást táplál egymás között a magyar labdarúgásban. A helyszíni szurkolást a Green Monsters vezényelte Yoda mesterrel, aki “Az erő velünk van” felirattal ellátott molinón jelent meg, és egy zöld színű piróval imitálták a kezében lévő lézerkardot a lelátón. A hatalmi egyensúly a Ferencváros javára billent.

A hétvége TOP 10-es szurkolói élőképei és látványai a világon:

10. Sassuolo – Inter (3-4)

9. Marseille – Strasbourg (2-0)

8. FAR Rabat – Rapide Club d’Oued-Zen (2-0)

7. Hutteen SC – AL Taliya Hama (2-1)

6. Barcelone SC – Emelec (0-3)

5. Legia Varsó – Lech Poznan (2-1)

4. Lens – Auxerre (0-0)

3. FC Schaffhausen – Grasshoppers Zürich (1-1)

2. Ferencváros – Újpest (1-0)

1. SSV Jahn Regensburg – SV Sandhausen (1-0)