OTP Bank Liga, 9. forduló

Ferencváros – Újpest 1-0 (Boli 23.)

Némiképp felforgatott kezdővel lépett pályára a Ferencváros a 2019/2020-as idény első derbijén, hiszen a korábban jobbára szélen szereplő Botkának Frimpong, Dvali és Otigba sérülése miatt kényszerűségből belső védőt kellett játszania. Az Újpest összeállítása is szolgáltatott beszédtémát szurkolói körökben: augusztus 31 óta először kezdett bajnoki mérkőzésen a Nebojsa Vignjevic által korábban élesen bírált Zsótér Donát.

Az összecsapás a történelmi múlthoz méltó iramban kezdődött, rögtön a kezdés után Banainak kellett nagyot védenie Isael tizenhatoson belüli lövésénél. Az Újpest sem maradt adós sokáig nagy helyzettel: Simon Krisztián a 13. percben csapott le a kapuval szemben egy beadásra, és lőtt, Dibusz nagy szerencsével tudta csak kitolni a labdát. A 23. percben az első gól is megszületett: Civic mélységből adott középre, a lila-fehér védők pedig elfelejtkeztek Boliról, így az elefántcsontparti csatár Banai feje fölött a hálóba lőtt (1-0).

Boli góljával szerzett vezetést a Fradi az Újpest ellen

Egy baloldali beadás után az egész újpesti védelem csak nézte, amint Boli senkitől sem zavartatva megszerzi a vezetést a Fradinak. A találkozót itt nézheti élőben: http://bit.ly/32uIrNL

Közzétette: M4Sport – 2019. október 19., szombat

A szünet előtt egy komoly lehetőség adódott az Újpest előtt is, ám a Blazic mellett felugró Feczesin fejese a felső kapufán csattant.

A második félidő egyértelmű lila-fehér fölénnyel vette kezdetét: előbb Sigér Obinnával, majd Blazic Feczesinnel szemben veszített labdát a kapu közelében, de Zsótér rövid sarokba tekert szabadrúgása is megdolgoztatta a hazaiak kapusát. A 66. percben ismét a magyar válogatott kerettag Feczesin került közel a gólszerzéshez: fejesét Civicsnek kellett a gólvonalról tisztáznia.

A mérkőzés utolsó 20 percében a hátsó stabilitás megőrzésére helyezte a hangsúlyt Szergej Rebrov, az Ihnatenko-Tokmac cserével szerkezetet is váltott a Fradi, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen a lefújáskor a zöld-fehérek örülhettek 3 pontnak, és a csapat tizedik Újpest elleni győzelmének Nebojsa Vignjevic regnálása óta.