Budafok – Paks, 14:30

Csizmadia Csaba (Budafok): Az elmúlt napokban arra törekedtünk, hogy a lelkileg is megterhelő keddi vereség után tudatosítsuk magunkban: sokkal többre vagyunk képesek annál, mint amit a legutóbbi eredmények mutatnak. Ezt szeretnénk bebizonyítani vasárnap. Tény, a sorsunk már nincs a saját kezünkben, de talán éppen emiatt most kisebb teher nehezedik ránk. A paksiak legyőzésével megőrízhetjük az esélyt arra, hogy a legvégéig versenyben legyünk a bennmaradásért. Mindannyian hiszünk abban, hogy sikerülni fog. Az előző két fordulóban elszenvedett vereségekben nagy szerepe volt annak, hogy mi kerültünk hátrányba és futnunk kellett az eredmény után. Ebben a kiélezett helyzetben ezt lélektanilag nehéz volt kezelnünk. Ami a Paksot illeti, nem hiszem, hogy játékban alkalmazkodna hozzánk, hiszen Bognár György irányításával rendre letámad és labdaszerzésre törekszik már az ellenfél térfelén. Felkészültünk erre a stílusra és arra törekszünk, hogy a paksi kupamérkőzéshez hasonlóan ezúttal mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. (budafokimte.hu)

MOL Fehérvár FC – Ferencváros, 17:00

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): A Mezőkövesd elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón arról beszéltem, hogy a csapat már harmadszor fordított hátrányból az irányításom alatt, de ha ez szükséges, megteszi majd negyedszer, vagy ötödször is, mert ekkora hite van a játékosoknak. Amellett, hogy ezt tényleg így gondolom, ideális esetben a Ferencváros ellen nem lesz erre szükség. Ellenfelünknek gratulálunk a bajnoki címhez, erősségeiket nem gondolom, hogy külön ki kéne emelnem, de mi az utolsó hazai bajnokinkon mindenképpen szeretnénk három ponttal gazdagodni a forduló rangadója után. Nem hiszem, hogy az én személyem külön érdekes lenne a találkozó kapcsán, szép éveket töltöttem el játékosként az Üllői úton, az a szezon, amelyet az első csapatban töltöttem, külön emlékezetes számomra, de ez a meccs a két jó erőkből álló csapatról szól, és bízom benne, hogy Vidi-győzelemmel ér majd véget. (molfehervarfc.hu)

Sergei Rebrov (Ferencváros):A kollégáimmal igyekszünk motiválni a fiúkat. Tisztában vagyunk vele, hogy a Fehérvár nagyon motivált lesz ellenünk vasárnap, ám nekünk is fontos lesz az a találkozó. Bár a bajnoki címet már bebiztosítottuk, nem szabad kieresztenünk, hátravan még három mérkőzés. A futball nemcsak a pontokról szól, hanem arról is, hogy hogyan tudsz még jobb lenni a pályán. Biztos vagyok benne, hogy a játékosok arra fognak törekedni, hogy a legjobbjukat nyújtsák a hátralévő meccseken, ezeket ugyanúgy szeretnénk megnyerni, mint a korábbiakat. (fradi.hu)

Honvéd – Mezőkövesd, 19:30

Horváth Ferenc (Honvéd):Továbbra is a nyakunkon a kés, sőt a helyzet egyre csak nehezebb lesz, s bár fogynak a fordulók, egyelőre nem tisztul a kép, még mindig rengeteg variációt kell számba venni. Igaz, ahogy azt már többször is hangsúlyoztuk, rajtunk múlik a bennmaradás, ez pedig még ebben a nehéz helyzetben is sokat számít. Nem véletlenül beszéltem korábban is oly sokat ennek a helyzetnek a lélektanáról, mert egyrészt kutya kötelességünk megmutatni, mire vagyunk képesek, a szurkolókért, klubért, magunkért, az önbecsülésünkért kiharcolni az első osztályú tagságot. Másrészt viszont ez egy piszok nehéz szituáció, amikor egy csapat, főleg egy, a kerete alapján többre hivatott csapat ilyen szezont fut. Hétről hétre kudarcok érik a társaságot, ilyenkor pedig könnyen előfordulhat, hogy a játékosok egyénenként és csapatként is elveszítik az önbizalmukat, és egy lefelé tartó, mély spirálba kerülnek, amelyből nagyon nehéz kimászni, az idő előrehaladtával pedig egyre csak nehezebb lesz. Kell egy lökés, egy siker, vagy inkább kettő, majd még egy, ami talán visszaadná az elveszett önbizalmat. Ettől függetlenül kötelességünk kimászni ebből a gödörből, meg kell mutatni, hogy van tartásunk és sportemberek vagyunk. A Budapest Honvéd nem eshet ki az első osztályból, és egyikünk se adhatja a nevét ahhoz, hogy kiesett a Honvéddal az NB I-ből. Nincs más választásunk, erőt kell gyűjtenünk, lelket verni egymásba, és bármilyen módon, de kiharcolni a bennmaradást! (honvedfc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd):A MOL Fehérvár elleni mérkőzés után egy újabb nagyon nehéz találkozó vár ránk. A fővárosi együttes nagyon masszív, keretükben a rutinos játékosok mellett több tehetséges saját nevelésű labdarúgó is található, tisztában vagyunk azzal, hogy az akadémiájukon nagyszerű munkát végeznek. Mindkét csapatnak fontos lesz a vasárnapi összecsapás, éppen ezért kiélezett küzdelemre számítok. Sajnos vannak problémáink, elképzelhető, hogy sérülés miatt több játékos sem lesz bevethető, a pénteki és szombati edzés fog majd dönteni arról, hogy kikre számíthatunk. Természetesen a rendelkezésre álló kerettel igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni a mérkőzésen. Megpróbálunk jó teljesítménnyel pontot, vagy pontokat szerezni, ugyanis nagyon szeretnénk újra eredményesek lenni. (mezokovesdzsory.hu)