Gyirmót FC Győr-Mezőkövesd, 13:00

Csertői Aurél (Gyirmót FC Győr):Az elvégzett munka még nem érett be, nagyon sok teendőnk van. Székesfehérvárott volt tartása a csapatnak, meg is volt az a szikra, hogy talán a bravúr sikerüljön. A csapat életéből pont egy-egy bravúr hiányzik ahhoz, hogy stabilizálni tudjuk a helyünket. Sajnos megint kieső helyen állunk, ami nem újdonság, előfordulhat, hogy a kiesés majd az utolsó fordulóban dől el. A Mezőkövesd jól szerepel az edzőváltás óta, jó a játékos­állománya, gólerős támadói vannak, de hazai pályán szeretnénk mindenképp nyerni. Reméljük, a jobbik arcunkat fogjuk mutatni. Nem hiszem, hogy fáradna a csapat. Megvolt a megfelelő a pihenő, teljesen jó állapotban fogadjuk a Mezőkövesdet. Ezt a három hetet már végig tudjuk játszani úgy, hogy nem beszélünk fáradtságról. (kisalfold.hu)

Supka Attila (Mezőkövesd):Azt gondolom, hogy a Gyirmót FC Győr masszív csapat, ezt bizonyítják azok a mérkőzések is, amiket láttunk róluk. Sok rutinos labdarúgóval rendelkeznek, vannak köztük olyanok, akik egyedül is képesek eldönteni a mérkőzéseket, gondolok például Nagy Patrikra, Simon Andrásra vagy Varga Barnabásra. Nekünk ugyanúgy kell pályára lépnünk, ahogy az előző meccseken tettük, a Ferencvárosi TC elleni találkozót is beleértve: helyzeteket kell teremtenünk és azokat minél jobb arányban kell értékesítenünk. Lényeges, hogy fegyelmezettek legyünk és megfelelően koncentráljunk védekezésben, valamint támadásban egyaránt. A célunk az, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk haza Gyirmótról. Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés számunkra, ugyanis minden találkozónak, minden megszerzett pontnak és győzelemnek óriási jelentősége van ebben a tizenkét csapatos bajnokságban, ennek szellemében készülünk a szombat kora délutáni mérkőzésre. (boon.hu)

Ferencváros-Puskás Akadémia, 15:30

Peter Stöger (Ferencváros):Természetesen nincs garancia arra, hogy a Puskás Akadémia ellen is érintetlen marad a kapunk, de ez lesz a célunk, míg elöl hasonló hatékonysággal kell majd kihasználnunk a lehetőségeinket, mint az elmúlt hetekben. A Puskás Akadémia erős és kompakt játékoskerettel rendelkezik, az elmúlt években stabil teljesítményt nyújtott. Veszélyes játékosai vannak a támadószekcióban, éppen ezért kulcskérdés lesz, hogy a védelmünk stabil legyen. Hazai pályán, mint mindig, most is extra erőt ad majd a kiváló közönségünk, értük is küzdeni fogunk, hiszen az ő boldogságuk és elégedettségük a legfontosabb számunkra. Hátul stabilitásra, elől pedig hatékonyságra lesz szükségünk a kapu előtt. (fradi.hu)

Jakub Plsek (Puskás Akadémia játékosa):Ez a legkomolyabb mérkőzés, amit Magyarországon játszhatunk, az Üllői úti arénában ráadásul a szurkolók félelmetes atmoszférát tudnak teremteni, amire külön fel kell készülnünk. Az előző két meccsünk nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, hiszen csak egy pontot tudtunk szerezni. A játék képe és az eredmény sem volt megfelelő. A tanulságokat levontuk, mindannyian tudjuk, hogy fel kell magunkat pörgetni a szombati meccsre, amelyre készülünk fejben és fizikailag is, igyekszünk minél jobban feltérképezni az ellenfelet. Az ilyen nagy meccseken nem szabad úgy játszanunk, mint tettük azt például Pakson. Szervezettnek kell lennünk a védekezésben és követni a mester által kért taktikát. Úgy érzem pontot, vagy akár pontokat is tudunk majd szerezni a Ferencváros ellen. (pfla.hu)

ZTE FC-DVSC, 17:30

Ferenczi István (ZTE FC megbízott edzője):A szombati mérkőzés mindkét csapat számára nagyon fontos lesz, tudjuk, hogy a Debrecennek nagyon jó állománya van, és időközben edzőt is váltottak. Persze nekünk is ugyanolyan fontos lenne megszerezni a három pontot, amiért mindent meg fogunk tenni. Hazai pályán játszunk, remélem, hogy a közönség is kellő erővel biztatja majd a csapatot, ugyanis ez sokat jelent. (zaol.hu)

Joan Carrillo (DVSC):Egész héten azért dolgoztunk, hogy három pontot szerezzünk a zalaegerszegi túrán. Nem lehet kifogás a távolság, készen állunk, hogy győzelemmel térjünk haza. Két ponttal többet szerzett eddig a ZTE, de több gólt kapott és kevesebbet lőtt, mint mi. Nagyon fontos meccs számunkra, arra törekszünk, hogy magabiztos játékkal jó eredményt érjünk el. (dvsc.hu)

Horváth: “Bízom benne, hogy most sok minden megfordul”, Bognár: “Ez a meccs a hátsó soron ment el” – edzői értékelések