Ferencvárosi TC–Zalaegerszegi TE FC 2-0

Szergej Rebrov (FTC): – A Zalaegerszeg ellen mindig nagyon nehéz játszani. A ZTE sokat fejlődött ebben a szezonban, nagyon agresszíven játszik, jobb helyen is állhatna a tabellán. Fontos három pontot szereztünk ma. Nem volt egyszerű a játékosoknak visszaállni a BL után, de mostantól csak a bajnokságra és a kupára koncentrálunk. Tudtuk, hogy ilyen presszingre számíthatunk a Zalaegerszegtől. A pálya is nehezítette a dolgunkat, illetve támadásban is voltak problémáink, főleg a labdavesztés terén, ettől függetlenül örülök, hogy a játékosok a második félidőre teljesen más koncentrációval léptek pályára. Természetesen én sem szeretem a hibákat, ám Marcel Heister és Miha Blazic nagyon sok meccset játszottak mostanában, Marcel helyére ráadásul nehéz pótlást találni, nyilván érthető, hogy fáradtabb, benne vannak ezek a hibák. Heti két meccs sokat kivesz az emberből, ettől függetlenül örülök, hogy még mindig vezetjük a bajnokságot – nyilatkozta Rebrov, akit arról is kérdeztek, hogy volt-e már lehetőség megünnepelni a BL-csoportkörös szereplést. – Nem tudom, mit kéne ünnepelnünk, hiszen egy pontot szereztünk. Örülök neki, hogy jól képviseltük Magyarországot, sokat fejlődtünk, jól tudtunk teljesíteni. Azt megünnepeltük, hogy bekerültünk a BL-be, de a csoportkör befejezése után nem tudom, mit ünnepelhetnénk. (www.fradi.hu)

Boér Gábor (ZTE): – Az első félidőben jól működött a letámadásunk, a lehetőségeink is megvoltak, de sajnos nem tudtunk jól gazdálkodni a helyzeteinkkel és megszerezni a vezetést. Nagy erőket mozgósítottunk, ami sokat kivett a csapatból, amikor pedig frissíteni akartunk, akkor lőtte a gólokat a Ferencváros. Azt tudtuk előre, hogy ezt az iramot 90 percen keresztül nem lehet bírni, ezért az volt a tervünk, hogy cserékkel frissítünk majd. Sajnálom a srácokat, mert közel voltak a bravúrhoz, sajnos nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. Rengeteg munkát beleraktunk, de most már a következő meccseket kell előtérbe helyeznünk. Erre a teljesítményre lehet és kell támaszkodnunk. Az elmúlt mérkőzéseken maradt néhány pont a csapatban, de tisztán látható a fejlődés. A Ferencvárosnak ezúton is gratulálok a győzelemhez. (www.ztefc.hu)

MOL Fehérvár FC–Budafoki MTE 4-1

Márton Gábor (Vidi): – Nagyon örülök, hogy végre nem csak jól, de eredményesen is kezdtük a meccset, gyorsan szereztünk két gólt, emellett pedig helyzeteink is voltak. A második játékrészben újabb gólokat szerezhettünk volna, sőt szereztünk is, de kettőt nem adtak meg – az egyiket, ha jól tudom, tévesen érvénytelenítette a játékvezető. Ez azonban benne van a fociban. A mai mérkőzésünk, azt gondolom, rendben volt, de azt is el kell ismerni, hogy egy kicsit hullámzó a teljesítményünk. Nehéz bármit is mondani úgy, hogy ne tűnjön magyarázkodásnak, de aki ismer, az tudja, hogy nem szoktam magyarázkodni. Azt tudni kell, hogy jelenleg épp egy generációváltáson megy keresztül a Vidi, nyáron évekkel lett fiatalabb a csapat átlagéletkora. Ezenkívül teljesen más futballt várnak el tőlünk, azért hoztak engem ide, hogy sokkal támadóbb futball jellemezze a Vidit. Azt hiszem, az azért kidomborodik, hogy az NB I-es mezőnyből mi dolgozzuk ki a legtöbb helyzetet, mi rúgjuk a legtöbb gólt. Sajnos azonban amiatt mérges vagyok, hogy szinte minden alkalommal kapunk egy-egy elkerülhető találatot, így volt ez ma is a Budafok ellen. Mindent figyelembe véve azonban jár ma a gratuláció a srácoknak, mert jól játszott a csapat! (www.molfehervarfc.hu)

Csizmadia Csaba (Budafok): – Sajnos teljesen másképp alakult a mérkőzés, mint ahogy szerettük volna. Könnyű gólokat ajándékoztunk a Vidinek, gyakorlatilag kétszer jött el a kapunkig a fehérvári csapat az első negyedórában és a 15. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Nem kell ajándékba adni a Vidinek a gólokat, hiszen tudjuk, hogy jó csapat, nincsenek rászorulva a segítségre. Bíztam abban, hogy az első félidőben sikerül nekünk is egy gólt szereznünk, sajnos ehelyett jött a harmadik nagy hibánk, melyet ismét kegyetlenül kihasznált a Vidi. Ekkora hibákat egyetlen csapat ellen sem szabad elkövetni. A második félidőben cserékkel igyekeztem változtatni a játékon, ekkor már a fehérváriak is visszavettek kicsit a tempóból, szóval nagyon mélyen nem lehet szakmai szemmel elemezni a második 45 percet. Félidőben azt kértem a csapattól, hogy próbáljuk meg stabilan, lehetőleg hiba nélkül lehozni a második félidőt, kerüljük el azt, hogy beleszaladjunk egy komolyabb pofonba, mert egy kiütéses vereségből rendkívül nehéz felállni. (www.molfehervarfc.hu)

Kisvárda–Budapest Honvéd 0-0

Supka Attila (Kisvárda): – A mérkőzés nagy részében sikerült azt jól megoldani, amit elterveztünk. Próbáltunk labdabirtoklásban olyan teljesítményt nyújtani, amivel a Honvéd fölé kerekedünk, ez sikerült is. Szerettünk volna a széleken a védelmük mögé kerülni, ami szintén sikerült, de nem tudtuk feltenni a i-re a pontot azzal, hogy valamelyik helyzetünket értékesítjük. Bízom benne, hogy az Újpest és a Fehérvár ellen eredményesen tudunk szerepelni. (www.kisvardafc.hu)

Pisont István (Honvéd): – Gratuláció illeti a stábot, a csapatot és mindenkit, aki ebben részt vett. Rendkívül értékesnek tartom ezt az egy pontot, hiszen egy nagyszerű Kisvárda játszott ellenünk. Próbálkoztak több fajta játékelemmel, akár a rövidpasszos, akár a kontrajátékkal, nagyon sokra hivatott a Kisvárda, Supka Attila nagyon jó munkát végez ezzel a csapattal. Nálunk pedig egy ilyen kiélezett helyzetben megmaradt a szervezettségünk, és nem nagyon hagytunk területet a Kisvárdának. A második játékrészben abból akadt gondunk, hogy megpróbáltuk siettetni a játékot, ami érthető, hiszen nyerni akartunk. Nagy hibát követtünk el, hogy sokszor nagyon kinyíltunk, ez megbosszulhatta volna magát. Azt vártuk, hogy a Kisvárda fogja többet birtokolni a labdát, labdabiztos játékosok alkotják a keretét, technikailag képzett csapat, érzik a játék lényegét, jó nézni őket. Biztos voltam benne, hogy ez a labdabirtoklási arány akár 60-40, vagy akár 70-30-ra is alakulhat, de ez nem gond, nekünk nagyon fegyelmezettnek kellett lennünk. Elégedett voltam Balogh Norberttel és Eppel Marcival is, utóbbit lehet, hogy el is veszítettük szerdára, de bízom benne, hogy felépülhet. (www.honvedfc.hu)